شنبه 19 آبان 1403

جزئیات رزمایش لبیک یا امام خامنه‌ای 98 به روایت فرمانده نیروی زمینی ارتش / آمادگی بالگرد‌های هوانیروز برای عملیات ضدعفونی هوایی / رزمایش را تا زمان ریشه‌کنی ویروس کرونا از کشور ادامه می‌دهیم

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
جزئیات رزمایش لبیک یا امام خامنه‌ای 98 به روایت فرمانده نیروی زمینی ارتش / آمادگی بالگرد‌های هوانیروز برای عملیات ضدعفونی هوایی / رزمایش را تا زمان ریشه‌کنی ویروس کرونا از کشور ادامه می‌دهیم

فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران جزئیات رزمایش لبیک یا امام خامنه‌ای 98 را که از چند روز پیش آغاز شده است، بیان کرد و گفت که این رزمایش تا زمان ریشه‌کنی ویروس کرونا از کشور ادامه خواهد داشت.

امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، با بیان اینکه رزمایش لبیک یا امام خامنه‌ای 98 از چند روز پیش با هدف جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی محوری، کلید خورده است، گفت: البته نیروی زمینی ارتش قبل از شروع رزمایش نیز اقدامات خود را در راستای مقابله با ویروس کرونا آغاز کرده بود که این اقدامات در جریان رزمایش لبیک یا امام خامنه‌ای 98 به صورت دقیق سازمان‌بندی و محوربندی شدند.

وی با بیان اینکه در همین مدت کوتاه ورود و شیوع ویروس کرونا به کشورمان، تجهیزات مبتکرانه و خلاقانه‌ای در نیروی زمینی ارتش طراحی، ساخته و بکارگیری شدند، عنوان کرد: طی یک ماه گذشته توانستیم نزدیک به 70 خودرو رفع آلودگی را با تجهیزات کاملا ابتکاری مجهز کنیم. همچنین دوربین‌های حرارتی که می‌توانند حرارت بدن چندین نفر را به صورت همزمان اندازه‌گیری و مشخص کنند، در رزمایش لبیک یا امام خامنه‌ای 98 نیروی زمینی ارتش بکارگیری شدند.

فرمانده نزاجا با بیان اینکه نیروی زمینی ارتش از یک هفته پیش رزمایش لبیک یا امام خامنه‌ای 98 را در دو استان قم و گیلان به عنوان استان‌های هدف آغاز کرد، گفت: طی همین یک هفته، 7 استاندار کشورمان از نیروی زمینی تقاضا کردند که سامانه‌هایی را که در جریان این رزمایش بکارگیری شده است، در آن استان‌ها نیز فعال شود.

بیشتر بخوانید:

امیر حیدری با بیان اینکه ما در جریان رزمایش لبیک یا امام خامنه‌ای 98، در هر کجا که حصور پیدا می‌کنیم پنج اقدام ویژه را انجام می‌دهیم، گفت: اقدام اول ما استقرار واحد‌های پایش و شناسایی به صورت مکانیزه با دوربین‌های حرارتی، دستگاه‌های تب‌سنج، سامانه رفع آلودگی و همچنین یک تیم امداد و نجات پزشکی در مبادی ورودی شهر‌های بزرگ و مراکز استانی است. سنسور‌های سامانه رفع آلودگی هر خودرویی را که وارد این گلوگاه شود، به صورت اتوماتیک ضدعفونی بیرونی می‌کنند. سپس سرنشینان خودرو به داخل کریدور دوربین حرارتی هدایت می‌شوند و نفرات پایش می‌شوند. تمام این پروسه در مدت زمان کمتر از یک دقیقه انجام می‌شود. اگر عزیزی مشکوک به ابتلا به کرونا باشد، به سمت کادر درمانی و پزشکی مجهزی که در آنجا مستقر است هدایت می‌شود و اگر لازم باشد، از سفر وی ممانعت به عمل می‌آید و به مرکز پیش‌بینی شده اعزام می‌شود.

