سه‌شنبه 6 آذر 1403

تنها دانشجویان دارای واحد عملی اسکان خوابگاهی دارند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تنها دانشجویان دارای واحد عملی اسکان خوابگاهی دارند

معاون دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اسکان 4000 دانشجو در خوابگاه های دانشگاه پیش از کرونا گفت: پس از بازگشایی صرفا اسکان دانشجویان دارای واحدهای عملی در خوابگاه ها امکان پذیر است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اسکان 4000 دانشجو در خوابگاه های دانشگاه پیش از کرونا گفت: پس از بازگشایی صرفا اسکان دانشجویان دارای واحدهای عملی در خوابگاه ها امکان پذیر است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر محمدعلی امام هادی گفت: با توجه به اعلام معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حال حاضر صرفا اسکان دانشجویان دارای واحدهای عملی یعنی انترن ها، رزیدنت ها، ترم های بالای پرستاری، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری در خوابگاه های دانشگاه امکان پذیر است.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در تشریح نحوه بازگشایی خوابگاه ها، وضعیت بهداشتی و تغذیه دانشجویان با رعایت پروتکل های بهداشتی، با اشاره به تهدیدها و فرصت های پاندمی کرونا گفت: شیوع کرونا در جامعه فرصتی بود که بستر مناسبی برای گسترش آموزش های مجازی و الکترونیکی فراهم کرد و تهدیدی بود که به طور ناگهانی تمامی مسایل معیشتی، آموزش، تغذیه و اسکان را تحت شعاع قرار داد.

فعال بودن سه خوابگاه دانشجویی دانشگاه پس از شیوع کرونا

امام هادی با اشاره به فعال بودن سه خوابگاه دانشجویی دانشگاه پس از شیوع کرونا افزود: دانشگاه دارای 15 خوابگاه با ظرفیت تقریبی حدود 4 هزار دانشجو است که پس از تعطیلی آموزش و عزیمت دانشجویان خوابگاهی به شهرستان خود تمامی آنها ضدعفونی شدند. اما حضور دانشجویان بالینی در عرصه خدمت رسانی در بیمارستان ها عملا منجر به بازنگه داشتن 3 خوابگاه؛ دو خوابگاه دخترانه و یک خوابگاه پسرانه شد.

به گفته وی عمده دانشجویان ساکن در این خوابگاها انترن، رزیدنت و یا ترم های بالای پرستاری بودند. تعدادی از پرستاران شاغل در ستاد کرونا یا بیمارستان های غیر دانشگاهی نیز در خوابگاه های مذکور اسکان یافته بودند تا خللی در انجام وظیفه آنان وارد نشود.

توزیع سبد غذایی و بهداشتی بین دانشجویان ساکن خوابگاه ها

امام هادی با اشاره به اسکان حدود 150 نفر در 150 اتاق سه خوابگاه مذکور خاطرنشان کرد: از ابتدای ورود این افراد تمامی مسایل رفاهی و بهداشتی و تغذیه ای آنان را تحت پوشش قرار دادیم. سبدهای غذایی شامل مواد بسته بندی و عمدتا کنسروی به صورت هفتگی در اختیار آنان قرار می گرفت و از سه هفته پیش گوشت و مرغ نیز به این سبد غذایی اضافه شد تا طبخ آنها توسط خود دانشجویان انجام پذیرد.

وی اضافه کرد: سبد بهداشتی و حفاظت فردی مشتمل بر دستکش و ماسک و مواد ضدعفونی کننده سطوح و دست نیز به صورت هفتگی در اختیار ساکنان خوابگاه های مذکور قرار می گرفت.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اسکان 4 هزار دانشجو در خوابگاه های دانشگاه پیش از شیوع بیماری کرونا گفت: در این 15 خوابگاه با توجه به متراژ اتاق ها بین 8-2 نفر استقرار داشتند که مساحت اتاق های 8 نفره حدود 50- 30 مترمربع است.

وی با تاکید بر این که اسکان دانشجویان در خوابگاه پس از شیوع کرونا باید با رعایت اصول حفاظتی و بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی صورت پذیرد خاطرنشان کرد: در حال حاضر پذیرش تمام 4 هزار دانشجو در خوابگاه های دانشگاه امکان پذیر نیست.

به گفته امام هادی براساس شرایط اعلام شده از سوی معاونت آموزشی دانشگاه مبنی بر فقط حضور دانشجویان دارای واحدهای عملی در دانشگاه (انترن، رزیدنت، ترم بالای پرستاری، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی) با توجه به محدود بودن امکانات خوابگاهی و ضرورت رعایت طرح فاصله گذاری و همچنین رعایت نکات بهداشتی و حفاظتی عملا اسکان سایر دانشجویان میسر نیست.

وی با اشاره به برنامه ریزی های صورت گرفته استقرار این دانشجویان در خوابگاه ها را با احتساب فاصله گذاری و تخصیص فضای دومترمربع برای هر دانشجو عنوان کرد که در صورت افزایش تعداد دانشجویان تخصیص این فضا امکان ندارد.

امکان مهمانی دانشجویان در شهرستان های خودشان

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به امکان مهمانی دانشجویان در شهرستان های خودشان بدون اخذ شهریه، حذف ترم بدون احتساب سنوات و یا اخذ شهریه در مورد دانشجویان شهریه پرداز و حذف هزینه خوابگاه برای دانشجویانی که این مدت را در شهرستان خود می ماند اشاره کرد که برای رفع مشکلات و دغدغه های دانشجویان شهرستانی در نظر گرفته شده است.

به گفته وی پس از بازگشایی خوابگاه ها؛ بسته های غذایی کاملا آماده در وعده شام و صبحانه به این دانشجویان ارایه می شود اما وعده ناهار به صورت غذای گرم در دانشکده هایی نظیر پزشکی و پرستاری با رعایت حداکثر اصول بهداشتی و فاصله گذاری و ظرفیت بسیار محدود در سلف های غذاخوری ارایه خواهد شد.

فعالیت سالن های ورزشی با رعایت اصول بهداشتی و حفاظتی و ظرفیت محدود

امام هادی در خصوص وضعیت فعالیت سالن های ورزشی تاکید کرد: ورزش در ایجاد روحیه نشاط و شادابی و تقویت سیستم ایمنی دانشجویان تاثیرات مثبتی دارد و در این شرایط انجام فعالیت های بدنی می تواند منجر به تقویت سیستم ایمنی و نشاط در جوانان شود.

وی افزود: در نظر داریم که سالن ها با ظرفیت محدود و سانس های محدود در برخی از رشته های ورزشی خاص با رعایت حداکثر اصول حفاظتی و بهداشتی فعال شوند. البته تاکید می کنم که در رشته های خاصی که ارتباط نزدیک بین افراد وجود ندارد نظیر تنیس روی میز و بدمینتون و نه رشته های پرخطر تا باعث تحرک و شادابی دانشجو شود.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تاکید کرد: با رعایت کامل نکات بهداشتی بعد و قبل از ورود دانشجویان محیط سالن ها کاملا ضدعفونی خواهد شد تا خطر شیوع بیماری به حداقل برسدو همچنین دانشجویان قبل از ورود حتما از نظر درجه حرارت بدن و علایم بیماری مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.