توصیههای بهداشتی در ذبح دام برای پیشگیری از تب کنگو
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به مشاهده مواردی از بیماری تب کریمه کنگو در غرب کشور، بر ضرورت رعایت جدی موارد بهداشتی در فرایند قربانی کردن دامها در آستانه عید قربان تاکید کرد.
آژانس سلامت سازمان ملل متحد گزارش داد که در روز پنجشنبه 77 درصد موارد ابتلاء به این بیماری افزایش یافته و موارد ابتلاء در 9 کشور دیگر گزارش شده است. تا کنون، موارد ابتلاء عمدتاً در اروپا و آفریقا متمرکز شده است. ده کشوری که قبلاً موارد ابتلاء داشتند، طی چند هفته هیچ مورد جدیدی را گزارش نکرده اند.
به نقل از هلث دی نیوز، این سازمان همچنین دو مورد مرگ و میر دیگر مرتبط با این ویروس را گزارش کرده است. هر دو در بخشهایی از آفریقا بودند که تعداد کل قربانیان را به سه نفر رساند.
منشأ شیوع هنوز مرموز در نظر گرفته میشود. مقامات گفته اند که در غرب، این ویروس عمدتاً به مردانی که با مردان رابطه جنسی دارند، حمله میکند. آسوشیتدپرس گزارش داد که سایر گروههای جمعیتی انتقال دائم نداشته اند.
این ویروس معمولاً افراد را از طریق نیش جوندگان یا حیوانات کوچک آلوده میکند و نه از طریق انتقال فرد به فرد. در بخشهایی از آفریقا بومی است و باعث تب، بدن درد، لرز و خستگی میشود. آبله میمونی میتواند در موارد جدیتر باعث ایجاد بثورات و ضایعات در صورت، دستها و سایر قسمتهای بدن شود.
بر اساس آخرین گزارش هفتگی، کل موارد تأیید شده در شیوع این بیماری با 2614 افزایش به 6027 نفر رسیده است.
«تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، طی یک سخنرانی گفت: «نگران مقیاس و گسترش ویروس هستیم. بیش از 80 درصد موارد در اروپا کشف شده است.»
233233
کد خبر 1649698