جزییات طرح آبرسانی غدیر از زبان مسئول مستقیم پروژه / رفع مشکلات آب خوزستان با بهرهبرداری از پروژه غدیر
معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه در حال حاضر 18 شهر که اهم شهرستان اهواز، خرمشهر، آبادان، دشتآزادگان، هویزه، حمیدیه، دارخومین و شادگان است به خط غدیر متصل شدهاند، گفت: 495 روستا از این 18 شهر به طرح آبرسانی غدیر متصل شده است.
صابر علیدادی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در اهواز، اظهار داشت: پروژههای آب شرب از سال 1385 از آب و فاضلاب خوزستان به سازمان آب برق منتقل شد و بعد از آن سازمان آب و برق یک مطالعات جامعی در مورد بحث آب شرب همه شهرها و روستاهای استان انجام داد که برای 30 تا 50 سال آینده مردم خوزستان منابع تامین پایداری را اتخاذ کرد تا از نظر آب شرب مشکلی پیش نیاید.
وی با بیان اینکه طرح غدیر از سال89 - 88 شروع شد ولی دیگر طرحها که از سال 92 شروع شد تا سال 1401 ادامه دارند، گفت: طرح غدیر 52 درصد جمعیت استان خوزستان را شامل میشود و مهمترین طرح آبرسانی در استان خوزستان است.
معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان به سفر رئیس جمهور و وزیر نیرو در سال 1400 به خوزستان اشاره کرد و گفت: در این سفر معین شد یک تصمیمی عملیاتی برای آب شرب استان خوزستان گرفته شود و توزیع انتقال آب دز مطرح که در این باره تصمیمات لازم گرفته شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی: 35 درصد اراضی کشور به سامانههای نوین آبیاری مجهز شدند منابع آبی خراسان جنوبی وضعیت بغرنجی دارد رفع چالش کمآبی برای توسعه صنعت استان سمنان در دستور کار دولت سیزدهم اسعلیدادی عنوان کرد: شهرهای جنوبی و غرب استان خوزستان و روستاها بعد از احداث سد دز در سال 1341 همیشه این انتظار را داشتند که آب دز به خانههای آنها بیایید و از آن در خانه خود استفاده کنند. سالهای سال شاهد بودند آب دز به آبادان، خرمشهر و دشت آزادگان آب دز منتقل نمیشود.
وی به جزییات طرح غدیر اشاره کرد و گفت: تقریبا در نیمه مهرماه بود که پروژههای میانمدت غدیر کلید خورد که در این باره سه پازل در کنار هم برای پروژههای میان مدت غدیر استارت زده شد از قبیل انتقال آب دز به شریانههای اصلی غدیر، توسعه ایستگاه پمپاژ عمده ونس به عنوان اصلی تمرین ایستگاه تغذیه شهرها و توسعه ایستگاه پمپاژ چمران برای شهرهای اهواز، کارون، باوی و روستا اطراف آن و سه پازل در کنار پروژههای میان مدت غدیر بودند که استارت زده شد.
معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه این سه پروژه قریب به 85 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است: در ابتدای امر تمامی کارشناسانی که با این پروژه در ارتباط بودند عنوان میکردند این پروژه کمتر از سه سال به پایان نمیرسد.
علیدادی در ادامه افزود: اصلیترین پروژهای این پروژه را قرارگاه خاتم انبیا در دست گرفت بود.
وی در ادامه به هدف این پروژه اشاره کرد گفت: هدف این پروژه تامین دبی 20 متر مکعب بر ثانیه بر حالتهای مختلف از منابع دز کرخه و کارون است.
معاون آبرسانی آب و برق خوزستان در ادامه گفت: این 20 مترمکعب بر ثانیه در شهرها و روستاهای جامع طرح غدیر برای 25 سال آینده این دبی را نیاز دارد که در این باره ما توانستهایم این دبی را در این طرح تامین کنیم که این دبی به ما میتواند در پیکهای تابستان و یا اینکه زمانی که هوا گرم میشود و نیز خشکسالی اتفاق میافتاد، در سامانه غدیر آب را داشته باشیم.
علیدادی در ادامه به بحث تامین آب اشاره کرد گفت: 25 سال زودتر توانستیم برای مردم استان خوزستان حجم آبی راکه نیاز دارند را تامین کنیم.
وی به افزایش کیفیت آب اشاره کرد گفت: 10 مترکعب از دز و 10 مترمکعب از کرخه خواهیم داشت، ولی چون سامانه غدیر تقریبا در 75 درصد شرایط سالش نزدیک به 11 تا 11.5 مترمکعب بر ثانیه نیازش است؛ اهم منبع آن منبع دز خواهد بود و این ارتقا بسیار خوبی از لحاظ کیفت آب است.
معاون آبرسانی آب و برق خوزستان در ادامه با بیان اینکه طرح غدیر در همه استانها و شهرها توأمان رفته گفت: از 48 روستای هویزه تمام روستا 48 به غدیر متصل شد، همچنین 76 روستای دشت آزادگان، 38 روستا حمیدیه، 45 روستا آبادان متصل شدند و این طرح این گونه نبوده است که به مرکز شهرها برسد و روستا از آن محروم باشند.
این مقام مسئول در ادامه به هزینه اعتباراتی این طرح اشاره کرد گفت: هزار و دویست میلیارد تومان از خزانه تامین شد.
علیدادی با بیان اینکه در حال حاضر 18 شهر که اهم شهرستان اهواز، خرمشهر، آبادان، دشت آزادگان، هویزه، حمیدیه، دارخومین و شادگان به خط غدیر متصل شدهاند گفت: 495 روستا از این 18 شهر به طرح آبرسانی غدیر متصل شده، همجنین امکان اتصال 26 شهر و هزار 600 نقطه به غدیر فراهم میشود.
وی در ادامه گفت: طرح پروژه غدیر خاص است، چرا که قسمتی زیاد از این طرح در حال اجرا، قسمتی زیاد دیگری در حال بهرهبرداری و قسمتی دیگر طرح غدیر در حال مطالبه است.
معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان به توان داخلی اشاره کرد گفت: تمام کالا و تامین تجهیزات ایرانی بوده و حتی یک پیچ ساده نه خریدار شد نه وادر کردیم.