پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

جزئیات عملکرد ناوگان حمل و نقل در طرح سفرهای نوروزی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
جزئیات عملکرد ناوگان حمل و نقل در طرح سفرهای نوروزی

پرونده سفرهای نوروزی امسال بسته شده و به گفته مسئولان در بازه زمانی 21 روزه طرح نوروزی تاخیر پروازها کمتر شده و تلفات جاده‌ای هم 22 درصد کاهش داشته است.

با پایان یافتن تعطیلات، پرونده سفرهای نوروزی در سال 1402 هم بسته شد؛ طرح نوروزی امسال از 24 اسفند ماه سال 1401 آغاز شد که تا امروز 15 فروردین ادامه داشت. در این ایام بیش از 440 میلیون تردد بین استانی انجام شد و بیش از 3 میلیون مسافر از طریق ناوگان مختلف حمل ونقل عمومی جابجا شدند.

به گفته مسئولان حوزه راه در ایام تعطیلات بیش از 440 میلیون تردد بین استانی در جاده های کشور به ثبت رسیده است.

کاهش 22 درصدی تعداد جانباختگان در سفرهای جاده‌ای نوروزی 

به گفته مهرداد بذرپاش وزیر راه وشهرسازی، امسال کاهش 22 درصدی تعداد جانباختگان جاده ای را در ایام نوروز داشته ایم که البته وزارت راه وشهرسازی از این وضعیت هم راضی نیست و باید میزان تلفات بیش از این کاهش می یافت.

او می گوید: در تعطیلات نوروز امسال نسبت به سال قبل میزان تردد در جاده‌ها یک درصد افزایش یافته البته به سبب تقارن با ماه رمضان میزان تردد در برخی شهرها کاهش داشته است.

بذرپاش گفت: با کمک پلیس راهور و هدف گذاری که انجام شد توانسته‌ایم با کاهش تلفات و افزایش حجم ترددهای جاده ای روبرو باشیم‌.

رشد 30 درصدی سفر با قطار در نوروز 1402

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در تعطیلات نوروز امسال یک میلیون و 600 هزار نفر از حوزه حمل و نقل ریلی استفاده کرده اند که رشد 30 درصدی نسبت به سال قبل داشته است.

بذرپاش ادامه داد: در بخش هوایی هم در این ایام بیش از 2 میلیون و 600 هزار نفر به مقاصد داخلی و خارجی سفر کرده اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 20 درصدی داشته و با کمترین تاخیر و مشکلات همراه بوده است‌.

او گفت: در حوزه دریایی تعداد مسافران به سواحل مختلف گردشگری 6 میلیون و 200 هزار نفر بوده و حدود 600 هزار خودرو هم از طریق شناور جابجا شده که رشد 12 درصدی داشته است.

ماه رمضان الگوی سفرهای نوروزی را تغییر داد

شهریار افندی زاده معاون حمل و نقل وزیر راه وشهرسازی در این خصوص به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: امسال نوروز با ماه مبارک رمضان تداخل پیدا کرد و این باعث شد که الگو های سفر تغییر کند.

به گفته معاون حمل ونقل وزیر راه وشهرسازی، با تغییر الگوی سفر ابتدا و انتهای سفرها تغییر کرد و یا امکان دارد که سفر های کوتاه به سفر های بلند تبدیل شود. ما تا پایان طرح نوروزی منتظر شدیم که ضعف و نقاط مختلف را بررسی کنیم.

او ادامه داد: حدود ده درصد تا پایان دوره طرح افزایش تردد داشته ایم و با توجه به آنکه چند سال تداخل نوروز و ماه مبارک رمضان را داریم باید ببینیم که روند سفر ها به چه صورت تغییر می کند و برای آن برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: استان های جنوبی و شمالی بیشترین تقاضای سفر را در این مدت داشته اند.

تردد جاده ای به بیش از 41 میلیون و 457 هزار خودرو رسید 

همچنین آقای ایمان محرابی نیا مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه های کشور در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تردد بین استانی در روز 13 فروردین به یک میلیون و 942 هزار و 848 وسیله نقلیه رسید که 6 درصد نسبت به روز قبل از آن کاهش داشته است.

