تهران در میان 10 استان بیشترین اقامت مسافران در نوروز
تهران - ایرنا - اقامت مسافران در اماکن رسمی در نوروز 1401 نسبت به دوسال قبل از کرونا رشد 67 درصدی را نشان میدهد و تهران برای نخستین بار در 43 سال اخیر با ثبت بیش از 600 هزار نفر شباقامت در میان 10 استان بیشترین اقامت مسافران نوروزی قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا، نوروز با همه جذابیت و شلوغی هایش به پایان رسید آنچه این روز بیشتر به چشم می آید، آمار و ارقامی است که بعد از دوسال کرونایی اعلام می شود؛ بیش از 50 میلیون نفر شباقامت و رشد 67 درصدی اقامت، رشد 300 درصدی سفرهای دریایی، افزایش 254 درصدی پروازهای خارجی نسبت به سال قبل، رشد 100درصدی پایگاههای امداد و نجات و آمارهای تردد جادهای و ریلی، اقامت و همچنین بازدید از اماکن تاریخی و موزهها به تفکیک هر استان، نشان میدهد با فروکش کردن کرونا چرخ گردشگری و سفر هم در کشور به راه افتاده است.
آمار و گزارشها نشان میدهد بیشترین آمار در بخش اقامتگاههای رسمی در نوروز مربوط به استانهای مازندران، خراسانرضوی، گیلان، هرمزگان، فارس، اصفهان، بوشهر، یزد، خوزستان و تهران است و برای اولین بار بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، استان تهران در جمع 10 استان برتر در حوزه اقامت نوروزی قرار گرفت. البته در نوروز 1401 مراکز اقامت رسمی استانهای بوشهر، هرمزگان، گیلان، لرستان، تهران و البرز، بیشترین رشد اقامت در اقامتگاههای رسمی نسبت به دوران قبل از کرونا را تجربه کردند.
این در حالی است که پلیس راهور ناجا اعلام کرده است «از 25 اسفند 1400 تا 13 فروردین 1401 در مجموع 5 میلیون و 500 هزار نفر از تهران خارج شدند. این آمار کاملا دقیق است و پلاکهای شهر تهران و مالکان خودروهایی با شماره تلفن همراه مخصوص تهران به صورت رسمی ثبت شده است» که نسبت به سال گذشته رشد 22 درصدی را نشان می دهد.»
پرهام جانفشان مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان تهران میگوید: تهران در نوروز سالهای گذشته کمترین درصد سطح اشغال مراکز اقامتی را نسبت به میانگین سالانه خود داشته است، اما در ایام نوروز 1401 مراکز اقامتی میانگین سطح اشغال بالای 85 درصدی را تجربه کردند که با جمعبندی آمار و اعلام جامعهحرفهای هتلها، هتلآپارتمانها، و پانسیونهای و مراکز اقامتی تهران، بیش از 600 هزار نفر شب اقامت از 26 اسفند 1400 تا 13 فروردین 1401 در استان تهران ثبت شده است.»
در نوروز بیش از 2 هزار عنوان برنامه فرهنگی در پایگاههای ملی و جهانی و موزهها برگزار شد. همچنین بیش از 650 بازارچه صنایعدستی با 8 هزار غرفه برای فروش محصولات هنرمندان صنایعدستی راهاندازی شد.