توان تسلیحاتی ایران به زبان تصویر

این برنامه 13قسمتی که با اجرای ارسلان قاسمی و مشارکت ارتش جمهوری اسلامی ایران، بهصورت میدانی تازهترین سلاحها و تجهیزات ساخت ایران را به مخاطبان معرفی میکند.
به گزارش مشرق، برنامه تلویزیونی «دشمنتو قورت بده» با تهیهکنندگی میثم محمدحسنی و کارگردانی محمد خزلی این روزها روی آنتن شبکه نسیم رفته است؛ اثری که تلاش میکند با روایت و نمایش چهرهبهچهره دستاوردهای تسلیحاتی کشور، بخشی از توانمندیهای دفاعی ایران را برای جامعه به تصویر بکشد.
این برنامه 13قسمتی که با اجرای ارسلان قاسمی و مشارکت ارتش جمهوری اسلامی ایران، بهصورت میدانی تازهترین سلاحها و تجهیزات ساخت ایران را به مخاطبان معرفی میکند، تلاشی تازه در رسانهملی برای تقویت تصویری واقعی و مردمی از امنیت ملی و توان نیروی دفاعی جمهوری اسلامی ایران است. میثم محمدحسنی، تهیهکننده این مجموعه تلویزیونی در گفتوگو با جامجم از اهداف، انگیزه و روند تهیه این مجموعه تلویزیونی میگوید.
*ایده اولیه برنامه دشمنتو قورت بده از کجا شکل گرفت؟ چه انگیزهای باعث شد تا سراغ ساخت برنامهای با موضوع معرفی تسلیحات ایرانی بروید؟ بهعنوان تهیهکننده، چه اهدافی را برای این برنامه دنبال میکنید؟
در دشمنتو قورت بده ما از سلاحهایی رونمایی میکنیم که تاکنون مردم آنها را از نزدیک ندیدهاند. در این برنامه مردم با همراهی هنرمندان و چهرههای مشهور با این تسلیحات آشنا میشوند. در این مجموعه تصمیم گرفتیم فضای دور از دسترسبودن تسلیحات نظامی را بشکنیم و با بهرهمندی از حضور هنرمندانه آقای ارسلان قاسمی آنها را به مردم معرفی کنیم. در این برنامه مجری و هنرمند حاضر بهصورت عملی این سلاحها را تست میکند. در مورد اینکه چرا به این برنامه رسیدیم و انگیزه ما چه بود، باید بگویم در فضای امروز که نسل جدید، نوجوانان و جوانان با موضوعات نظامی فاصله دارند، این ایده مطرح شد. بهاینترتیب ایده برنامه شکل گرفت و ما امروز در خدمت مردم هستیم.
*چرا ارسلان قاسمی برای اجرا دعوت شد؟
ایشان برای نسل جوان و نوجوان چهره شناختهشدهای است، برای مخاطب ما محبوبیت دارد و از طرف دیگر با مجموعه عوامل اجرایی همسوست. ایشان به موضوع برنامه بسیار علاقهمند است و همراهی خوبی با ما داشته و دارد.
*با توجه به وقوع حمله رژیمصهیونیستی ووضعیت روز جامعه، این برنامه قراراست به چه نیازی دررسانهملی پاسخ دهد؟
فکر میکنم همزمانی پخش این برنامه با ایام جنگ تحمیلی دوم و رویدادهای پس از آن تقدیر الهی بود. بازخوردهایی که تاکنون از مخاطبان برنامه دریافت کردیم، نشان میدهد حال خوبی در جامعه مخاطب ایجاد شده است. مردم تا پیش از این فکر میکردند ما فقط در حوزه موشکی موفق هستیم و دیگر تجهیزات نظامی را نداریم، درحالیکه در هر قسمت برنامه، به معرفی یک سلاح ملی میپردازیم که باعث ایجاد غرور و اعتماد بیشتر مردم میشود. تسلیحاتی که معرفی میشود، از اسلحه سبک گرفته تا سنگین و نیمهسنگین، همه نشاندهنده قدرت دفاعی ماست.
*چه معیاری برای انتخاب سوژه دارید؟ آیا روی معرفی دستاوردهای بومی تمرکز میکنید یا آسیبشناسی تهدیدها هم جایی در برنامه دارد؟
برای فصل اول، سلاحهای نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی را از میان تعداد زیادی تسلیحات انتخاب کردیم. بخش دریایی تجهیزات هم جذابیتهای خاص خودش را دارد که هنوز به آن نپرداختیم. هدف این است که مردم بدانند قدرت تسلیحات ایرانی چقدر بالاتر رفته است. موضوع آسیبشناسی تهدیدها هم بهصورت محدود و غیرمستقیم در برنامه مطرح شده و شاید در فصول بعدی بهصورت تخصصیتر بر آن تمرکز کنیم.
