جمعه 5 بهمن 1403

تمثیل استثنایی هاشمی طبا برای تعریف یک مدیر ورزشی با استفاده از سردار آزمون و اسب و سوارکاری!

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
تمثیل استثنایی هاشمی طبا برای تعریف یک مدیر ورزشی با استفاده از سردار آزمون و اسب و سوارکاری!

وزیر ورزش و جوانان در حال بررسی گزینه‌های مختلف برای معاونت‌های این وزارتخانه است و گفته می‌شود به زودی نفرات جدید معرفی خواهند شد. به همین دلیل با مصطفی هاشمی طبا به گفت و گو نشسته ایم.

مهری رنجبر: حمید سجادی درشرایطی به عنوان وزیر ورزش از مجلس رأی اعتماد گرفت که او با توجه به دوران مسعود سلطانی‌فر با چالش‌های زیادی برای بهبود شرایط ورزش کشور روبه‌رو است. او که 10 سال پیش به عنوان وزیر پیشنهادی محمود احمدی نژاد نتوانست از مجلس رای اعتماد بگیرد، این بار گلیمش را از آب بیرون کشید و به عنوان ورزشی‌ترین رئیس این وزارتخانه انتخاب شد. سجادی که در سال 88 تا 90 معاون ورزش حرفه‌ای و قهرمانی سازمان تربیت بدنی وقت بود، حالا به عنوان نفر اول به وزارت ورزش برگشته و وعده «تحول» داده است.

حالا یک ماهی از انتخاب او به عنوان وزیر ورزش می گذرد و همگان منتظر انتصاب های او در این وزارتخانه هستند. مرحله حساس و سرنوشت ساز انتخاب معاونان و مسئولان ورزش، جایی که می تواند تعیین کننده اتفاق خوب یا بد در ورزش کشور باشد.

فشار بالاسری‌ها برای انتخاب معاون‌ها

این روزها همان افرادی که برای انتخاب حمید سجادی به عنوان وزیر ورزش در مجلس از او حمایت کردند، به دنبال سهم خودشان از صندلی‌های ورزش هستند. سهم هایی که اگر به دست آنها بیفتد، اعتبار آقای وزیر بین ورزشی ها از بین خواهد رفت. زمانی که ورزشی ها پس از سالها منتظر آن هستند و معتقدند این صندلی‌ها باید به مدیران ورزشی مثل خود سجادی برسد. مدیری که هم سابقه ورزشی و قهرمانی داشته باشد و هم سابقه اجرایی. گفتنی است انتخاب معاون ورزش قهرمانی، معاون مالی، معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی، معاون پارلمانی و... از جمله مهمترین انتخاباتی است که باید حمید سجادی انجام دهد.

کاهش معاونت‌ها

معاونتی که این روزها بیش از سایر معاونت‌ها زیر ذره‌بین رسانه‌ها قرار دارد و هر روز از گزینه‌های مختلفی برای نشستن بر صندلی آن نام برده می‌شود، معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای است. قرار است در دولت جدید معاونت فرهنگی و همگانی در راستای کاهش معاونت‌ها که طرح آن از گذشته نیز مطرح بود، با معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای ادغام شود. به این ترتیب جدایی «عبدالحمید احمدی» از وزارت ورزش نیز قطعی خواهد بود. در مورد گزینه قطعی این معاونت هنوز خبر موثقی شنیده نشده و هر چند از گزینه‌های مختلف نام برده شده اما هنوز جمع‌بندی صورت نگرفته و مشخص نیست این صندلی مهم به چه فردی خواهد رسید.

آقای وزیر مراقب مشاوره‌های غلط باشید

حمید سجادی در حساس ترین شرایط قرار دارد. جایی که باید بهترین تصمیم‌ها را بگیرد. او باید مراقب مشاوره‌های غلط باشد تا ورزش کشور دست نااهلان نیفتد. با اینکه تعداد مدیرانی که هم ورزشکار باشند و هم مدیریت را می دانند کم است و همین موضوع دست سجادی را برای انتخاب معاونینش بسته است.

