تولید زیر چتر امید و تلاش
سنندج - ایرنا - تولید، کار و اشتغال سه رکن اصلی و اساسی است که تحقق آن در یک واحد صنعتی یا یک مجموعه کارگاهی مورد انتظار است ولی دستیابی به آن، نیازمند پشتکار، تلاش و امید است.
به گزارش ایرنا، واحدهای تولیدی این روزها با همه مشکلات پیش روی و برغم افزایش ناباورانه قیمتها، مواد اولیه مورد نیاز شان را محدود و با کیفیت نازل تر از قبل تهیه میکنند، تا چرخهای تولید را بچرخانند و به آن رونق دهند.
کاهش مواد اولیه، تولید بسیاری از کالاهایی اساسی را تحت تاثیر قرار داده و این روزها با توجه به افزایش قیمت ارز، مشکلاتی برای واحدهای تولیدی ایجاد کرده و به تبع آن افزایش فشار اقتصادی و روانی به کارفرما، کاهش نیروی انسانی و افزایش ساعات کار، آسیبهای زیادی پیش روی تولید و تولیدکننده گذاشته است.
وقتی یک واحد تولیدی میخواهد فعالیت خود را آغاز کند، متولیان در ابتدای امر با توجه به قیمت مواد اولیه، هزینه تولید، بازار فروش و مشتری ثابت و متغیر کالای تولیدی، برآورد اولیهای از محصول نهایی با قیمت مناسب با احتساب همه هزینهها و البته سود آوری، سرمایه گذاری میکنند اما اگر ثبات در تهیه مواد اولیه قیمتی نباشد، تصور تولید خارج از چارچوب استاندارد عملی نیست.
کارگاه های تولیدی و واحدهای مستقر در شهرک صنعتی بیجار هم از این قاعده و قانون مستثنی نیستند و با هر نوع تغییری در قیمت ارز یا مواد اولیه، دچار چالش میشوند که ارایه راهکار پیش روی، توسط کارآفرینان در این شرایط ضروری است.
در این میان هستند واحدهایی که به علت بی تجربگی، نداشتن پشتوانه مالی و بازار امن فروش محصول، در چنین شرایطی چراغ تولید را خاموش و به انتظار روزهای بهتر خانه نشین میشوند و باز هستند کسانی که این تهدید را به فرصتی برای پیشرفت و رشد تبدیل میکنند.
شرکت تولید و مونتاژ کابل خودرویی ژرفا پژوهان پارسی در شهرک صنعتی بیجار یکی از معدود کارگاههای تولیدی است که در این روزها، چرخ تولید را با همه مشکلات و موانع به گردش وا داشته و امیدوار است در آینده توسعه تولید را نیز به ثمر نشاند.
به دنبال جذب استعدادهای دانش آموخته
مدیرعامل شرکت ژرفا پژوهان پارسی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این شرکت حدود سالهای 87 و 88 فعالیت خود را در زمینه تولید مجموعه داشبورد، شبکه و سیم کشی تراکتور در شهرک صنعتی با 20 نفر آغاز کرد و پس از یک دوره توقف تولید بدلیل شرایط اقتصادی، در سال 93 با نفسی تازه تولید، اشتغال و نو آوری را از سر گرفت.
نبی الله رجب زاده اضافه کرد: راه اندازی مجدد این کارگاه تولیدی با همکاری سازمان صمت ممکن شد و در حال حاضر تولید این شرکت با پنج هزار عدد مجموعه سیم کشی و داشبورد تراکتور در ماه با 15 نفر نیروی انسانی دنبال میشود.
وی که فارغالتحصیل رشته مهندسی برق است، افزود: با توجه به بازاریابی صورت گرفته طبق برنامه ریزی مدیریت شرکت، عقد قراردادی با شرکت مگاموتور به تعداد 10 هزار عدد دسته سیم موتور تیبا به ظرفیت فعلی شرکت افزوده خواهد شد لذا نیاز جدی به توسعه فضای تولید و افزایش نیروی انسانی در آینده نزدیک دور از انتظار نیست.
مدیر عامل شرکت ژرفا پژوهان پارسی یادآور شد: نگاه توسعه بازار این شرکت، صرفا تولید و تامین سفارش مشتریان محدود فعلی نبوده و جهت ورود به بازارهای جدید اهتمام ویژه داریم و در همین راستا در خصوص تامین و تولید سنسورهای خودرو با شرکت کرمان خودرو همکاری داشته و بزودی با راه اندازی خط مونتاژ قطعات مورد نیاز، سفارش 2 هزار عدد دیگر به تولید ماهانه افزوده خواهد شد.