به گفته مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه های کشور، تردد بین استانی از ابتدای طرح نوروزی تا روز گذشته به 41 میلیون و 457 هزار و 862 وسیله نقلیه رسید که یک درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 52 درصد نسبت به نوروز 1400، 242 درصد نسبت به نوروز 1399 و 24 درصد نسبت به نوروز 1398 افزایش داشته است.

او گفت: استان‌های با بیشترین تغییرات تردد بین استانی از ابتدای طرح تا روز گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل، سیستان و بلوچستان 481,625 وسیله نقلیه (19 درصد افزایش)، ایلام 648,512 وسیله نقلیه (19 درصد افزایش)، خوزستان 1,816,736 وسیله نقلیه (18 درصد افزایش)، کرمان 2,061,419 وسیله نقلیه (16 درصد افزایش)، اردبیل 1,264,502 وسیله نقلیه (13 درصد افزایش) بوده اند.

محرابی نیا گفت: در این مدت استان های تهران، البرز و مازندران و گیلان بیشترین تخلیه و انباشت وسایل نقلیه را داشته اند.

جابجایی 5 میلیون و 800 هزار مسافر با ناوگان عمومی جاده ای 

در حوزه سفرهای جاده ای، ناوگان حمل ونقل عمومی از 25 اسفند مشمول افزایش قیمت بلیت شد و با وجود آنکه به دستور وزیر راه وشهرسازی هیچ ناوگانی حق افزایش قیمت را نداشت، نرخ بلیت ناوگان اتوبوسرانی برون شهری 25 درصد افزایش یافت البته به گفته داریوش باقر جوان مدیرکل دفتر حمل ونقل مسافری سازمان راهداری این افزایش قیمت از 20 فروردین لغو خواهد شد.

باقر جوان گفت: در مدت طرح سفرهای نوروزی، 580 هزار سفر جاده ای انجام شده و 1.5 درصد کاهش تردد ها را داشته ایم. میزان جابجایی مسافران توسط اتوبوس های بین شهری به 5 میلیون و 800 هزار نفر رسیده است که تقریبا با سال قبل برابری می کند.

او گفت: سهم اتوبوس بین شهری در جابجایی مسافران 63 درصد، سهم مینی بوس 23 درصد و سهم سواری کرایه 15 درصد بوده است.

در حوزه هوایی هم امسال سازمان هواپیمایی کشوری، مرکز مدیریت پروازها و خدمات مسافران را برای اولین بار در این سازمان از 24 اسفند سال 1401 راه اندازی کرد که فعالیت این مرکز امروز به پایان رسید.

کاهش چشم گیر تاخیرات با راه اندازی مرکز مدیریت پروازها

در همین رابطه جعفر یازرلو گفت: امروز بعد از گذشت 20 روز مرکز مدیریت کنترل پروازها و خدمات مسافران به کار خود پایان داد.

به گفته سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور، با راه اندازی این مرکز مدیریت در بازه زمانی نوروز تلاش شد که فعالیت و پروازهای نوروزی توسط نمایندگان شرکت های هواپیمایی به صورت مداوم رصد، کنترل و بازرسی شود و در صورت تاخیر هواپیما، هواپیمای جایگزین برای آن در نظر گرفته شود.

او گفت: با تدابیر اندیشیده شده تلاش شد تا سفرهای هوایی به‌موقع، ایمن و سلامت انجام شود و در سازمان هواپیمایی نیز بازار فروش بلیت هواپیما و پروازها مورد رصد و پایش قرار گرفته و با هرگونه تخلف به صورت جدی برخورد شد.

یازرلو ادامه داد: میزان تاخیر پروازها در بازه زمانی تعطیلات نوروزی به 25 دقیقه رسید که نسبت به میانگین جهانی بسیار کمتر بوده است‌.

امسال با توجه به برنامه‌ریزی های دولت، ناوگان حمل ونقل عمومی به جز اتوبوس افزایش قیمت در نرخ بلیت ها نداشتند. در حوزه تاخیرات هم به گفته مسئولان بخش های مختلف حمل ونقلی، امسال مسافران کمترین تاخیرات را هم در حوزه جاده ای و هم در حوزه ریلی و هوایی تجربه کرده اند.

حال با توجه به اتمام سفرهای نوروزی و بسته شدن پرونده این سفرها دولت باید برنامه ریزی لازم را برای دور جدید تعطیلات که در عید فطر است، انجام دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی