چهارشنبه 7 آذر 1403

توضیحات سرپرست معاونت قرآن و عترت ارشاد درباره انتصابات مدیران / انتخاب‌ها بر اساس شایستگی است

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
توضیحات سرپرست معاونت قرآن و عترت ارشاد درباره انتصابات مدیران / انتخاب‌ها بر اساس شایستگی است

اصغر امیرنیا سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس در خصوص رویکردهای این معاونت در حوزه قرآنی در دولت سیزدهم گفت: طبیعی است که با انتخاب ریاست جمهوری خواسته‌های جدیدی در همه عرصه‌ها برای مردم به وجود می‌آید و این مطالبات باعث می‌شود تا با انتخاب وزرا برای برنامه‌هایی که در مجلس اعلام کردند یک اتفاق جدیدی در کالبد وزارتخانه‌ها رقم بخورد که مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ویژه قرآن و عترت نیز در همین دایره قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: طبیعتا با وجود دستگاه‌های مختلفی که در حوزه قرآن و عترت کار می‌کنند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید پاسخگوی همه اتفاقات جامعه قرآنی به نمایندگان مجلس باشد، از طرفی دیگر رویکرد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سیاست‌های جدید بر این اساس است که فعالیت‌های ویژه‌ای در بخش‌های مختلف رقم بخورد از این رو باید مدیران جدید و با کارکردهای جدید و با سوابق متناسب انتخاب شوند تا انتخاب صورت گرفته بتواند سیاست‌های مدنظر را عملیاتی کند.

چرا معاون قرآن و عترت هنوز انتخاب نشده است؟

سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد عدم انتصاب معاون برای این مجموعه تأکید کرد: با توجه به اتمام مأموریت معاون سابق معاون قرآن وعترت در نیمه آبان‌ماه، طبیعتا گزینه‌های مختلفی را برای تصدی معاونت مطرح بودند و در بررسی‌های صورت گرفته هنوز به نتیجه دلخواه نرسیدند و از این رو با توجه به تجربه‌ای که بنده در حوزه قرآن و عترت داشتم به عنوان سرپرست این معاونت انتخاب شدم تا روالی که در امور این معاونت وجود دارد از حرکت باز نماند.

وی ادامه داد: تا زمان انتخاب فرد موردنظر امورات محوله به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید تمشیت شود لذا در زمان سرپرستی برای اینکه زمان از دست نرود، کارهایی که مدنظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود باید توسط نیروهای جدید و تازه نفس انجام می‌شد. به همین خاطر سه نفر از مدیران معاونت، برای تصدی و مدیریت بخش‌های مختلف با درنظرگرفتن شاخص‌های مدنظر و برنامه و توانمندی آن‌ها، معرفی و انتخاب شدند.

مدیرانی که در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ منصوب شدند

سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ خاطرنشان کرد: گزینه اول حامد منیری است که برای دفتر تبلیغ و ترویج منصوب شد که دانش‌آموخته فقه و مبانی اصول مدرسه عالی شهید مطهری است و دروس حوزوی را هم در سطح یک و دو گذرانده است و همچنین مولف دو کتاب و مشاور بسیاری از نمایندگان مجلس نیز بوده است و درعرصه اجرایی سابقه درخشانی دارد.

وی در ادامه در مورد انتصاب مدیرکل ارتباطات نیز بیان کرد: در این حوزه به فردی نیاز داشتیم که علاوه بر فعالیت‌های قرآنی بیش از پیش بتواند ارتباطات را با دستگاه‌های مختلف قرآنی و موسسات و همچنین اشخاص حقیقی و حقوقی ارتباط داشته باشد که نهایتا پس از بررسی گزینه‌های مختلف، حجت‌الاسلام مهدی شجاع انتخاب شد که سابقه قرآنی بیشتری نسبت به دیگران داشت. او نفر اول مسابقات قرائت قرآن دانش‌آموزان در سال 73 و قاری برتر آستان قدس رضوی است و در مسابقات قرآنی زیادی مقام اول را کسب کرده است. همچنین داوری تخصصی در مسابقات صوت و لحن و مسئول کاروان قرآنی ایران در حج نیز بوده و فارغ‌التحصیل رشته کلام اسلامی و دارای سطح سه حوزه است و در حال حاضر هم مشغول تحصیل در سطح چهار و مدرس حوزه و دانشگاه و مسئول قرآنی آستان قدس رضوی است.

