جایزه نخبگانی برای جامعه معلولان تعریف میشود
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روح الله دهقانی فیروزآبادی در مراسم در آیین بازگشایی سال تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی فرشتگان در جمع نودانشجویان این دانشگاه با اشاره به اینکه ایران همواره با نام بزرگان زیادی همراه بوده است، گفت: یکی از این بزرگان؛ مرحوم باعچه بان است که توانست در روزهایی که در دنیا کسی به قشر ناشنوایان و کم شنوایان توجهی نمیکرد برای ارتقای مهارتهای آموزشی و...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روح الله دهقانی فیروزآبادی در مراسم در آیین بازگشایی سال تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی فرشتگان در جمع نودانشجویان این دانشگاه با اشاره به اینکه ایران همواره با نام بزرگان زیادی همراه بوده است، گفت: یکی از این بزرگان؛ مرحوم باعچه بان است که توانست در روزهایی که در دنیا کسی به قشر ناشنوایان و کم شنوایان توجهی نمیکرد برای ارتقای مهارتهای آموزشی و دانشی این گروه تلاش کرد و اثرات و برکات این کار بزرگ همچنان ادامه دارد. سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: دانشگاه فرشتگان باید تلاش کند به دانشگاه تراز اول در دنیا بدل شود و با ارتقای مهارتهای این قشر تاثیرگذار در جامعه؛ آنها را برای ورود موثر و مفید به جامعه آماده کند.
وی مهمترین وظیفه این دانشگاه را تربیت نیروی انسانی متخصص از میان قشر کم شنوا و ناشنوا دانست و بیان کرد: در حال حاضر بزرگترین چالش این افراد در کشور اشتغال است که این دانشگاه باید تلاش کند این گره را از زندگی معلولان باز کند. دهقانی ادامه داد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این میان سعی میکند با تعریف جوایز و حمایتهای نخبگانی به این قشر خدمات مناسبی ارائه کند که تقویت آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاهی از جمله این اقدامات است. سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تعریف جایزه نخبگانی برای معلولان را یکی از اقدامات دیگر معاونت علمی در این زمینه دانست و گفت: این جایزه را هر سال به فارغ التحصیلان برتر دانشگاه فرشتگان ارایه میکنیم. تا قدردان این نیروی انسانی کارآمد در کشور باشیم. وی همچنین با تاکید بر اینکه باید تواناییها و داراییهای تخصصی این اقشار را جدی بگیریم، گفت: خداوند در ازای خلا شنوایی، به این افراد بصیرت و توانمندیهای دیگری داده است که باید این استعدادها و تواناییها را شکوفا کنیم تا جامعه کم شنوا و ناشنوا به افرادی موثر در جامعه بدل شوند. دهقانی ادامه داد: بسیاری از آثار بزرگ هری در دنیا توسط همین جامعه ناشنوایان و کم شنوایان عرضه شده است لذا باور داریم استعدادهای خاصی در این بچهها به ویژه در حوزه هنر، فناوریهای نرم و صنایع خلاق وجود دارد که باید برای شکوفا کردن آن تلاش کنیم. سرپرست معاونت علمی و فناوری همچنین بیان کرد: با محوریت دانشگاه فرشتگان که پیش قراول این حرکت شده است تلاش میکنیم هم از نظر سخت افزاری نیازهای دانشجویان را رفع کنیم و هم جوایز نخبگانی برای این طیف از بچهها تعریف شود. هماهنگی کامل دولت برای اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان دهقانی فیروزآبادی در ادامه با اشاره به قانون مترقی جهش تولید دانش بنیان، بیان کرد: اجرای این قانون میتواند اتفاقات قابل توجهی در حوزه اقتصاد دانش بنیان در کشور زقم بزند. آیین نامههای این قانون با محوریت یک شورای و با مشارکت دستگاههای مختلف در حال تدوین و عملیاتی شدن است. همه وزارتخانههایی که در این قانون ذیربط هستند در تنطیم آیین نامهها هم مشارکت دارند. بخش عمدهای از آییننامهها در صحن دولت تصویب شده است لذا هماهنگی کامل برای اجرای این قانون وجود دارد. سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: از امسال شاهد خواهیم بود با هماهنگی خوب میان دستگاهها به ویژه وزارت خانههایی که بیشتر درگیر مفاد این قانون هستند اجرای آن با سرعت و هماهنگی انجام شود. همچنین اجرای درست این قانون؛ مجموعههای بزرگ دولتی و صنایعی که میتوانند از این قانون استفاده کنند را نیز با دستگاهها همراه خواهد کرد. بهبود فرآیند ارزیابی شرکتهای دانشبنیان دهقانی فیروزآبادی در ادامه با اشاره به اینکه به دلیل رویکرد خوب کشور در زمینه کسب و کارهای دانش بنیان و شکل گیری گفتمان این حوزه، میزان درخواستهای ارسالی برای دانش بنیان شدن مجموعههای فناور در کشور حدود 3 برابر افزایش یافته است. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در تلاش است تا همه درخواستها ظرف مدت یک ماه بررسی کند. البته در تلاش هستیم تا مدت ارزیابی و فرآیندهای اداری و تخصصی این کار هم به زودی بهبود و کاهش یابد. دانشگاه آزاد اسلامی فرشتگان از سال 98 به شکل رسمی کار خود را در 11 رشته تحصیلی آغاز کرد و امسال تعداد این رشتهها به 22 کد رشته رسیده است. در حال حاصر نیز در این دانشگاه 370 دانشجو مشغول به تحصیل هستند که 50 درصد آنها از جامعه کم شنوایان و 50 درصد از جامعه شنوا هستند.