جنگلهای هیرکانی گیلان نیازمند مدیریت گردشگری پایدار است
رشت - ایرنا - مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان بر لزوم توسعه بهینه صنعت گردشگری بهمراه حفاظت عرصههای ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی تأکید کرد.
ولی جهانی شامگاه چهارشنبه در نشست بررسی شرایط ساماندهی مدیریت گردشگری در جنگلهای هیرکانی افزود: گردشگری از ظرفیت قابل توجهی برای کمک به اقدامات حفاظتی عرصههای میراث جهانی جنگلهای هیرکانی گیلان برخوردار است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان افزود: سه سایت جنگلهای هیرکانی در شهرستانهای تالش، فومن و رودبار در تیرماه 1398 در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید که از این جنگلها به عنوان فسیل زنده و ذخیرهگاه ژنتیکی نیز یاد شده و از جمله مهمترین جاذبههای گردشگری منطقه نیز شمار میروند.
وی تصریح کرد: این اداره کل در راستای حفاظت از ارزشهای منحصر بفرد جنگلهای هیرکانی، در نظر دارد تا برای نخستین بار در کشور شیوهنامهای پایدار بر مبنای شرایط طبیعی، اقتصادی و اجتماعی این مناطق به منظور ساماندهی گردشگری در سایتهای میراث جهانی جنگلهای هیرکانی تدوین کند تا علاوه بر حفاظت از ارزشهای بیبدیل این میراث طبیعی و جلوگیری از تخریب آن، با ایجاد اشتغال مؤثر در این مناطق زمینه رشد اقتصادی جوامع محلی نیز فراهم شود.
جهانی ضمن تشریح مزایای این طرح افزود: کنترل ورود و خروج گردشگر به داخل حرائم سایتها، دستیابی به آمار دقیق و قابل اتکا گردشگران، آموزش تورهای گردشگری، توزیع و هدایت بهینه گردشگران در طول فصول مختلف سال، ایجاد اشتغال و رونق صنعت اقامتگاههای بومگردی، توزیع عادلانه درآمد، کاهش تخریب عرصههای طبیعی، حفاظت از پوشش گیاهی و جانوری، مدیریت زباله و پسماند، جلوگیری از آتشسوزیهای عمدی و غیر عمدی و ایجاد حس همدلی و جذب همکاری مردم و مسئولین محلی در امر حفاظت از این گنجینه ارزشمند از جمله مزایایی است که با انجام این طرح حاصل میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان اضافه کرد: این طرح در حال حاضر در مرحله تدوین قرار داشته و امیدواریم با اختصاص بودجه مناسب و ایجاد هماهنگیهای لازم در سطح دستگاههای ذیربط استانی بتوانیم با توسعه صنعت گردشگری دوستدار طبیعت، در پاسداشت این میراث طبیعی که از پیشینه تکاملی 25 تا 50 میلیون ساله برخوردار است اقدامات لازم را انجام دهیم.