او با اشاره به اینکه در حال حاضر تولیدات این شرکت به کارخانه تراکتور سازی تبریز، سنندج و ارومیه ارسال میشود، گفت: طبق تفاهم نامه صورت گرفته با شرکت سیف خودرو، بزودی تولید 2 هزار قطعه طبق سفارش این شرکت به خط تولید ما افزوده میشود.
رجب زاده تاکید کرد: کیفیت قطعات و استانداردهای هریک از تولیدات این شرکت بر اساس استانداردها و درخواست مشتریان تولید خواهد شد که در این خصوص گواهینامههای مناسب از دستگاه های متولی اخذ شده است.
وی که بیش از 25 سال در صنعت خودرو و در تدوین استانداردهای لازم فعالیت داشته است، افزود: بدنبال کشف استعدادهای دانش آموخته جوان شهرستان بیجار هستیم، هدف ما جذب چنین نیروهایی است که در رفع مشکلات پیشرفت و توسعه، یاری دهنده ما باشند.
مدیر عامل شرکت ژرفا پروژهان پارسی که ظرفیت عالی و مناسب احداث کارگاه تولیدی در تهران را به رنج مستأجری در شهرک صنعتی بیجار با عشق به زادگاه و مسوولیت اجتماعی نسبت به مردمان بیجار گروس را به جان خریده است، اضافه کرد: مسوولیتهای دولتی مناسب در حوزه خودرو و گمرک داشتم اما ایجاد ظرفیت تولید و اشتغال در بیجار، دغدغه اصلی برای ایجاد این کارگاه تولیدی بوده است.
او با اشاره به اینکه روزانه 500 عدد دسته سیم در این کارگاه تولید میشود، گفت: جهت تامین سفارش مشتریان جدید، تکمیل تجهیزات و فضای تولید، افزایش سطح کیفیت و برخی تغییرات و افزایش نیروهای انسانی در دستور کار مدیریت شرکت قرار دارد.
رجب زاده اظهار داشت: در سال جهش تولید و رونق تولید اتفاقات خوبی برای شرکت اتفاق افتاد و پیشنهادهای برای تولید در صنعت خودرو داریم که برای تحقق آن، تامین سرمایه در گردش یکی از نیازهای ضروری و گره گشای شرکت خواهد بود.
وی با تشریح اینکه نیروی انسانی غیر متخصص در شهرستان زیاد است اما کمبود نیروی متخصص یکی از مشکلات جدی در آینده این دیار به شمار میرود، یادآور شد: در مورد کارآفرینی، متوجه بسیاری از مسایل و موانع تولید شدیم که در لایه های پنهان کار وجود دارد که تاکنون در مورد آن صحبت نشده و با اصل تولید و اشتغال فاصله زیادی دارد که باید توسط کارگروهای رفع موانع تولید به آن توجه شود.
مدیر عامل شرکت ژرفا پژوهان پارسی افزود: اشتغال گسترده هدف اصل کارآفرینی است، ایجاد کارگاه های تولیدی کوچک و کم بازده تنها در مدت زمان کوتاه می تواند مسکنی بر درد بیکاری جوانان باشد البته اشتغال گسترده و پایدار، جذب سرمایه گذاران در چنین پروژه های بیشتر میتواند در کاهش آمار بیکاری تأثیر گذار باشد.
او ادامه داد: مدلی از این اشتغالزایی گسترده با همه مسایل و نیازهای اولیه را تعریف کردیم که در یکی از جامع ترین آنها، در اقتصاد مقاومتی تعریف شده که در صورت اجرای دقیق آن، بسیاری از مشکلات امروز رفع خواهد شد.
رجب زاده تسخیر بازارهای استانی را استراتژی کلیدی جهت سرمایه گذاری و به تبع آن اشتغال گسترده در منطقه دانست و اضافه کرد: با این تصور و برنامه ریزی، تولید و اقتصاد پویا محقق خواهد شد و به تبع آن اشتغال پایدار استانی نیز رونق میگیرد.
در شهرستان 89 هزار نفری بیجار که در 142 کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد، یک شهرک صنعتی در شهر بیجار با کمتر از 10 واحد فعال تولیدی و صنعتی وجود دارد.
*س_برچسبها_س*