وی با بیان اینکه اقدام دوم نیروی زمینی ارتش در جریان لبیک یا امام خامنه‌ای 98، استقرار پرتعداد ایستگاه‌های پایش و شناسایی افراد مبتلا به کروناست، گفت: به عنوان مثال، تجهیزات غربالگری نیروی زمینی ارتش در 30 نقطه از شهر قم که عموما نقاط پرجمعیت هستند، مستقر و بکارگیری شده‌اند.

فرمانده نزاجا ادامه داد: ضدعفونی کردن شهر‌ها و معابر از دیگر اهداف رزمایش لبیک یا امام خامنه‌ای 98 است و نیروی زمینی ارتش به حالت تهاجمی این کار را انجام می‌دهد. از سوی دیگر ایجاد بیمارستان‌های صحرایی و در اختیار قرار دادن بیمارستان‌های ثابت تخصصی و فوق تخصصی نیروی زمینی ارتش به وزارت بهداشت و درمان، از دیگر اقدامات انجام شده در جریان رزمایش لبیک یا امام خامنه‌ای 98 است.

امیر حیدری با بیان اینکه نیروی زمینی ارتش دارای 28 بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی است که همگی در خدمت وزارت بهداشت و درمان قرار گرفته تا در صورت اقتضا از آن‌ها استفاده به عمل بیاید، یادآور شد: در شهر تهران دو بیمارستان «خانواده» و «هاجر» نیروی زمینی ارتش در خدمت وزارت بهداشت و درمان است و در حال حاضر نیز افراد مبتلا به کرونا در این دو بیمارستان بستری هستند. همچنین بیمارستان «بعثت» نیروی هوایی و بخشی از بیمارستان «گلستان» نیروی دریایی ارتش برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در خدمت وزارت بهداشت و درمان قرار گرفته‌اند.

وی افزود: در تمام شهر‌های کشور که ارتش و یا نیروی زمینی در آن شهر‌ها حضور دارد، توانسته‌ایم بیش از 300 ایستگاه پایش سلامت را ایجاد کنیم.

امیر حیدری در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: بالگرد‌های هوانیروز در سیل سال گذشته که 21 استان را در بر گرفت با جانفشانی مثال‌زدنی به پرواز در آمدند. همانطور که شاهد بودیم در جریان سیل غرب کشور در ابتدای سال 98، بالگرد‌های هوانیروز در یک روز 530 سورتی پرواز انجام دادند. هوانیروز در حال حاضر نیز در مسیر انتقال بیماران اورژانسی کرونا در حال خدمت است.

وی در همین رابطه گفت: طبق قراردادی که با مراکز اورژانس داریم، بالگرد‌های هوانیروز ارتش در تمام استان‌های کشور مستقر هستند و برای عملیات پروازی جهت نجات جان هموطنان چه هموطنان آسیب‌دیده از جهت بروز تصادف چه هموطنان مبتلا به کرونا یا سایر بیماری‌ها، آماده هستند.

فرمانده نیروی زمینی ارتش یادآور شد: چندین فروند بالگرد را با یک فناوری قابل توجه آماده کرده‌ایم تا بتوانیم مواد ضدعفونی‌کننده را از طریق هوایی پخش کنیم که الحمدلله تا امروز نیاز نبوده است، ولی این توانایی در نیروی زمینی ارتش نهادینه شده و در صورت نیاز از آن استفاده می‌شود.

فرمانده نیروی زمینی ارتش همچنین تصریح کرد: رزمایش لبیک یا امام خامنه‌ای 98 تا زمان ریشه‌کنی ویروس کرونا از کشور ادامه خواهد داشت و روز انتهایی رزمایش ما آن روزی خواهد بود که عزیزان مسئول در وزارت بهداشت و درمان، ریشه کنی ویروس کرونا از کشور را اعلام کنند.

امیر حیدری در پایان با بیان اینکه ارتش در رکاب ولایت، فدایی ملت است، گفت: خداوند متعال را شاکر هستیم که در هنگام وقوع بحران، سربازان گوش به فرمان فرمانده معظم کل قوا در نیرو‌های مسلح در خدمت مردم هستند.