توافق مهم پاکستان و روسیه | واردات نفت ادامه دارد
آنطور که مشخص شد، پاکستان قرار است به واردات نفت از روسیه ادامه دهد.
پاکستان یکی از مقاصد صادرات نفت روسیه است و اکنون 2 کشور توافق کردند به این صادرات و واردات ادامه دهند.
نخست وزیر پاکستان با ابراز تمایل جدی کشورش برای گشایش کانال مالی و بانکی با فدراسیون روسیه اعلام کرد که ما به واردات نفت از روسیه ادامه خواهیم داد.
محمد شهباز شریف در حاشیه بیست و چهارمین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در شهر آستانه با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه دیدار کرد.
وی با یادآوری دیدار قبلی خود با پوتین در سمرقند و قدردانی از همکاری مسکو در صادرات نفت خام به پاکستان اعلام کرد که اسلامآباد به این رویه ادامه خواهد داد.
شهباز شریف افزود: حجم فعلی تجارت دوجانبه پاکستان و روسیه حدود یک میلیارد دلار است که برای افزایش آن مصمم به همکاری نزدیک با مسکو برای رفع موانع در مسیر تعاملات مالی و بانکی هستیم.
وی تاکید کرد: روابط پاکستان و روسیه تحت تأثیر هیچ وضعیت ژئوپلیتیکی قرار نگرفته است زیرا هر دو کشور از روابط تجاری بسیار قدیمی برخوردارند.
نخست وزیر پاکستان تجارت تهاتری بین دو کشور در دهه های 50 تا 70 میلادی را یادآور شد؛ زمانی که پاکستان ماشین آلات را از روسیه وارد و چرم و سایر کالاها را به روسیه صادر می کرد.
شهباز شریف با تجدید دعوت خود از پوتین برای سفر رسمی به پاکستان گفت که اسلامآباد به گسترش همکاریهای دوجانبه مسکو در تمامی زمینه ها به ویژه امنیتی، دفاعی و اقتصادی متعهد است.
پوتین نیز در این دیدار با بیان اینکه دو کشور می توانند همکاری های خود را در زمینه انرژی و کشاورزی افزایش دهند، آمادگی روسیه را برای ارتقای همکاری با پاکستان در زمینه امنیت غذایی اعلام کرد.
آستانه پایتخت قزاقستان روزهای 13 و 14 تیرماه میزبان اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای است.
کشورهای عضو سازمان شانگهای 43 درصد از جمعیت جهان، 25 درصد از تولید ناخالص، 20 درصد از صادرات، 20 درصد از واردات جهان و حدود 23 درصد از اقتصاد جهانی را در اختیار دارند.
صادرات هفتگی نفت خام روسیه در هفت روز منتهی به 30 ژوئن، بیشترین افزایش را در سه ماه گذشته داشت و میانگین صادرات چهار هفتهای هم به بالاترین میزان در هشت هفته اخیر رسید.
کارهای تعمیراتی در بنادر پریمورسک در دریای بالتیک و کازمینو در کرانه اقیانوس آرام، صادرات از دو پایانه نفتی پرازدحام روسیه را در هفته قبل کاهش داده بود و هیچ عزیمتی از این بنادر در مدت چهار روز صورت نگرفت اما با تکمیل تعمیرات، صادرات نفت از هر دو بندر در هفته گذشته، بهبود یافت.
فروش خارجی ممکن است با افت پالایش نفت، افزایش پیدا کرده باشد زیرا حملات پهپادی اوکراین و تعمیرات فصلی، فعالیت پالایشگاههای نفت روسیه را محدود کرده است.
در این بین، نفتکشهایی که هدف تحریم غرب قرار گرفتند، تا حد زیادی غیرفعال ماندند. در حالی که سه کشتی از 21 کشتی متعلق به گروه کشتیرانی سوفکامفلوت روسیه، محموله بارگیری کرده و متعاقبا سیستم ردیاب اتوماتیک خود را خاموش کردهاند، سایر کشتیها غیرفعال ماندهاند. هر سه نفتکش که در 13 ژوئن از سوی انگلیس تحریم شدند، در پایانه نفتی اوست لوگا لنگر انداخته اند و معلوم نیست آیا محمولهای دریافت کرده اند یا خیر زیرا همگی از صفحه رادار ناپدید شده اند.