چهارشنبه 25 تیر 1404

توسعه مراکز اورژانس اجتماعی، بیمه زنان سرپرست خانوار و اشتغال معلولان با رشد چشمگیر

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
توسعه مراکز اورژانس اجتماعی، بیمه زنان سرپرست خانوار و اشتغال معلولان با رشد چشمگیر

سازمان بهزیستی با توسعه مراکز خدماتی و برنامه‌های توانمندسازی کودکان و سالمندان، حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر را تقویت کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ الهام قبادی- حسینی رئیس سازمان بهزیستی در نشست خبری به مناسبت هفته بهزیستی با ارائه گزارش عملکرد به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

حسینی درباره توسعه اورژانس اجتماعی گفت: اورژانس اجتماعی ما از 375 مرکز در سال 1403 به 386 مرکز افزایش یافت که یعنی 11 مرکز جدید اضافه شده است. ان‌شاءالله در سال 1404، 29 مرکز دیگر اضافه خواهد شد و تعداد کل به 415 مرکز خواهد رسید.

وی افزود: ساختار اداری اورژانس اجتماعی نیز توسعه یافته و از 32 استان به بیش از 375 شهرستان گسترش یافته است که رشد بیش از هزار درصدی را نشان می‌دهد.

اجرای طرح‌های توانبخشی و بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار

رئیس سازمان بهزیستی درباره توانبخشی و بیمه زنان سرپرست خانوار گفت: برای اولین بار در تاریخ سازمان بهزیستی، غربالگری بیماری‌های شایع زنان در هفت استان انجام شده است. همچنین بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار روستایی و عشایری که سال گذشته صفر بود، به 62 هزار نفر رسید و امسال در شهر‌های زیر 20 هزار نفر، این تعداد به 11 هزار نفر اضافه خواهد شد.

وی ادامه داد: کمک هزینه درمان معلولان و زنان سرپرست خانوار از 700 میلیارد تومان در سال گذشته به 800 میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافته است.

اشتغال و توانمندسازی معلولان و نوجوانان

حسینی درباره اشتغال و مهارت‌آموزی اظهار داشت: سال گذشته 71 هزار معلول و مددجو به اشتغال رسیدند که نسبت به سال قبل 131 درصد رشد داشته است. اشتغال ایجاد شده در بخش صنعت 12 درصد، کشاورزی 25 درصد و خدمات 62 درصد است.

وی افزود: جریان استعدادیابی نوجوانان 13 تا 18 سال از 1288 نفر به 2000 نفر افزایش یافته و گروه‌های همیار زن به 450 گروه خواهد رسید.

وی عنوان کرد: با ایجاد سامانه اشتغال برای 370 هزار معلول، تسهیلاتی بدون نیاز به مراجعه به بانک و با کد ملی ارائه می‌شود.

پروژه‌های مسکن برای معلولان

رئیس سازمان بهزیستی گفت: در سال گذشته نزدیک به 14 هزار واحد مسکونی به معلولین واگذار شده است و در هفته بهزیستی، 1942 واحد مسکونی تحویل داده خواهد شد. در مجموع، 204 هزار واحد مسکونی توسط سازمان بهزیستی برای مردم انقلاب اسلامی ساخته شده که 144 هزار آن به معلولین اختصاص یافته است.

توسعه مشارکت‌های مردمی و خیرین

حسینی درباره نقش مشارکت‌های مردمی گفت: سال گذشته، مشارکت‌های مردمی به حدود 5 هزار میلیارد تومان رسید که 32 درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است. هم‌اکنون 118 گروه داوطلب با 107 هزار تسهیلگر فعال در سازمان فعالیت می‌کنند.

وی افزود: پویش ایران همدل با حضور 13 هزار پزشک، پرستار، مددکار و روانشناس در ایام جنگ 12 روزه برگزار شد و شبکه داوطلبان گسترش می‌یابد.

حمایت از ازدواج و جهیزیه افراد دارای معلولیت

رئیس سازمان بیان کرد: سال گذشته 5 هزار نفر از افراد دارای معلولیت ازدواج کردند و جهیزیه آنها از طرف سازمان تامین شد.

تسهیل صدور مجوز‌های موسسات خیریه

وی گفت: سال 1403، 38 درصد مجوز‌های استانی و 11 درصد مجوز‌های تشکل‌های خیریه ملی نسبت به سال قبل رشد داشت. هدف ما صدور 100 درصد مجوز‌ها به‌موقع است.

