توقف صادرات تخم مرغ و دردسر باران برای تجار برنج
توقف صادرات تخم مرغ، ماندن برنج های وارداتی زیر باران در گمرک زاهدان و پیش بینی خرید هفت میلیون تن گندم از کشاورزان از جمله مهم ترین اخبار حوزه کشاورزی در هفته جاری بود.
توقف صادرات تخم مرغ، ماندن برنج های وارداتی زیر باران در گمرک زاهدان و پیش بینی خرید هفت میلیون تن گندم از کشاورزان از جمله مهم ترین اخبار حوزه کشاورزی در هفته جاری بود.
به گزارش خبرنگار مهر، توقف صادرات تخم مرغ، ماندن برنجهای وارداتی زیر باران در گمرک زاهدان و پیش بینی خرید هفت میلیون تن گندم از کشاورزان از جمله مهمترین اخبار حوزه کشاورزی در هفته جاری بود.
در همین زمینه، سالار ساکت، عضو هیأت ناظر انجمن وارد کنندگان برنج ایران در گفتگو باخبرنگار مهر درباره زیر باران ماندن برنجهای وارداتی در گمرک زاهدان اظهارداشت: متأسفانه این مسألهصحت دارد و بارها در حال نابودی است.
وی اضافه کرد: عدم مدیریت در گمرک زاهدان علیرغم هشدارهای جدی و قبلی هواشناسی و ستاد بحران منجر به نابودی دهها میلیارد تومان سرمایه تجار در این بخش شده است.
ساکت تصریح کرد: این همه هزینه انبارداری از تجار میگیرند و چنین خدماتی را به آنان ارائه میکنند، نکته جالب اینجاست زمزمههایی وجود دارد که چون این برنجها در محوطه گمرک انبار شده امکان استفاده از بیمه گمرک وجود ندارد که امیدواریم این مسأله صحت نداشته باشد.
وی با انتقاد شدید از عملکرد مسئولان مربوطه، افزود: در بحران مواد غذایی موجود در جهان، تجار با مشقت فراوان محموله وارد میکنند و به این راحتی و با سهل انگاری عدهای نابود میشود.
این فعال صنفی درباره حجم این محمولهها گفت: فعلاً حجم محمولههای آسیب دیده به دلیل وضعیت نامناسب محوطه قابل برآورد نیست باید باران قطع شود تا بتوانیم آن را محاسبه کنیم.
وی درباره اینکه آیا این محمولهها اخیراً وارد شده یا مربوط به گذشته بوده است، توضیح داد: قابل برآورد نیست، برخی تجار محمولههایی دارند که دو ماه قبل وارد شده و برخی نیز بار جدید دارند که در جریان ترخیص بوده بنابراین به طور قطعی تعیین مدت زمان رسوب برای بنده امکان پذیر نیست و نمیتوان به صورت قطعی اظهار نظر کرد.
ساکت اضافه کرد: با اینحال متأسفانه روند تشریفات گمرکی در زاهدان بسیار کند بوده و باعث ماندگاری زیاد محمولهها در این گمرک شده است.
همچنین ناصر نبی پور، رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار تهران در گفتگو باخبرنگار مهر با اشاره به افت قیمت تخم مرغ گفت: میانگین قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ درب مرغداری به 32 هزار تومان رسیده و نسبت به هفته گذشته حدود 5 هزار تومان ارزان شده است.
وی با اشاره به مازاد تولید و کاهش قدرت خرید مردم توضیح داد: وقتی که قیمت یک شانه تخم مرغ درب مرغداری حدود 70 هزار تومان است، در مغازهها نرخ آن به حدود 90 تا 100 هزار تومان میرسد که با توجه به این مساله، قدرت خرید مردم کاهش یافته و بسیاری توان خرید تخم مرغ را مانند گذشته ندارند.
این فعال صنفی درباره اینکه میزان مصرف تخم مرغ نسبت به سال گذشته چقدر کاهش یافته است؟، گفت: هنوز برآوردی در این زمینه نداریم اما وضعیت بازار گویای این مساله است که مصرف تخم مرغ کاهش یافته ضمن اینکه صادرات این محصول در یکماه اخیر متوقف شده است.
نبی پور دلیل این مساله را قیمت بالای تولید عنوان کرد و افزود: وقتی قیمت تخم مرغ در مرز بالای 30 هزار تومان باشد، صادرات آن صرفه اقتصادی ندارد، پیش از این برخی تولیدکنندگان به دلیل تولید مازاد، حاضر بودند حتی با زیان نیز صادرات را انجام دهند چرا که محصول روی دست آنان مانده بود.
و حجتالاسلام و المسلمین احمد آزادیخواه، سخنگوی کمیسیون کشاورزی با اعلام اینکه تا الان بیش از 5 میلیون و 800 هزار تن گندم از کشاورزان خرید کردهایم، افزود: تقریباً 47 هزار میلیارد تومان از پول گندمکاران پرداخت شده است و حدود 19 هزار میلیارد تومان آن باقی مانده است.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تا الان، دولت برابر با 3 سال گذشته پول گندم به کشاورزان پرداخت کرده است، چرا که قیمت خرید تضمینی گندم در سال جاری نسبت به سال گذشته به یکباره بیش از 2 برابر شد، اظهار کرد: فکر میکنم در کمتر از یک ماه مطالبات گندمکاران کاملاً تسویه شود.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در حوزه گندم خریدهای بیشتری نیز خواهیم داشت و پیشبینی ما این است که امسال خرید تضمینی گندم به 7 میلیون تن برسد، خاطرنشان کرد: گندمکاران کشور امسال واقعاً شقالقمر کردهاند و از این بابت از همه کشاورزان کشور ممنون و سپاسگزاریم.