شنبه 3 آذر 1403

تکرار داستان ترسناک برای بازار خودرو / خودروسازان درهای خروج را قفل کردند؟

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
تکرار داستان ترسناک برای بازار خودرو / خودروسازان درهای خروج را قفل کردند؟

اقتصادنیوز: برخی اخبار از باریک شدن جاده عرضه خودرو به بازار حکایت می‌کند.

به گزارش اقتصادنیوز، انتشار تصاویر هوایی از پارکینگ ایران خودرو بار دیگر شائبه محدود شدن عرضه محصولات از سوی خودروسازان را دامن زده است. ایران خودرویی ها بلافاصله به تصاویر منتشر شده در شبکه های اجتماعی واکنش نشان دادند و ترافیک در پارکینگ های خود را ناشی از فرایند شماره گذاری خودرو دانست.

انتشار تصاویر از پارکینگ خودروسازان، تکذیب دپو محصولات خودروسازان در پارکینگ ها اتفاق تاره ای محسوب نمی شود و هر از چند گای شاهد این اتفاق هستیم.

این مساله در زمانی که بحث افزایش قیمت کارخانه ای خودرو داغ می شود، بیشتر مطرح می شود.

این گمانه در میان متقاضیان خودرو وجود دارد که ایران خودرو و سایپا برای اینکه بتوانند محصولات خود را با قیمت های بالاتری بفروشند در مقاطع زمانی منتهی به انتشار مجوز افزایش قیمت با ایجاد دست انداز در جاده عرضه محصولات خود تا حد امکان از فاکتور کردن خودرو جلوگیری می کنند اما مدیران خودروساز زمانی که مجوز افزایش قیمت را دریافت می کنند با عریض کردن جاده عرضه اجازه خروج محصولات خود از پارکینگ ها را صادر می کنند.

از آنجایی که عرضه خودرو همواره به عنوان یکی از پارامترهای اثرگذار روی قیمت بازاری خودرو مورد توجه است و می توان قیمت های بازاری خودرو را تحت تاثیر قرار دهد انتشار این قیبل اخبار می تواند روی قیمت های بازاری خودرو تاثیر گذاشته و نمودار قیمت های بازاری محصولات خودروسازان را صعودی می کند.

فاکتور نکردن محصولات برای متقاضیان از سوی شرکت های خودروساز در حالی که خودروهای تولید شده در پارکینگ دپو شده را می توان به داستان ترسناکی تشبیه کرد هر از چند گاهی برای بازار خودرو تکرار می شود.

ایران خودرویی ها در ادامه اطلاعیه خود تقصیر فرایند طولانی شدن شماره گذاری محصولات خود را به گردن نهادهای ذیربط انداخته است و اعلام کرده علت افزایش خودروهای موجود را طولانی شدن فرآیند صدور دریافت مجوز شماره‌گذاری از سوی نهادهای ذیربط دانست.

ابی های جاده مخصوص همچنین در اطلاعیه خود با بیان دلایل دیگری نیز پرداختند. آن طور که در این اطلاعیه امده است مالک تمامی خودروهای موجود مشخص بوده و اسناد و مدارک مالکیت آن‌ها صادر شده است و قطعا تاخیر در شماره‌گذاری و تحویل خودروها افزایش هزینه‌هایی، چون جریمه دیرکرد در تحویل و یا هزینه توقف در پارکینگ را برای ایران‌خودرو به همراه دارد.

ایران خودرو با اشاره به ظرفیت پارکینگ خود تاکید کرد ظرفیت پارکینگ این خودروساز که تصویر هوایی از آن در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده حدود 12 هزار دستگاه است که برابر با تولید یک هفته این خودروساز است. به نظر می رسد ایران خودرویی ها به دنبال این هستند که نشان دهند تیراژ خودروهای دپو شده و بازه زمانی تولید آنها مساله عجیبی نیست و این تعداد خودرو تنها در یک هفته تولید شده است.

الیته تا کنون هیچ مراجعی به طور مشخص به این مساله ورود نکرده که به راستی مدیران خودروساز از فروش محصولات خود تا زمان تعیین تکلیف قیمت های جدید جلوگیری می کنند یا نه؟ اما آنچه مشخص است با فرض اینکه مدیران خودروساز این ایده را عملیاتی کنند تقصیر به گردن آنها نیست بلکه مقصر اصلی این شرایط سیاست گذار است که بر سیاست قیمت گذاری دستوری اصرار می کند و به نوعی مدیران خودروساز را به سمتی سوق می دهد تا به ایده هایی از این دست فکر و آنها را عملیاتی کنند.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
تکرار داستان ترسناک برای بازار خودرو / خودروسازان درهای خروج را قفل کردند؟ 2