تولید 500 هزار بشکه نفت ازسرگرفته میشود
کویت و عربستان سعودی برای پایان دادن به اختلاف پنج ساله بر سر تولید نفت در منطقه بیطرف به توافق رسیدند که به ازسرگیری تولید میادین نفتی این منطقه و عرضه 500 هزار بشکه در روز نفت به بازار منجر میشود.
به گزارش ایسنا، این دو کشور همسایه تولید نفت میادین خفیج و وفرا را که به اتفاق 500 هزار بشکه در روز نفت تولید میکردند، به ترتیب در سال 2014 و 2015 متوقف کردند.
شرکت آمریکایی شورون که به نمایندگی از سوی عربستان سعودی به همراه شرکت نفت کویت (KGOC) میدان وفرا را اداره میکند، اعلام کرد انتظار دارد در مدت 12 ماه تولید کامل این میدان ازسرگرفته شود.
شیخ احمد ناصر المحمد الصباح، وزیر خارجه کویت و عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی توافقنامههای مربوط را در کویت امضا کردند.
شاهزاده عبدالعزیز در ماه دسامبر گفته بود ازسرگیری تولید این میادین روی تعهدات مربوط به توافق کاهش تولید اوپک پلاس تاثیر نمیگذارد.
خالد الفاضل، وزیر نفت کویت در مراسمی در وفرا اظهارات مشابهی داشت و گفت: ازسرگیری تولید در میادین نفتی خفیج و وفرا با تعهدات بینالمللی عربستان سعودی و کویت مرتبط نیست.
عربستان سعودی و کویت عرضه نفت خود را در راستای پیمان اوپک پلاس که در مارس به پایان میرسد، محدود کردهاند.
یک منبع آگاه از مذاکرات میان عربستان سعودی و کویت به رویترز گفت که مذاکرات در اکتبر جدی شد و در دیدار کشورهای شورای همکاری خلیج فارس که ماه جاری در ریاض برگزار شد، پیشرفتهایی صورت گرفت.
این منبع آگاه گفت: در جریان آخرین دیدار کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض نشانههای بسیار واضحی وجود داشت که عربستان سعودی و کویت به یک راه حل رسیدهاند و امیر کویت شخصا تلاش کرد این مسئله قاطعانه حل شود.
این توافق پس از یک فرآیند طولانی با حضور گروههای بزرگ نمایندگان سیاسی، فنی و حقوقی حاصل شد.
کامل الهرمی، تحلیلگر بازار نفت کویت اظهار کرد: دو کشور به دلیل توافق کاهش تولید اوپک پلاس، عجلهای برای ازسرگیری تولید میادین نفتی منطقه بیطرف ندارند و بنابراین ازسرگیری تولید ممکن است حداکثر شش ماه به طول بینجامد.
کشورهای گروه اوپک پلاس در نشست دسامبر خود موافقت کردند 500 هزار بشکه در روز دیگر به کاهش تولید خود اضافه کنند و محدودیت عرضه خود در سه ماهه نخست سال 2020 را به 1.7 میلیون بشکه در روز برسانند.
یک مقام سابق در شرکت نفتی کویت اظهار کرد انتظار دارد ابتدا تولید میدان خفیج ازسرگرفته شود.
بر اساس گزارش رویترز، تولید نفت در منطقه بیطرف به طور مساوی بین عربستان سعودی و کویت تقسیم میشود.
منطقه بیطرف در سال 1922 برای فیصله دادن به اختلاف ارضی میان دو کشور ایجاد شد. بدنبال کشف نفت در وفرا در دهه 1950، عربستان سعودی و کویت با مالکیت مشترک منابع نفت و گاز این منطقه موافقت کردند اختلاف میان عربستان سعودی و کویت بر سر میدان وفرا آغاز شد که توسط شرکت شورون اداره میشد. عربستان سعودی امتیاز 60 ساله این میدان را برای این شرکت آمریکایی تا سال 2039 تمدید کرده و اعلام این خبر باعث خشم کویت شد و این کشور مدعی شد ریاض هرگز درباره این تصمیم با کویت مشورت نکرده است.
انتهای پیام