*تأثیر برنامه رابرباورمردم نسبت به توان دفاعی ایران واحساس غرورنسبت به داشتههای نظامی چطورارزیابی میکنید؟
یکی از اهداف اصلی از ساخت برنامه تقویت باور ملی بود. مثلا خود آقای قاسمی سر ضبط میگفت: «باورم نمیشود این سلاحها ایرانی باشد.» مردم هم مثل او با دیدن هر قسمت غافلگیر میشوند. امیدوارم که بازپخش آن در شبکههای دیگر هم فراهم شود. الان برنامه فقط از شبکه نسیم روی آنتن میرود و ساعت پخش آن هم طوری است که خیلیها مشغول شرکت در هیأتهای عزاداری هستند. اگر در شبکههای دیگر رسانهملی بازپخش شود، میزان آگاهیبخشی و اثرگذاری برنامه خیلی بیشتر خواهد شد.
*عوامل اجرایی برنامه برای نشر بیشتر محتوا از فضای مجازی و پلتفرمهای نمایشی بهره نگرفتهاند؟
یکی از مشکلاتی که با توجه به شرایط جامعه با آن مواجهیم این است که متأسفانه الان در بسیاری نقاط کشور اینترنت قطع یا ضعیف است. هرچند برنامه دشمنتو قورت بده صفحه مجازی دارد و آنجا محتوا را منتشر میکنیم، اما همچنان تلویزیون مخاطب گستردهتری را در بر میگیرد.
*برای تبدیل اطلاعات پیچیده نظامی به زبان قابل فهم و درعینحال دقیق چه تدبیری داشتهاید که علاوه بر رضایت کارشناسان برای مخاطب هم قابل فهم باشد؟
پیش از این رونمایی سلاحها معمولا به شکل گزارش رزمایش یا مصاحبه کارشناسی بود. در برنامه دشمنتو قورت بده، برای اولینبار در فضایی خودمانی و غیررسمی، فردی از نسل جوان خودش با سلاح شلیک میکند. کارشناس نظامی هم در فضایی غیررسمی و خودمانی، توضیحات را به زبان ساده و قابل فهم ارائه میدهد.
*در سالهای اخیر علیه توانمندی نظامی نیروهای مسلح در رسانههای معاند جوسازی رسانهای شکلگرفت و به سطح جامعه تسری یافت. این برنامه تا چه میزان میتواند در مقابله با جوسازی رسانههای غربی و تقویت غرور ملی مؤثر باشد؟
در سالهای اخیر جوسازی وسیعی علیه توان نظامی ایران بهویژه در رسانههای غربی راه افتاده بود؛ حتی تولید موشک هم سوژه تمسخر قرار میگرفت. ما دقیقا بهخاطر همین شبهات دشمن که میگوید ایران اسلحه سبک و موشکانداز ندارد، این برنامه را ساختیم. نمونه قدرت موشکیمان را در همین جنگ 12روزه با هدفقراردادن تلآویو و شهرهای دیگر نشان دادیم. حالا تلاش میکنیم بقایای این شبهات را هم با معرفی سلاحهای دیگر از بین ببریم. در فصلهای بعدی هم رونماییهای بیشتری خواهیم داشت. تلاش میکنیم سلاحهای دیگر را نیز به مخاطب نشان دهیم و آن حس غرور ملی را که این روزها به زیبایی به نمایش درآمده است، بیش از پیش برای مردم به تصویر بکشیم.
*در برنامه از کدام استادان یا پژوهشگران معتبر بهعنوان مشاور یا کارشناس بهره میبرید؟ فرآیند راستیآزمایی محتوا چگونه است؟
در بحث تخصصی نظامی، از حضور و دانش نظامیان و اعضای تیپ 65 نیروهای ویژه ارتش بهره گرفتیم. همینطور دوستان تیپ 23 و جهادگران نیروی زمینی ارتش هم در این پروژه کاملا جدی همراه بودند. حتی امیر حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش، با قدرت پشت برنامه ایستاد و دستور حمایت کامل را صادر کرد. ایشان و برخی مسئولان ارتش چند بار به لوکیشن آمدند، از نزدیک کار را دیدند و استقبال کردند. سلاحهایی که در برنامه معرفی میشوند، قبلا راستیآزمایی شدهاند و از این نظر مشکلی برای معرفی در برنامه وجود نداشت.
*با چه خط قرمزها و چالشهایی برای تولید برنامه مواجه شدید؟
ساخت این برنامه دشواریهای خاص خودش را داشت، بهویژه اینکه سلاحها کاملا واقعی و بعضا خطرناک بودند؛ اما با الطاف الهی و مراقبت جدی عوامل پشتصحنه و همچنین حضور نیروهای حفاظتی ارتش و مسئولان سلاح، ایمنی کامل رعایت شد و خوشبختانه هیچ حادثهای رخ نداد. شما ببینید در ماجرای حمله به اوین دو موشک رژیمصهیونیستی عمل نکرده و عملا به یک خطر بالقوه تبدیل شد. در زمان تولید برنامه ما نیز با خطراتی مواجه شدیم که با همت و هوشیاری دوستان ارتش رفع شد.
*ساختار هر قسمت برنامه به چه شکل طراحی شده است؟
در هر اپیزود یک «اتاق اسلحه» داریم که ابتدا سلاح را معرفی میکنیم. بعد وارد میدان تیر میشویم و در فضایی عملیاتی یا شبیهسازیشده، مهمان برنامه یا مجری با همان سلاح شلیک میکند. این ترکیب فضای آموزشی و اکشن باعث جذابیت و تأثیرگذاری بیشتری شده است.
منبع: جام جم آنلاین
