جزئیات بخشنامه جدید تسهیلات گمرکی و بازرگانی خارجی ارائه شده به شرکتهای دانشبنیان
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محسن امامی، سرپرست دفتر حمایت از شرکتهای دانش بنیان و مسئول امور گمرکی و بازرگانی خارجی شرکتهای دانشبنیان در خصوص بخشنامه تسهیلات جدید ارائه شده به شرکتهای دانشبنیان در حوزه امور گمرکی و بازرگانی خارجی در تعامل با گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: پس از پیگیریهای به عمل آمده توسط معاونت توسعه شرکتهای دانشبنیان در تعامل با گمرک جمهوری اسلامی...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محسن امامی، سرپرست دفتر حمایت از شرکتهای دانش بنیان و مسئول امور گمرکی و بازرگانی خارجی شرکتهای دانشبنیان در خصوص بخشنامه تسهیلات جدید ارائه شده به شرکتهای دانشبنیان در حوزه امور گمرکی و بازرگانی خارجی در تعامل با گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: پس از پیگیریهای به عمل آمده توسط معاونت توسعه شرکتهای دانشبنیان در تعامل با گمرک جمهوری اسلامی ایران، تسهیلات و مزایای جدیدی در حوزه امور گمرکی و بازرگانی خارجی ارائه شده است.
وی در خصوص جزئیات این تسهیلات و مزایا گفت: پیش از این یکی از گامهای زمانبر برای ترخیص قطعات و مواد وارداتی شرکتهای دانشبنیان ارجاع آنها به سازمان ملی استاندارد و آزمایشگاههای همکار آن بود که گاهی موجب اطاله چندماهه کار میشد. در حالی که اصولا این بررسیها باید صرفاً برای کالاهای نهایی انجام شود. خوشبختانه این مسئله در بخشنامه جدید با تایید سیستمی توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری برای شرکتهای دانشبنیان برطرف شدهاست؛ بنابراین مشکل گواهی انطباق استاندارد قطعات و مواد اولیه مورد نیاز خط تولید شرکتهای دانش بنیان با توجه به بند (2) ماده (4) آییننامه اجرایی بند (ب) ماده (1) قانون جهش تولید دانشبنیان با اعلام نظر معاونت برروی اظهارنامه گمرکی شرکت، حل شد.
امامی ادامه داد: با توجه به بند (ز) تبصره (6) قانون بودجه سال (1402) کل کشور، اجرای بند (الف) ماده (3) قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوریها و اختراعات مصوب سال (1389) در خصوص معافیت ماشینآلات و تجهیزات، به شرط عدم ساخت داخل برای شرکتهای دانشبنیان مجددا برقرار شد. بنابراین در صورت شمول تسهیلات، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان بر روی اظهارنامه گمرکی، اعلام نظر میکند و بیان میکند که این شرکت با توجه به نوع فعالیت و کاربرد، شامل معافیت حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض متعلقه است یا خیر.
سرپرست دفتر حمایت از شرکتهای دانشبنیان همچنین به مزایای دیگر این بخشنامه اشاره کرد و گفت: اعطای تسهیلات بند (1) ماده 38 آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات برای ترخیص کالاها و قطعات مربوط به تولید محصول دانش بنیان بدون اخذ ثبت سفارش و و ارائه گواهی انطباق استاندارد، یکی دیگر از مزیتهای این بخشنامه است. البته لازم به ذکر است که استفاده از این تسهیلات با تشخیص معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و اعلام نظر بر روی اظهارنامه گمرکی است که در هر مورد از طریق سامانه گمرک اعلام میشود؛ بنابراین پس از بررسی درخواست شرکت دانشبنیان و حصول اطمینان از انطباق نمونه کالای وارده (نمونه تجاری / نمونه کالا) با فعالیت دانش بنیان صاحب کالا، مبادرت به صدور مجوز استفاده از این تسهیلات بر روی سامانه گمرک بصورت شفاف و غیر مشروط میگردد.
مسئول امور گمرکی و بازرگانی خارجی شرکتهای دانشبنیان در راستای اهمیت انجام صحیح مراحل توسط شرکتهای دانشبنیان عنوان کرد: در ابتدا صاحب کالا (اظهارکننده) باید با دسترسی در اختیار، نسبت به فعال کردن سازمان مجوز دهنده یعنی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در سامانه گمرک اقدام کند. سپس جهت استفاده از تسهیلات مزبور و همچنین تسهیلات ماده (3) قانون جهش تولید دانشبنیان، نسبت به بارگزاری اسناد مورد نیاز در سامانه معاونت علمی به نشانی crm.ist.ir با قید شماره ثبت اظهارنامه در سامانه گمرک اقدام و تقاضای بررسی و صدور مجوز استفاده از تسهیلات مورد نظر را اعلام کند.
بعد از طی این مراحل، معاونت پس از بررسی اسناد و مدارک ارائه شده توسط صاحب کالا و ملاحظه اظهارنامه و اسناد ضمیمه در سامانه گمرک، نسبت به صدور مجوز استفاده از تسهیلات در سامانه گمرک مبادرت میکند. در نهایت شرکت دانشبنیان مذکور با اخذ نوبت اظهارنامه در سامانه گمرک و قرار گرفتن اظهارنامه در کارتابل کارشناس گمرک تقاضای ادامه تشریفات گمرکی با استفاده از تسهیلات اعطایی را میکند و در نتیجه کارشناس گمرک پس از رویت مجوز صادره از معاونت علمی و با رعایت کامل سایر مقررات نسبت به انجام اقدامات لازم مبادرت مینماید.