جزئیات جدید از صادرات ایران به کشورهای بریکس
مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران، بر تسهیل در توسعه صادرات به کشورهای عضو بریکس تاکید کرد و گفت: صادرات ایران به برزیل در پنج ماهه نخست سال 1403، با افزایش 2.5 برابری به 163 میلیون دلار رسیده است.
«احمد فیروزی» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره حجم صادرات به کشورهای عضو بریکس، اظهار داشت: صادرات ایران به برزیل در 12 ماهه پارسال 63 میلیون دلار بوده که امسال شاهد رشد هستیم.
وی ادامهداد: در زمینه صادرات ایران به کشورهای عضو بریکس، با توجه به اینکه کمتر از یک سال از عضویت ایران در بریکس میگذرد، نباید انتظار داشته باشیم تغییر چشمگیری در تجارت ما با این کشورها اتفاق بیافتد و برای ارزیابی واقعی باید بازههای زمانی میان و بلندمدت را مدنظر قرار دهیم.
مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به عضویت ایران در بریکس، گفت: در پانزدهمین اجلاس سران بریکس با حضور نمایندگان و رهبران پنج کشور عضو یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی که در اوت 2023 در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برگزار شد، از جمهوری اسلامی ایران برای پیوستن به بریکس دعوت شد؛ در نهایت عضویت کامل ایران در بریکس در 11 دی 1402 محقق شد.
وی بیانداشت: در طول این مدت ایران حضور موثری در رویدادهای برگزار شده در حوزه صنعت و تجارت داشته است. از جمله حضور رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در چهاردهمین نشست وزرای تجارت کشورهای عضو بریکس که پنجم مرداد ماه سال جاری در مسکو برگزار شد و حضور معاون صنایع ماشینآلات و تجهیزات وزارت صمت در هشتمین نشست وزرای صنعت بریکس و برپایی غرفه توانمندیهای صنعتی ایران در حاشیه نشست مذکور.
فیروزی با اشاره به تاثیرگذاری توسعه تجارت و اقتصاد کشور با عضویت در بریکس، گفت: برای کشورهای در حال توسعهای مانند ایران که آمادگی ورود یکباره به تجارت آزاد را ندارند، منطقهگرایی میتواند موثرترین راه برای گشودن تدریجی اقتصادهای ملی این کشورها و ادغام آنها در اقتصاد جهانی باشد و یکی از مولفههای مهم منطقهگرایی عضویت در سازمانهای منطقهای است.
مزایای عضویت ایران در بریکس
وی ادامهداد: مهمترین مزیت عضویت ایران در بریکس، مقابله با تحریمهاست. از دیگر مزیتهای عضویت ایران در بریکس میتوان به تقویت همکاریهای اقتصادی و مالی، دسترسی به بانک توسعه جدید، انعقاد قراردادهای تجاری دو و چندجانبه با کشورهای عضو و استفاده از فرصتهای سرمایهگذاری اشاره کرد.
این مسئول اضافهکرد: البته لازم به ذکر است که تنها عضویت در این گونه سازمانها کافی نیست، بلکه نیازمند تدوین نقشه راه اجرایی است که بتوانیم از ظرفیتهای آن استفاده کنیم.
وی بیان داشت: همچنین رویکرد و نگاه ما به بریکس باید یک نگاه بلندمدت باشد و با این نگاه میتوانیم امیدوار باشیم که بهرهمندی از بستر بریکس در طولانیمدت به رشد و توسعه اقتصاد کشور کمک خواهد کرد.
مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به آمارهایی از صادرات در کشورهای عضو بریکس گفت: نقش و سهم بریکس از نظر جمعیت 40 درصد، تولید ناخالص داخلی 27 درصد، پوشش زمین 30 درصد و تجارت جهانی 18 درصد است. برزیل، روسیه، هند و چین حدود 40 درصد گندم (بیش از 260 میلیون تن)، بیش از 30 درصد گوشت مرغ (بیش از 30 میلیون تن) و 30 درصد گوشت گاو مورد نیاز جهان را تولید میکنند.
وی اظهار داشت: تجارت کالایی گروه بریکس نیز مطابق آمارها در سال 2022 افزون بر سه تریلیون دلار بوده که 18 درصد تجارت کالایی جهان را شامل میشود و سهم آنها به تدریج در حال افزایش است.
فیروزی یادآور شد: نرخ رشد صادرات داخل بریکس از میانگین جهانی پیشی گرفته که نشاندهنده همکاری اقتصادی پربار است. این امر به افزایش تدریجی سرمایهگذاری درون بریکس کمک کرده است.
وی عنوان کرد: کشورهای بریکس بیش از 22 درصد از مجموع سرمایهگذاریهای مستقیم جهانی را در سال 2021 جذب کردهاند، در حالی که این رقم در سال 2009 فقط معادل 9/16 درصد بود. همچنین سهم کشورهای بریکس از سرمایهگذاری ثابت در بازار جهانی از سال 2009 به صورت قابل توجهی از 7/9 درصد به 18 درصد در سال 2021 افزایش یافته است.
--> اخبار مرتبط- جزئیات دیدار پوتین با مقامات امنیتی بریکس / تشکیل سازمان جدید مقابله با تروریسم + عکس
- دیدار شرکتکنندگان بریکس با پوتین + فیلم
- تازهترین موضع ایران درباره طرح صلح بین روسیه و اوکراین
- استقبال بریکس از پیشنهاد ایران برای مبادلات مالی
- اولین حضور بلندپایه ایران در بریکس
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.