یک‌شنبه 30 دی 1403

جزئیات منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی / از پرتاب تعداد زیادی ماهواره به فضا تا خدمات‌دهی به مردم با اینترنت اشیاء

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
جزئیات منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی / از پرتاب تعداد زیادی ماهواره به فضا تا خدمات‌دهی به مردم با اینترنت اشیاء

سازمان فضایی ایران جزئیاتی درخصوص منظومه ماهواره‌ای کشور که به نام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی نامگذاری شده را اعلام کرد.

به گزارش مشرق به نقل از سازمان فضایی ایران، روز گذشته حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران از نامگذاری اولین پروژه منظومه ماهواره‌ای کشور به نام سردار سلیمانی خبر داد. او گفت: در حال حاضر در حال فراهم‌سازی مقدمات اجرای یکی از مهمترین و بزرگترین پروژه‌های فضایی کشور که در برنامه 10 ساله نیز قید شده، هستیم. پرتاب تعداد زیادی ماهواره به مدار و ایجاد یک منظومه فضایی با قابلیت ارائه خدمات اینترنت اشیاء (IOT) را به نام سردار دل‌ها شهید حاج قاسم سلیمانی نامگذاری کرده ایم تا نام و یاد سردار دل‌ها بیش از پیش در جهان طنین‌انداز شود.

امروز سخنگوی سازمان فضایی جزئیاتی ازین منظومه را منتشر کرد.

سخنگوی سازمان فضایی گفت: در پروژه منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی قرار است اولین منظومه از ماهواره‌های ایرانی را در مدار زمین قرار گیرد. براساس این پروژه، تعداد زیادی ماهواره به فضا پرتاب شده و در مدار زمین قرار می‌گیرد تا این ماهواره‌ها یکسری فرامین و دستورات در حوزه ارتباطی و اینترنتی را اجرا کنند.

وی افزود: یکی از مهمترین ماموریت های منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی فراهم کردن سرویس اینترنت اشیاء (Internet of Things) برای مردم است. در قالب این پروژه، داده‌های حسگرهای گوناگون از سطح زمین جمع آوری و این داده‌ها از طریق ایستگاه‌های ارسال داده، به ماهواره یا ماهواره‌هایی که در دید ایستگاه قرار دارند، ارسال میشود و سپس ماهواره‌هایی که این داده‌ها را دریافت کرده‌اند آن را به یک یا چند ایستگاه مرکزی ارسال می‌کنند.

دلیریان گفت: با این فرآیند می‌توان کار جمع آوری و ارسال داده‌ها از سراسر کشور را با سرعت بالا انجام داد و در مواقع بحران مثل وقوع حوادث غیرمترقبه و یا حتی با ایجاد یک شبکه ملی انتقال داده‌ها، مشکلات مردم در اقصی نقاط کشور حتی نقاط دورافتاده و صعب العبور را حل کرد. اینترنت اشیاء ماهواره‌ای در حوزه‌های مختلفی از جمله کشاورزی هوشمند، حمل و نقل جاده‌ای، پایش نشتی لوله‌های نفت و گاز، پایش و مانیتورینگ خطوط انتقال برق، محیط زیست، کاربردهای دریایی و... کاربرد دارد و در واقع با این منظومه می‌توان بسیاری از امورات را با ماهواره کاربری کرد.

این مقام مسئول افزود: منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی که اکنون در حال فراهم‌سازی مقدمات اجرای آن هستیم، در آینده تبدیل به یک زیرساخت اساسی کشور خواهد شد و قطعا با تحقق این پروژه که با افتخار بنام قهرمان جهان اسلام حاج قاسم سلیمانی نامگذاری شده، نام و یاد سردار دل ها بیشتر درجهان طنین‌انداز خواهد شد.