تناقض در بیان واقعیت انفجارهای پایگاه آمریکایی در کنیا
تهران - ایرنا - با گذشت کمتر از یک روز از بروز انفجارهای گسترده در پایگاه نظامی آمریکا در کنیا، اخبار متناقضی از سوی آمریکایی ها در باره اهداف. ابعاد و نتیجه گیری از این انفجارها منتشر شد.
این انفجارها که ساعت 5،5 صبح دیروز / یکشنبه / در پایگاه نظامی آمریکایی کمپ "سیمبا" در منطقه "لامو" در کنیا اتفاق افتاد و تلفات جانی و خسارت مالی زیادی به آمریکایی ها و کنیایی ها وارد کرد، با واکنش های مختلفی از سوی آمریکایی ها و نیز مهاجمان که از گروه تروریستی "الشباب" سومالی وابسته به القاعده هستند رو به رو بوده است.
وزارت دفاع کنیا عصر دیروز با صدور بیانیهای اعلام کرد که گروه الشباب وابسته به "القاعده" سحرگاه یکشنبه (به وقت محلی) با شکستن دیوار امنیتی در محدوده هوایی جزیره "ماندا" به پایگاه نظامی کمپ سیمبا در منطقه لامو که محل استقرار نیروهای آمریکایی و کنیایی است، حمله کرده و بعد از مواجه با واکنش نیروهای امنیتی کنیا متواری شدند.
این اتفاق دیروز در حالی با ابعاد گسترده آن در شرق آفریقا افتاد که پیشتر در بامداد روز جمعه پهپادهای آمریکایی به دستور "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا، سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق به همراه 8 نفر دیگر را در مسیر فرودگاه بغداد ترور کرده و به شهادت رساندند.
متعاقب این حادثه تروریستی بود که نیروهای مقاومت تهدید کردند که انتقام سختی از آمریکا خواهند گرفت.
بلافاصله بعد از این رسوایی برای ترور ناجوانمرانه سردار سلیمانی و همراهان وی بود که "مایک پنس" معاون اول رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه با ادعای اینکه سردار تروریست بود و در یک اقدام پیشدستانه به دستور مستقیم رئیس جمهوری آمریکا در عراق ترور شد، چنین توجیه کرد که سلیمانی تاکنون آمریکایی های زیادی را کشته و زخمی کرده است و مهم تر از همه اینکه قرار بود به زودی به یکی از اهداف مهم آمریکا در کنیا که از متحدان استراتژیک آمریکا در جنگ با تروریسم در آفریقا است، حمله کند.
پس از این اظهار نظر نسنجیده و هدفمند پنس برای ماله کشی بر خرابکاری های رئیس جمهوری کشورش بود که برخی دست های پنهان در شبکه های اجتماعی جهان سعی کردند راه فراری برای ترامپ برای خارج شدن از زیر بار انتقادات داخلی و بین المللی پیدا کرده و سعی کنند میان آنچه که معاون او (پنس) ادعا کرد و آنچه در کنیا رخ داد به حساب خودشان ارتباط منطقی برقرار کنند.
این دسته از رسانه های صهیونیستی که عمدتا در سرزمین های اشغالی منتشر می شوند بدون اینکه به ابعاد حادثه در کنیا بپردارند ذوق زده سعی کردند آنرا که توسط گروه افراطی الشباب طراحی شده بود به ایران نسبت دهند و حتی برخی دیگر سعی کردند آنرا به تهدید نیروهای مقاومت برای انتقام گیری از ترور سردار سلیمانی ربط دهند، ارتباطی که برخلاف ادعای معاون رئیس جمهوری آمریکا، برخی دیگر از مقامات آمریکایی و حتی گروه ترویستی الشباب نیز آنرا تکذیب کردند.
اولین واکنش آمریکایی به حادثه کنیا و در واقع به این جو سازی ها علیه ایران، اظهارات صبح امروز "کریستوفر کارنز" (Christopher Karns) سخنگوی فرماندهی نظامی آمریکا در آفریقا (افریکوم) بود که ارتباط تلفات آمریکایی در انفجار پایگاه این کشور در کنیا با ترور سردار سلیمانی در عراق را منکر شد.
وی با صدور بیانیه ای گفت: "اگرچه الشباب وابسته به القاعده است و حمله به منافع آمریکا را از قبل در دستور کار خود قرار داده بود، اما حمله دیروز به پایگاه نظامی در کنیا یک برنامه ریزی جدید نبود که بتوان آن را به وضعیت امنیتی جدید در عراق و خاورمیانه ربط داد".
کارنز در این خصوص نوشت: "اگرچه حمله الشباب به این پایگاه به لحاظ بعد و گستردگی و نحوه انجام آن مهم بود و از اهمیت اقدامات این گروه تروریستی حکایت می کند، اما تردیدی نیست که برنامه ریزی برای اجرای آن چیزی نبود که در کوتاه مدت بعد از حمله وزارت دفاع آمریکا به کاروان فرمانده شاخه قدس سپاه پاسداران ایران در عراق انجام گرفته باشد".
در رد قضاوت معاون رئیس جمهوری آمریکا می توان به اظهارات یک سخنگوی گروه الشباب نیز اشاره کرد که صبح امروز / دوشنبه در گفت وگو با خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس گفت که اقدامات تهاجمی دیروز آنها هیچ ربطی به تحولات خاورمیانه به ویژه آنچه که در عراق گذشته است ندارد.