هاشمی‌طبا: سجادی وامدار کسی نیست و دستش باز است

در همین رابطه با مصطفی هاشمی طبا رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی گفتگو کردیم. او درباره انتخاب مدیران توسط سجادی گفت: «معمولا در انتخاب‌ها، اشتباه رخ می دهد اما نوع انتخاب برمی گردد به اینکه چه توقعی از مدیران و انتصابشان داریم. بابد بدانیم از افرادی که داریم و توانایی مدیران استفاده می شود یا انتخابات طبق سفارشات یا این انتخاب‌ها از محدوده ای خاص قرار است برگزیده شوند. این قضیه تنها در ورزش نیست و حتی در سطح کلان هم دیده می شود. مثلا رئیس جمهور، کابینه اش را با بهترین ها می چیند؟ نه! رئیس جمهور کابینه اش را از افراد اطرافش انتخاب می کند. باید دید انتخابات براساس توانایی افراد است یا سفارشی بودن آنها؟ به هر حال برای انتخاب مدیران، خیلی ها برای آشنایان جا پیدا می کنند. به نظرم وزیر توصیه ها را مدنظر قرار می دهد یا با بررسی شایستگی افراد مدیرانش را انتخاب می کند. من سال 60 در وزارت صنایع که بودم، برای انتخاب مدیران، به افراد پرسشنامه دادم پر کردند و مدیرانم را از بین آنها، بدون هیچ شناختی انتخاب کردم که خیلی خوب از کار درآمد. به نظرم این روش، اشتباهات را به حداقل ها میرساند تا وقتی که وزیر مدیرانش را از بین توصیه شده ها انتخاب کند.

او درباره اشتباهات گذشته مدیران و عدم تکرار آنها توسط سجادی گفت:بعضی از اشتباهات در سطح معاون وزیر قابل حل نیست. انتظار نداشته باشیم مسائلی که سالها حل نشده، یک دفعه حل شود. ولی اگر به طور معمول نوع انتخاب را دقت کنیم، کسی که وزیر را انتخاب می کند باید با وجدان او را انتخاب کند نه با توصیه. وزیر باید مدیران و معاونانی را انتخاب کند که مطمئن باشد، مفید هستند و وظایفشان را خوب انجام می دهند. اگر مدیران انتخاب شده، در درجه اول قانون مدار باشند و حسن عملشان طبق قانون باشد، کارها روی روال انجام می دهد. طبق اساسنامه وقتی دوره رئیس فدراسیون تمام می شود، سرپرست برای فدراسیون انتخاب شود. اگر رفتار قانونی باشد و با حساب و کتاب، مشکل پیش نمی آید.»

هاشمی طبا درباره انتخاب مدیرانی از جنس ورزشکاران گفت:«مدیر باید ضرورت های ورزش را بلد باشد، فایده ندارد کسی که با ورزش غریبه است و دستش به توپ نخورده مدیر ورزش باشد. قبلا مدیری برای فدراسیونی انتخاب شده بود که می گفت دستم به توپ نخورده. اصلا فکر کنید یک والیبالیست را برای مدیریت سوارکاری انتخب کنند، باید این فدراسیون به دست کسی سپرده شود که از آن سر رشته دارد. شاید سردار آزمون فوتبالیست باشد، اما اسب را می شناسد و با سوارکاری غریبه نیست.»

هاشمی طبا همچنین در ادامه گفت:«وزیر برای انتخاب، دستش باز است. فکر نمی کنم حمید سجادی وامدار کسی باشد، اگر باشد اشتباه است. اگر بگویم دستش باز نیست، یک جور اهانت است. هیچ مشکلی وجود ندارد. من برای انتخاب مدیرانم، کاملا دستم باز بود. اصلا کسی به من چیزی نمی گفت، من استقلال کاری داشتم. وقتی من به سازمان تربیت بدنی رفتم، 80 درصد انتخاب روسای فدراسیون ها، اشتباه بود. سیستم انتخاب رئیس با رای مجمع را گذاشتم.»

تو درباره فشار وزارت ورزش به مجامع در انتخابات فدراسیون‌ها گفت:«اعضای مجامع می توانند تحت تاثیر فشار ها رای ندهند و شخصیت خودشان را حفظ کنند. مهم این است که افراد، خودشان رای بیاورند.»

پربیننده‌های ورزشی:

گلاره؛ زن افتخارآفرین ایرانی در جام جهانی فوتسال مردان / عکس 

مهدی طارمی قاتل شد!/ عکس

قلم قرمز کی‌روش روی ستاره مصری لیورپو

256 41

کد خبر 1558839
تمثیل استثنایی هاشمی طبا برای تعریف یک مدیر ورزشی با استفاده از سردار آزمون و اسب و سوارکاری! 2
تمثیل استثنایی هاشمی طبا برای تعریف یک مدیر ورزشی با استفاده از سردار آزمون و اسب و سوارکاری! 3
تمثیل استثنایی هاشمی طبا برای تعریف یک مدیر ورزشی با استفاده از سردار آزمون و اسب و سوارکاری! 4