دوشنبه 1 بهمن 1403

توکلی: به عنوان نسل اولی مشکلات را لمس کرده‌ایم / نگاه وزنهبرداری به کشتی الگوبرداری باشد نه حسادتی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
توکلی: به عنوان نسل اولی مشکلات را لمس کرده‌ایم / نگاه وزنهبرداری به کشتی الگوبرداری باشد نه حسادتی

قهرمان وزنه‌برداری المپیک 2000 سیدنی می‌گوید اختلاف فاحش بین بودجه مجلس برای کشتی و وزنه‌برداری را باید با دید الگوبرداری نگاه کرد نه نگاه حسادتی.

- اخبار ورزشی -

حسین توکلی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم در خصوص اینکه بعد از مدت‌ها قهرمانان و پیشکسوتان وزنه‌برداری زیر یک سقف جمع شده و خودش نیز طی روزهای گذشته در فدراسیون حاضر شده است، اظهار داشت: خدا را صد هزار مرتبه شکر. سجاد انوشیروانی و بهداد سلیمی شاگردان من بودند، وقتی چنین تغییری ایجاد شد، من برای عرض تبریک به فدراسیون رفتم، به هرشکل موقعی که موفق می‌شوی باید مراقب آنهایی که برایت دست نمی‌زنند باشی، من نه کینه‌ای دارم و نه حسادتی، فقط خواستم تبریک بگویم و آن چیزی که وظیفه‌ام بود را انجام دادم.

وی در مورد اینکه آیا با فدراسیون جدید همکاری خواهد کرد، گفت: نمی‌دانم بعدها چه چیزی پیش خواهد آمد، به هرصورت دفتر تازه ای باز شده و علی مرادی رفته و تیم جوانی، با انرژی تازه آمده و می‌خواهند که موفق باشند.

توکلی که بعد از جدایی از فدراسیون وزنه‌برداری با احسان حدادی قهرمان دوومیدانی به عنوان مربی وارد همکاری شد و از این نظر مورد هجمه برخی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: وقتی نمی‌توانی یک جایی کار کنی، سعی می‌کنی که انعطاف به خرج داده و با تغییر فضای ورزشی‌ات، جای دیگری موثر باشی. به هرشکل موقعیتش نشد که در آن مقطع با فدراسیون وزنه‌برداری یا شخص خاصی همکاری کنم، من چون علاقه شخصی‌ام در تمام زندگی حوزه ورزشی بوده، در بخش دیگری از ورزش تجربیاتم را در اختیار احسان حدادی قرار دادم، حالا نمی‌دانم چقدر توانستم مثمرثمر باشم و تلاشم این بود کار درستی را انجام دهم. این‌طرف که خانه خودمان بود قسمت نشد، گذشته گذشته است و حالا باید به فکر آیندگان باشیم.

توکلی در پاسخ به این سوال که اگر از او در شرایط جدید از سوی وزنه‌برداری دعوت به همکاری شود، خواهد پذیرفت؟، گفت: اصلا مسئله دعوت کردن و نکردن نیست، من کنار بچه‌ها هستم، دلم با وزنهبرداری است. مادامی که نیاز داشته باشند، کمک می‌کنم. ضمن اینکه برای این تیم و تمام کسانی که کنار وزنه‌برداری هستند آرزوی موفقیت دارم. امروز موضوع وزنه‌برداری، موضوع شخصی نیست موضوع ملی است، تیم وزنه‌برداری کشورمان هست که باید موفق شود. ما نسل اولی بودیم که بعد از چند دهه موفق به کسب مدال دوباره در المپیک شدیم، برای اینکه وزنه‌برداری پیشرفت کند خیلی چیزها را تحمل کردیم در بحث شکل تمرین، نداشتن امکانات و خیلی چیزهای دیگر تا درنهایت آن اتفاق خوب در سیدنی رخ داد و من و حسین رضازاده قهرمان المپیک شدیم. تمام مشکلاتی که وجود داشت را خودمان به عنوان نسل اول لمس کردیم، امروز هم به نوعی وزنه‌برداری دچار چالش زیادی شده است ولی با تغیراتی که در حوزه مدیریت ایجاد شده، امیدوار هستم که اتفاقات خوبی رخ دهد.

