پنج‌شنبه 8 آذر 1403

جزئیات دستورالعمل سالن‌های بازگشایی سینما و تئاتر حذف و بازگشایی سالن‌ها رد شد!

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
جزئیات دستورالعمل سالن‌های بازگشایی سینما و تئاتر حذف و بازگشایی سالن‌ها رد شد!

بدون تردید با توسل به این تمهیدات محیط امن در فضای سینما و تئاتر برای تماشاگران و حتی عوامل این مجموعه نیز فراهم نمی‌شود و بازگشایی سالن‌های سینما، تئاتر و موسیقی که نقش کلیدی در حیات اقتصادی کشور دارند، با چنین ملاحظاتی، می‌تواند یک بستر بالقوه برای شیوع کرونا فراهم سازد.

دستورالعمل «گام دوم مبارزه با کووید -19» امروز منتشر شده بود که در ساعات پس از انتشار جنجال برانگیز شد اما به یک باره این دستورالعمل حذف و وزارت بهداشت و سازمان سینمایی، بازگشایی سالن‌های سینما و تئاتر را رد کردند و تاکید شد فعلا این اقدام در دستور کار نیست؛ اما این دستورالعمل عجیب حاوی چه نکاتی بود؟

به گزارش «تابناک»، در بخش راهنمای مبارزه با ویروس کرونا در اماکن عمومی و مراکز جمعی، مواردی به‌عنوان «راهنمای فاصله‌گذاری اجتماعی و الزامات سلامت محیط و کار در سینماها و سالن‌های تئاتر و نمایش» تدوین شده است.

بخشی از این راهنما دارای مواردی مختلف و در عین حال عجیب است که فارغ از میزان کارشناسی بودن طرح آن‌ها به منظور بازگشایی سالن‌های سینما و تئاتر، به‌نظر می‌رسد بخش عمده‌ای از نظر امکان اجرایی شدن دچار ابهامات جدی است.

موارد مطرح شده در این راهنما برای راه‌اندازی سالن‌های سینما و تئاتر در زمان شیوع کرونا به شرح ذیل هستند:

1- مسئولین نظارت بر سالن‌های نمایش موظفند در صورت مشاهده سرفه و عطسه، از تماشاچی درخواست نمایند که سالن انتظار / نمایش / سینما را ترک نماید.

2- ضروری است ظرفیت فروش بلیت، به نصف شرایط ظرفیت اسمی سالن کاهش یابد.

3- ضروری است فروش بلیط به صورت الکترونیکی انجام شود.

4- کاهش مواجهه چهره به چهره کارکنان و استفاده حداکثری از تلفن، شبکه‌های اجتماعی.

5- ضروری است مواجهه چهره به چهره بازیگران تئاتر با یکدیگر بر روی صحنه ی نمایش، اتاق‌های گریم، تعویض لباس و نظایر آن با حفظ رعایت حداقل فاصله یک متر انجام شود.

6- درصورتی که مواجهه چهره به چهره ناگزیر باشد باید در حداقل زمان ممکن صورت پذیرفته و حداقل فاصله ی یک متر رعایت گردد.

7- اجتناب از تماس کارکنان با یکدیگر از جمله دست دادن.

8- اجتناب از تجمع کارکنان در اتاق‌های پشت صحنه، آپارات، رختکن، آبدارخانه و هر جایی که کارکنان می‌توانند تجمع نمایند.

9- در صورتی که از سرویس‌های ایاب و ذهاب مشترک از جمله اتوبوس و مینی بوس استفاده می‌شود ضروری است حفظ فاصله 1 الی 2 متر (حداقل یک متر) بین صندلی سرنشینان، رعایت گردد و اگر از خودروی سواری استفاده می‌شود با احتساب راننده تعداد سرنشین از سه نفر نباید بیشتر باشد (صندلی کنار راننده باید بدون سر نشین باشد.)

10- ضروری است مسئولین / متصدیان هماهنگی لازم برای رعایت حداقل فاصله یک متر بین تماشاچیان (هنگام تشکیل صف‌ها نظیر: فروش بلیت، ورود به سالن‌های نمایش و خرید مواد غذایی از بوفه، پله برقی) انجام دهند.

11- استقرار و چیدمان مراجعین بر روی صندلی‌های سالن‌های انتظار / نمایش باید به گونه‌ای تنظیم گردد که حداقل فاصله یک متر بین آن‌ها رعایت شود.

به نظر می‌رسد تمامی موارد بالا بدون داشتن نگاه کارشناسانه و استفاده از نظرات متخصصان و کارشناسان حوزه تئاتر و سینما نگاشته شده‌اند، چرا که بدون تردید با توسل به این تمهیدات محیط امن در فضای سینما و تئاتر برای تماشاگران و حتی عوامل این مجموعه نیز فراهم نمی‌شود و بازگشایی سالن‌های سینما، تئاتر و موسیقی که نقش کلیدی در حیات اقتصادی کشور دارند، با چنین ملاحظاتی، می‌تواند یک بستر بالقوه برای شیوع کرونا فراهم سازد.

اما با فراگیر شدن واکنش‌ها نسبت به آیین‌نامه منتشرشده و طرح شایعه احتمال بازگشایی سینماها و تئاترها منطبق بر شرایط اعلامی فوق، سخنگوی وزارت بهداشت در گفتگویی ضمن تکذیب بازگشایی سالن‌های سینما، بر ادامه تعطیلی کلیه مراکز فرهنگی و هنری تأکید کرد.