تهران و جاکارتا در ریل دیپلماسی حداکثری
به گزارش خبرنگار بینالملل خبرگزای دانشجو، رهبران اندونزی و ایران روز سهشنبه در جریان سفر رسمی ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، توافقنامه تجاری ترجیحی را برای گسترش روابط اقتصادی امضا کردند. آخرین سفر رسمی دوجانبه روسای جمهور ایران و اندونزی 17 سال پیش انجام شده بود. در جریان این سفر 11 سند و تفاهمنامه همکاری میان مقامات عالی رتبه دو طرف به امضا رسید. تفاهم نامه تجارت ترجیحی، لغو...
به گزارش خبرنگار بینالملل خبرگزای دانشجو، رهبران اندونزی و ایران روز سهشنبه در جریان سفر رسمی ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، توافقنامه تجاری ترجیحی را برای گسترش روابط اقتصادی امضا کردند. آخرین سفر رسمی دوجانبه روسای جمهور ایران و اندونزی 17 سال پیش انجام شده بود. در جریان این سفر 11 سند و تفاهمنامه همکاری میان مقامات عالی رتبه دو طرف به امضا رسید. تفاهم نامه تجارت ترجیحی، لغو روادید، گسترش مبادلات فرهنگی و نیز همکاری دو جانبه در زمینه نفت و گاز از جمله اسناد امضا شدهاست. همچنین رئیس جمهور کشورمان در این سفر علاوه بر دیدار با رئیس جمهوری اندونزی، با روسای مجلس نمایندگان و مجلس مشورتی این کشور همچنین با تجار و فعالان اقتصادی دو کشور دیدار و گفتگو کرد. رئیسی در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای اندونزیایی خود با اشاره به هدف گذاری انجامشده برای رساندن حجم مبادلات تجاری دو کشور به رقم 20 میلیارد دلار تاکید کرد که «دو کشور تصمیم گرفتهاند مبادلات خود را با ارزهای ملی انجام دهند.» و ایران و اندونزی در مسائل منطقهای و بینالمللی قائل به مبارزه جدی با «یکجانبهگرایی» هستند. همچنین جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونزی، پس از مراسم امضای قرارداد که توسط دبیرخانه کابینه وی به صورت آنلاین پخش شد، ابراز امیدواری کرد که این توافقنامه "تجارت بین اندونزی و ایران را افزایش دهد"، اما جزئیاتی ارائه نکرد.
داتمیکو بریس ویتاکسونو، مقام وزارت بازرگانی اندونزی نیز روز سهشنبه گفت که دو کشور بر روی یک طرح «ضدتجارت» توافق کردهاند که در آن کالاها و خدمات میتوانند «بدون محدودیت یا مشکلات ارزی» مبادله شوند. به گفته وزارت بازرگانی اندونزی، تجارت دو طرفه بین کشورها در حال حاضر حدود 250 میلیون دلار است و این کشور آسیای جنوب شرقی حدود 200 میلیون دلار مازاد داشته است. داتمیکو روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: اندونزی مایل به تقویت تجارت با خاورمیانه و مناطق اطراف است و «ایران میتواند در این زمینه، دروازهای به آسیای مرکزی یا حتی ترکیه باشد، زیرا ما هنوز هیچ معامله تجاری با ترکیه نداریم.» بر اساس توافق، ایران به اندونزی دسترسی بیشتری به محصولاتی مانند مواد غذایی فرآوریشده و دارویی، نساجی، روغن نخل، قهوه و چای میدهد، در حالی که اندونزی تعرفههای نفت و محصولات شیمیایی، فلزات و برخی محصولات لبنی ایران را کاهش میدهد.
تجارت بین اندونزی و ایران از 715.5 میلیون دلار به 141.6 میلیون دلار در سال 2019 پس از اعمال تحریمهای ایالات متحده علیه ایران کاهش یافت.