وی در مورد وضعیت این روزهای وزنه‌برداری کشورمان تصریح کرد: شما نتایج لندن را نگاه کنید، بسیار درخشان بوده است. سه طلا و درنهایت 5 مدال المپیک چیز کوچکی نیست. چشم روی هم بگذاریم المپیک 2024 از راه می‌رسد و ورزش ما در این سالها جز کشتی که همیشه برای کشورمان افتخارآفرین بوده، از وزنه‌برداری و تکواندو و همچنین دوومیدانی که فقط احسان حدادی را داشته که مدال المپیک گرفته، انتظار دارد و عملا اتفاق دیگری در سایر رشته‌ها نمی‌افتاد، ما نباید همین داشته‌های محدود را از بین ببریم. بستر برای مدال‌آوری وزنه‌برداری در المپیک چه به لحاظ ذهنی و چه از نظر داشتن استعدادهای خاص مهیاست، ما آدم‌هایی را داریم که می‌توانند کارهای بزرگ در المپیک انجام دهند. امیدوارم با تغییری که در حوزه مدیریت فدراسیون ایجاد شده، وزنه‌برداری روزهای خوبش را ببیند.

وی در مورد تفاوت فاحش بودجه اختصاص یافته از سوی مجلس به کشتی و وزنه‌برداری با وجود سبقه مشخصی که در المپیک‌ها دارند، عنوان کرد: ما نمی‌توانیم کشتی را زیر سوال ببریم. دبیر و مدیران دیگر این فدراسیون نهایت تلاش‌شان را کردند تا برای رشته‌ای که سبقه و مدال‌آوری آنها خیلی بالاست بودجه خوب بگیرند. وزنه‌برداری هم از المپیک سیدنی به این طرف توانست در کنار کشتی قد علم کند، هرچند سبقه این رشته از قبل المپیک سیدنی، با جعفر سلماسی و نامجو تا نصیری سبقه کوچکی نبوده است. به هر شکل به نظر من نگاه وزنه‌برداری به کشتی نباید نگاه حسادتی باشد و بیشتر باید الگوبرداری کند. یک جوانی در راس کشتی قرار گرفته که با انرژی، کار و تلاش می‌کند که برای رشته متبوعش بودجه خوبی بگیرد. من کاری به سیاست‌گذاری آنها ندارم ولی وزنه‌برداری هم این جایگاه را دارد که بودجه خوب بگیرد، نه لزوما اینکه به کشتی و بودجه‌اش نگاه کنیم، ما می‌توانیم کار خودمان را انجام دهیم و به بودجه فدراسیون دیگری کاری نداشته باشیم. خیلی جاها پیش بردن کار نیاز به تلاش مضاعف داشت که این کارها انجام نشده، اما حالا با نیروی جوانی سجاد (انوشیروانی) و بهداد (سلیمی) و همچنین کمک کوروش باقری، می‌شود کار را خوب پیش برد.

حسین توکلی در خاتمه گفت: یک مقدار هم نیاز است که مسئولان نگاه جامع‌تری داشته باشند. خیلی زود المپیک از راه می‌رسد و معمولا برنامه‌ریزی باید 4 سال به 4 سال باشد و قبل از آن هم زمینه و بستری مناسبی در اختیار باشد، ما به دنبال این هستیم که نتیجه حداکثری در پاریس داشته باشیم و نمی‌شود صرفا در آستانه مسابقه انتظار ویژه از وزنه‌برداری داشت. اکنون که دو سال حدودا تا المپیک فرصت هست باید باتوجه به تغییر مدیریت در راس فدراسیون، از این رشته حمایت کنیم. خیلی زیرساخت‌ها باید فراهم شود و خیلی چیزها را درست کنیم. این هم زمان می‌برد، کار سجاد و دوستانش هم سخت است، باید به آنها زمان داد.

پایان جنجال پست دبیرکلی فدراسیون جهانی وزنه‌برداری واکنش کوروش باقری به پست جدیدش در وزنه‌برداری