ثبات قیمت لیموترش در گرو نظارت دستگاههای متولی
در حالی که پس از ورود دستگاه قضا قیمت لیموترش با کاهش همراه شد اما نبود نظارت کافی از سوی دستگاه های متولی موجب سودجویی مجدد برخی از واحدهای صنفی شده است.
خبرگزاری میزان با شیوع کرونا برخی از افراد که در تامین این میوه نقش داشتن نسبت به احتکار آن اقدام کردند به نحوی که به یکباره قیمت این میوه افزایش چند برابری پیدا کرد.
شدت افزایش قیمت به حدی بود که بسیاری از مردم توان خریداری این میوه را نداشتند و ناچار قید خرید آن را میزدند.
گلایههای شهروندان و کسبه موجب شد تا دستگاه قضا به این موضوع ورود کند، با پیگیریهایی که از سوی دستگاه قضا صورت گرفت 1200 تن لیموترش که سودجویان با احتکار آن قصد فروش گرانتر آن را داشتند کشف شد.
توزیع قیمت مصوب در میادین تره بار
به دنبال کشف این حجم از محموله به دستور دادستان جهرم هر کیلوگرم لیموترش در میادین میوه تره بار با قیمت 13 هزار و 900 تومان توزیع شد.
لزوم نظارت دستگاههای متولی امر در ثبات قیمت
در حالی که دستگاه قضا وظیفه خود در برابر سودجویان را انجام داد و با برخورد با محتکران و توزیع میوه احتکاری با قیمت مصوب گام عملی خود را نشان داد که ادامه این روند ملزم به همکاری سایر دستگاههای نظارتی نیز دارد.
بررسی واحدهای صنفی خرده فروشی در سطح شهر نشان میدهد بسیاری از واحدهای صنفی بر اساس نرخ مصوب اقدام به عرضه لیمو ترش میکنند.
اما به دلیل اینکه نظارت کافی از سوی نهادههای مربوطه در این باره صورت نمیگیرد همچنان برخی از خرده فروشیها با قیمت نامعقول اقدام به عرضه لیمو ترش میکنند.
اسدالله دارایی نژاد در این باره به میزان گفت: در حال حاضر هر کیلوگرم لیموترش در میدان مرکزی تره بار با قیمت 15 هزار تومان به فروش میرسد و واحدهای صنفی نیز با قیمت 17 هزار و 900 تومان آن را عرضه کنند.
رییس اتحادیه بارفروشان با بیان اینکه هر کیلوگرم لیموترش در غرف میادین میوه و تره بار شهرداری باید با قیمت 13 هزار و 900 تومان به فروش برسد، تاکید کرد: همچنین از این پس واحدهای صنفی اجازه فروش بیش از قیمتهای اعلام شده را ندارند.
گرانفروشی لیموترش در معدود واحدهای صنفی در حالی است که نظارت بر قیمتها در سطح بازار بر عهده سازمان حمایت، تعزیرات و بازرسی اصناف است و در صورتی که نظارت کافی صورت نگیرد معدود واحدهای صنفی متخلف همچنان به سودجویی خود ادامه خواهند داد.