جام جهانی مجانی برای یک گروه خاص؛ هزینه 63 میلیارد تومان از جیب مردم
سینا کلهر، معاون فرهنگی و ورزش همگانی وزارت ورزش اعزام 100 نفر به قطر با همکاری وزارت ورزش را تایید کرد.
روزنامه اینترنتی فراز نوشت: سفر به قطر امروز یک سفر معمولی نیست. رقابتهای جام جهانی آغاز شده و شهرهای قطر این روزها، صحنه حضور طرفداران فوتبال از کشورهای متفاوت است. دولت قطر، ورود بیش از 1.5 میلیون نفر بازدید کننده را تا 27 آذرماه پیشبینی کرده است. در شبکههای اجتماعی فارسی اما چند شخصیت، بیش از تمام آن 1.7 میلیون نفر به چشم آمدهاند.
چهرههایی که بیشترشان از منتسبان به جریان موسوم به ارزشی تندرو در کشورند. از امیرحسین ثابتی، مجری برنامه جهانآرا، تا دانیال معمار سردبیر روزنامه همشهری. سینا کلهر، معاون فرهنگی و ورزش همگانی وزارت ورزش اعزام 100 نفر به قطر با همکاری وزارت ورزش را تایید کرد. تعدادی از حاضرین در دوحه نیز توسط دیگر سازمانها و نهادهای دولتی به قطر اعزام شدهاند که به گفته برخی روزنامهنگاران، تعدادشان به 350 نفر میرسد. حداقل هزینه سفر 10 روزه قطر، حدود 4هزار دلار است.
یعنی یک میلیون و 800هزار دلار هزینه از سفره مردم برای ارسال فعالان رسانهای به قطر برای تولید محتوایی که هرچه باشد، حتی به پوشش اخبار رقابتهای جامجهانی نزدیک هم نیست. این در حالی است که نام خبرنگاران ورزشی بسیاری از رسانههای رسمی نیز از لیست اعزام به قطر خط خورده است. اعزام فعالان رسانهای ارزشی به قطر با هزینه بیتالمال، در شرایطی که گفتمان رسانههای خارج از کشور، عملا به گفتمان غالب در شبکههای اجتماعی بدل شده چه توجیهی دارد؟
این افراد با حضور در قطر چه آوردهای برای کشور خواهند داشت که هزینه گزاف 63 میلیارد تومانی را به نحوی جبران کند؟ اعزام بیثمرِ بیهنرها در دولت رئیسی اما کم سابقه نیست. از نیویورک و کامیون سوغاتیهای رنگارنگ تا دوحه و انتشار محتوای هدفمند. اعزام چهرههای نزدیک به دولت به سفرهای خاص بیسابقه نیست اما هرگز از سوی مقامات رسمی توضیح و یا توجیه نشده و به نظر میرسد با روند موجود امیدی به توقف در تقسیم چنین رانتهایی نیست.
از میان اخبار