بنابراین می توان اذعان داشت که اظهارات بی معنی مایک پنس و برخی رسانه های صهیونیستی در باره شهید سلیمانی مبنی بر اینکه آن سردار اهداف خاصی را برای حمله به منافع آمریکا در آفریقا پیگیری می کرده است، جز تمسک به تناقضات برای نجات دادن رئیس جمهوری آمریکا از گردابی که خود در خاورمیانه ایجاد کرده است نیست.
چون شهید سلیمانی بیشتر عمر عزیز خود را طی چند سال اخیر برای دفاع از سرحدات اسلامی در برابر توطئه های آمریکایی و صهیونیستی و حیامیان آنها در میان دول مرتجع عربی در شامات و عراق و در خاورمیانه صرف کرده بود.
صرف نظر از تناقضات در موضع گیری ها در باره اهداف حادثه کنیا، تناقض دیگر در نحوه انتشار اخبار مربوط به ابعاد حادثه کنیا بود که آمریکایی ها و رسانه های منطقه ای وابسته به آن سعی کردند ابعاد این حادثه را کوچکتر از واقعیت موجود جلوه دهند. مثلا در حالی که خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا روز یکشنبه ضمن اشاره محدود به ابعاد این انفجارها به نقل از برخی منابع آمریکایی نوشت که این اقدام الشباب هیچ تلفات و یا خسارتی برجای نگذاشت، ایرونگو ماچاریا، کمیساریای امنیت منطقه لامو دیشب به این خبرگزاری گفت که نیروهای او موفق شدند با تحمیل یک شکست مفتضحانه به تروریست های الشباب، 5 تن از مهاجمان را کشته، 5 تن دیگر را دستگیر کرده و بازجویی از آنها و تحقیقات برای یافتن اجساد بیشتر از مهاجمان همچنان ادامه دارد.
وی در گفت وگو با روزنامه استار کنیا از کشف و مصادره تجهیزات تهاجمی مهاجمان خبر داد و گفت که پلیس موفق شد یک مسلسل پی کی، 4 موشک انداز کوچک، چهار قبضه اسلحه "آ کا -47"، یک نارنجک و مقادیر زیادی مهمات مهاجمان را توقیف کند.
اما خبرگزاری رویترز امروز به نقل از بیانیه یکشنبه شب ارتش آمریکا اعلام کرد که در حمله گروه تروریستی الشباب سومالی به این پایگاه نظامی در کنیا، یک نظامی و دو پیمانکار آمریکایی کشته شدند.
با وجود اینکه ارتش آمریکا از زخمی شدن دو کارمند وزارت دفاع این کشور نیز خبر داد اما هیچ اشاره ای به میزان خسارت های این حادثه نکرد.
این در حالی است که خبرگزاری "شهادت" منتسب به گروه الشباب امروز دوشنبه گزارش داد که برخلاف ادعای آمریکایی، این گروه موفق شد جان 17 آمریکایی و 9 کنیایی را در این عملیات نظامی بگیرد.
یعنی در حالی که وزارت دفاع آمریکا مدعی شده بود در انفجارهای دیروز سه نظامی این کشور کشته و دو آمریکایی دیگر زخمی شدند، گروه تروریستی الشباب امروز با صدور بیانیه ای ضمن قبول مسئولیت این حملات، مدعی شد که توانسته است 17 آمریکایی و 9 کنیایی را در این عملیات به قتل برساند.
بیانیه الشباب حتی از کشته شدن "استیون تاونسند" یک فرمانده ارشد سرفرماندهی آمریکا در آفریقا (افرکوم) خبر داد و افزود: "نیروهای الشباب همچنین در این حمله توانستند 7 جنگنده، 4 بالگرد نظامی و بیش از 5 خودروی زرهی آمریکایی ها را منهدم کرده و نیز بخش گسترده ای از این پایگاه نظامی را آتش بزنند. در این بین، یک منبع امنیتی کنیایی نیز صبح امروز در گفت وگو با "استار" ضمن تایید موارد اعلام شده در بیانیه گروه الشباب، گفت که مهاجمان حتی موفق شدند 2 جنگنده، 2 بالگرد نظامی و چندین خودروی نظامی آمریکایی را در این حمله منهدم کنند.
وی که خواست نامش فاش نشود گفت، دو جنگنده از نوع "سسنا" که یکی در مالکیت ارتش کنیا قرار داشت و دیگری نیز متعلق به وزارت دفاع آمریکا بود در انفجار اخیر کاملا از بین رفتند.
این منبع ضمن معرفی بمب گذار اصلی این عملیات به نام "مالک علی" معروف به "آلیاس سفید"، افزود: یک مهاجم قبل از انجام عملیات انتحاری در ورودی این پایگاه هوایی آمریکایی، به راحتی از مرز امنیتی گذشته و سپس با انفجار مخزن سوخت داخل محوطه پایگاه هوایی توجه نیروهای امنیتی را منحرف کرده و بقیه همرزمان خود را وارد پایگاه کند.
در هر حال تناقضات در روایتگری ابعاد و اهداف حوادث کنیا از سوی مقامات و منابع آمریکایی به قدری برجسته است که برخی تحلیلگران بعید نمی دانند آمریکا خودش زمینه چنین حمله ای در کنیا را فراهم کرده باشد تا از عواقب ناگوار جنایتی که در عراق مرتکب شده است، در امان بماند و یا حتی آنرا زمینه ای برای انجام اقدامات جنایت بار دیگر در خاور میانه و بطور مشخص علیه ایران قرار دهد.
*س_برچسبها_س*