شنبه 26 آبان 1403

تولید انگور در سروآباد 30 درصد افزایش یافت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تولید انگور در سروآباد 30 درصد افزایش یافت

سنندج - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی سروآباد از افزایش 30 درصدی تولید و برداشت انگور سیاه (ره سه) در باغات این شهرستان نسبت به سال گذشته خبر داد.

اسماعیل منوچهری روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سال گذشته 15 هزار تن انگوربرداشت شد، اظهار داشت: باتوجه به بارور شدن برخی از باغات غیربارور شهرستان، امسال تولید انگور 30 درصد بیشتر از پارسال است.

وی افزود: در سروآباد 2 هزار و 240 هکتار باغ انگور داریم که متوسط برداشت در هر هکتار بطور متوسط هشت تن است و پیش بینی می شود بیش از 22 هزار تن انگور تولید و روانه بازارهای مصرف داخلی و خارجی شود.

مدیر جهاد کشاورزی سروآباد اضافه کرد: کار برداشت و فروش انگور سیاه در این شهرستان برای سه هزار و 500 خانوار ایجاد اشتغال کرده و به مدت 2 ماه شاهد فعالیت باغداران هستیم و همین امر موجب درآمدزایی خوبی برای منطقه شده است.

وی با بیان اینکه برداشت و فروش انگور یک مجموعه بزرگ را درگیر کرده است، یادآور شد: فروش انگور سیاه دیم این شهرستان بازار گرمی ایجاد کرده است.

منوچهری تاکید کرد: بیشترین باغات انگور سیاه دیم در روستاهای پایگلان، ژنین، بیساران، آریان و چشمیدر بخش مرکزی واقع شده و انگور تولید شده در این منطقه بیشتر از رقم تره رشه است.

وی گفت: انگور تولید شده در باغات شهرستان بدلیل کیفیت بسیار خوب بیشتر به استان های تهران، اصفهان، شیراز و اهواز صادر می‌شود و همین امر باعث معرفی این منطقه در کشور شده است.

مدیر جهاد کشاورزی سروآباد یادآور شد: سروآباد به دلیل وضعیت آب و هوایی مناسب شرایط بسیار خوبی برای تولید انواع محصولات باغی دارد و در این راستا مدیریت جهاد کشاورزی در سنوات گذشته اقدام به طرح توسعه باغات کرده است.

وی افزود: در سنوات گذشته باغات انگور در روستاهای سروآباد توسعه داده ش که در آینده با به ثمر رسیدن باغات غیربارو شاهد تولید بیشتر انگور در این شهرستان خواهیم بود.

برداشت و فروش انگور بیش از 50 میلیارد ریال درآمد برای باغداران دارد

یکی از باغداران روستای پایگلان نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در روستا یک هکتار باغ داریم که در این باغ اقدام به کشت انگور سیاه کرده‌ایم.

مجید شریفی افزود: از این هکتار باغ هر ساله 30 تن انگور برداشت می‌کنیم و به خریداران انگور در روستا و یا کسانی که از سایر شهرها می‌آیند، می‌فروشیم و درآمد خوبی کسب می‌کنیم.

وی یادآور شد: فروش انگور برای خودم و خانواده ام ایجاد درآمدزایی کرده و همین امر موجب شده که برای کارگری به شهرهای دیگر نروم و در روستا ماندگار شوم و مایحتاج خودم و خانواده ام را تامین می‌کنم.

وی اضافه کرد: با توجه به تولید محصولات باغی نظیر انگور در روستاهای منطقه ژاورود نیاز به ایجاد صنایع تبدیلی و سردخانه بسیار ضروری است و باعث می شود که ما باغداران محصول خود را به صورت خام فروشی و با قیمت های بسیار پایین به دلالان و واسطه ها نفروشیم.

این باغدار گفت: امسال قیمت فروش انگور نسبت به سنوات قبل بسیار بهتر شده و قیمت هر کیلوگرم از 65 هزار تا 85 هزار ریال است که این موجب دلگرمی باغداران برای تولید بیشتر این محصول در سال های آینده است.

یکی دیگر از باغداران منطقه نیز بر لزوم توجه بیشتر جهاد کشاورزی به باغداران این منطقه تاکید کرد و افزود: شغل بیشتر اهالی روستاهای این منطقه باغداری و کشاورزی است و می توان گفت که مهمترین منبع درآمد ما روستاییان از فروش محصولات باغی و زراعی است.

این خانم روستایی افزود: در کنار خانه‌داری و بچه‌داری در زمان برداشت انگور به همسرم در برداشت انگور کمک کرده و از راه فروش محصول زندگی خود را می‌گذارنیم.

وی تاکید کرد: از مسوولان و مدیران جهاد کشاورزی تقاضامندیم شرایط و امکانات لازم از قبیل تسهیلات ارزان قیمت را به روستاییان این منطقه فراهم کنند تا بتوانیم باغات خود را توسعه و ضمن ماندگاری در روستا تولید را نیز افزایش دهیم.

با توجه به اینکه بیشترین جمعیت سروآباد روستایی هستند و روستاییان به باغداری و کشاورزی اشتغال دارند، پرداخت تسهیلات و حمایت از آنها می‌تواند باعث رونق تولید شده و از مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها و ایجاد مشکلات حاشیه نشینی جلوگیری کند.

سروآباد بدلیل شرایط خوب آب وهوایی مکان مناسبی برای توسعه فعالیت‌های زراعی و باغی است، براساس آمارها تنها سه درصد زمین‌های کشاورزی و باغی استان کردستان در این شهرستان قرار دارد در حالیکه 10 درصد محصولات باغی و زراعی استان کردستان در اینجا کشت و تولید می‌شود، این مهم بیانگر استفاده حداکثری مردم از زمین برای کشاورزی و باغداری است که با حمایت بیشتر از آنها می‌توان شاهد افزایش تولید را سال‌های آینده شاهد باشیم.

شهرستان سروآباد در تولید انگور بعد از مریوان و بانه قطب سوم تولید این محصول در استان کردستان به شمار می‌رود، این شهرستان قطب تولید محصولات باغی نظیر انار، گردو، گیلاس، انجیر، بادام درختی و توت سفید نیز هست.

شهرستان سروآباد با 2 بخش مرکزی و هورامان و جمعیتی افزون بر 52 هزار نفر در فاصله 90 کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و 24 کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.

*س_برچسب‌ها_س*
تولید انگور در سروآباد 30 درصد افزایش یافت 2
تولید انگور در سروآباد 30 درصد افزایش یافت 3