اجرای قانون تخصیص 10 درصد واحد‌های مسکونی به معلولان

حسینی درباره قانون تخصیص مسکن افزود: وزارت راه و شهرسازی مکلف است 10 درصد از واحد‌های مسکونی طرح‌های مسکن مهر، مسکن ملی و مسکن اجتماعی را به سازمان بهزیستی اختصاص دهد.3 هزار میلیارد تومان در بودجه سال 1404 برای تامین مسکن این افراد اختصاص یافته است.

آموزش و توانمندسازی کودکان نابینا

رئیس سازمان بهزیستی گفت: موسسات خیریه تخصصی در حوزه نابینایان با بودجه بالغ بر 15 میلیارد تومان تجهیزات و آموزش‌های تخصصی برای کودکان نابینا فراهم کرده‌اند و ما آماده بازدید و حمایت بیشتر هستیم.

افزایش سرانه مستمری مددجویان

وی افزود: از ماه آینده سرانه مستمری مددجویان از 900 هزار ریال به یک میلیون و 500 هزار ریال افزایش می‌یابد.

حسینی گفت: ما بیش از اصلاح قانون، نیازمند اجرای دقیق قوانین موجود هستیم و کمیته‌ای با مسئولیت معاون رئیس‌جمهور برای پیگیری اجرای قانون تشکیل شده است.

حسینی درباره کودکان اتباع تحت پوشش سازمان بهزیستی گفت: بدون رای دادگاه، امکان نگهداری آنها در خانواده‌های زیستی، جایگزین یا طرح فرزندخواندگی ممکن نیست و همه افراد وارد شده به سیستم باید دارای برگه سبز و کارت اقامت باشند.

واکنش سریع مردم و نهاد‌های عمومی به بحران‌های اجتماعی

وی تاکید کرد: مردم ایران و نهاد‌های عمومی در بحران‌ها واکنش بسیار خوبی نشان داده‌اند و با رویکرد‌های خانواده‌محور توانسته‌اند سالمندان را به مناطق امن منتقل کنند و ظرفیت‌سازی انجام دهند.

اهمیت همبستگی ملی و نقش سازمان بهزیستی

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به همبستگی مردم در دوران جنگ گفت: دولت و نهاد‌های دولتی باید با سه برابر تلاش به خدمت‌رسانی ادامه دهند و مجوز‌های خدمات خیریه را سریع صادر کنند.

توسعه اشتغال و اقدامات حمایتی سازمان بهزیستی

حسینی اعلام کرد:77 درصد اشتغال ایجاد شده در حوزه‌های اجتماعی است و آزمون استخدامی نیرو‌های جدید در حال انجام است. همچنین سازمان مجوز برگزاری آزمون‌های جدید را گرفته است.

نقش اورژانس اجتماعی در حمایت فوری از آسیب‌دیدگان

او توضیح داد: اورژانس 123 با تیم تخصصی در سریع‌ترین زمان ممکن به موارد اضطراری مانند خشونت خانگی یا تهدید به خودکشی ورود پیدا می‌کند و افراد را از محیط خطر دور می‌کند.

تحلیل روانشناختی وضعیت جامعه در شرایط بحران

رئیس سازمان بهزیستی چهار نوع رفتار جمعیتی را تشریح کرد: فعال، نمایشی، شنونده و هراسان؛ و تاکید کرد که اضطراب و سراسیمگی ناشی از بحران‌ها نیازمند مداخلات روانشناختی تخصصی است.

توسعه اورژانس اجتماعی برای مقابله با مشکلات روانی ناشی از جنگ

وی بیان کرد: برای تخلیه اضطراب ناشی از جنگ، خدمات حرفه‌ای روانشناختی در اورژانس 123 توسعه داده خواهد شد تا به سالمندان و کودکان کمک شود.

معرفی مجتمع‌های خدمات قضایی و اجتماعی ویژه کودکان

حسینی درباره مجتمع‌های زندگی در مشهد و تهران توضیح داد: این مجتمع‌ها با رویکردی تلفیقی خدمات قضایی، تربیتی، اجتماعی و حمایتی را به کودکان ارائه می‌کنند و در ادامه، رویکرد تربیتی بر جنبه قضایی غالب شده است.

رئیس سازمان بهزیستی اعلام کرد: حدود 11 مجتمع زندگی در کشور فعال شده و با همکاری دستگاه قضایی در مسیر ارتقای رویکرد‌های تلفیقی قضایی و تربیتی در حال پیشرفت هستند.