امیرنیا ابراز داشت: اداره کل ارتباطات به عنوان موتور محرک معاونت قرآنی و حلقه وصل در جاهای مختلف است و در جمع‌آوری گزارشات سایر دستگاه‌ها براساس بند چهار منشور قرآنی باید بتواند در انعکاس عملکرد آن‌ها نقش موثری ایفاء کند.

وی در خصوص انتخاب مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی اظهار کرد: در این بخش هم نیازمند فردی بودیم که آموزش را به خوبی بشناسد و در عین حال طرح جدیدی را برای امر آموزش داشته باشد، از این رو ابراهیم کرمانی‌نژاد عضو هیأت مولف آکادمیک قرآن کریم، و مدرس دوره‌های مختلف قرآن‌کریم از سال 1380 تا 1400 انتخاب شد. او علاوه بر سوابق ذکر شده مدرس قرآن پرسابقه و نوآور و طراح سیستم آموزش قرآن به شیوه آکادمیک است که طرح جدیدی در عرصه آموزش با بهره‌مندی از ظرفیت آموزش و پرورش راه‌اندازی کرد.

نیازمند دمیدن نفس تازه در معاونت قرآن و عترت بودیم

امیرنیا با تشکر و قدردانی از مدیران پیشین افزود: فراموش نشود که مدیران قبلی توانایی لازم را داشتند اما در حال حاضر باید نفس تازه به بدنه مدیریتی دمیده می‌شد بنابراین نیازمند افراد جدید برای طرح‌های تحولی وزیر ارشاد بودیم و برای اینکه بتوان طرح و برنامه‌های جدید را برپایه گام دوم انقلاب به منصه ظهور برسانیم و در خدمت به ساحت مقدس قرآن کریم و توسعه و ترویج آموزه‌های قرآنی و سیره اهل‌بیت (ع) اثرگذار باشیم باید افراد جدیدی به مجموعه ملحق می‌شدند تا مطالبات مردمی محقق شود.

وی تأکید کرد: برخی از دوستان که ابراز نگرانی از افراد انتخاب شده دارند به خاطر دلسوزی آن‌هاست اما در عین حال باید صبور بود تا با طرح و برنامه‌هایی که صورت می‌گیرد گام موثری را در پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی در زمینه قرآن و عترت داشته باشیم.

سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ اضافه کرد: برای ترویج آموزه‌های قرآنی باید با ارتباط صحیح و منطقی که با دستگاه‌های دیگر برقرار می‌شود و هم‌پوشانی که وجود دارد، بتوان خدمتی به جامعه و فعالان قرآنی داشت.

امیرنیا با بیان اینکه انتصاب‌ها از جنس خانواده قرآن و عترت بوده است گفت: افرادی که در این حوزه حضور و مصاحبه از آنها صورت گرفته، کسانی بودند که دارای سابقه‌ای قرآنی بودند و در حوزه‌های موردنظر تخصص لازم را هم دارند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای تحقق اهداف قرآنی در همه عرصه‌ها ایجاب می‌کند، یک مدیر فرهنگی و هنری معتقد و متعهد و متدین داشته باشیم تا باتوجه به رویکرد تحولی و آنچه در گام دوم انقلاب، مقام معظم رهبری با عنوان اخلاق معنویت مطرح فرمودند، در طرح‌ها و برنامه‌های خود، آنان را محقق کنند.

انتهای پیام /

*س_ شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید _س* این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید قرآن فرهنگ نمایندگان مجلس انتصاب این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است