جنگ سرد
جنگ سرد
اقتصادنیوز: جهان در عصر گذار، و نظم جهانی در حال تغییر است؛ ایالات متحده به دلایل درونی و بیرونی عطای رهبری نظام بینالمللی و پلیس جهان را به لقای نارضایتیهای داخلی ناشی از هزینههای آن بخشیده و سودای دموکراتیزاسیون خاورمیانه را شتابان رها کرده است.
اقتصادنیوز: صاحبنظران حوزه روابط بینالملل بر این گزاره اتفاق نظر دارند که «جهان در عصر گذار، و نظم جهانی در حال تغییر است». نشانههای فراوانی برای چنین تغییری وجود دارد؛ از افول هژمونی آمریکا و شیفت استراتژیک آن از خاورمیانه به هندوپاسیفیک تا ظهور چین و اخیراً نیز تهاجم روسیه به کشور اوکراین. با این حال اختلافنظرهای جدی میان متفکران درباره زمینههای شکلگیری، مکانیسم تغییرات، پیامدها...
خیمه مذاکرات در طول این سالها همچنان برپا بود. اکنون از آن اجماع چه مانده؟ آمریکا که عملا از گفتوگوی هستهای به دلیل بدعهدی دور نگه داشته شده است.
سرقت لوازم خودرو، 40 درصد سرقتهای تهران، افزایش تعداد جانباختگان چهارشنبه سوری به 8 نفر، زنگ خطر گرانی چندبرابری کالاهای اساسی، نتیجه انتخابات سال آینده!، بازارخلوت و جیبهای خالی، آزمون مسکو در برجام، ایران و اقدام بازدارندگی علیه اسرائیل، آرایش جنگی مقابل پیک هفتم کرونا، جنگ خونین و تمام عیار در چهارشنبه سوزی، اوکراین؛ بازیِ سرزنش یا بازیِ سرنوشت؟ و افت 1/6 درصدی شتاب رشد نقدینگی...
سرانجام تنش های موجود میان روسیه و اوکراین به درگیری نظامی مستقیم منجر شد، جنگی که تاثیرات بسیاری بر تحولات منطقه خواهد داشت.
"فاجعهای که بر سر ملت من نازل شد، به خاطر ایمان آنها به دموکراسی، دوستی با غرب و اعتماد آنها به اصول اخلاقی آمریکاییها بود. آنها اطمینان داشتند که مسلک شما حامی ملتهای ضعیف و دادن کمک به آنها برای حصول به حقوق حقه و اساسی بشری است."
سلاحهای لیزری نوعی از تسلیحات مدرن هستند که نیروهای مسلح ایران به فناوری آن دست پیداکردهاند.
تهران - ایرنا - ملا مصطفی بارزانی پدر مسعود بارزانی رئیس حزب دموکرات کُردستان عراق در نامههایی به جیمی کارتر رئیسجمهور وقت آمریکا به شرح روایتی عبرتآموز از نتیجه اتکا و اعتماد به آمریکاییها پرداخته است؛ نامههایی که متن آنها برای نخستین بار منتشر میشود.
سلاحهای لیزری نوعی از تسلیحات مدرن هستند که نیروهای مسلح کشورمان به فناوری آن دست پیداکردهاند.
روزنامه های امروز خبرهایی از هند، کره شمالی و کره جنوبی نوشته اند و نیز از بازسازی متن های تاریخی خبر دادهاند.
کتاب «وام برای ویرانی» نوشته ارنست ولف و ترجمه مرجانه فشاهی که توسط نشر افکار منتشر شده به خوبی پرده از سیاستهای صندوق بینالمللی پول که عامل گسترش جنگ و فقر در جهان است، پرده برمیدارد.
درباره آینده برجام رویکردهای متفاوت و متنوعی ارائه شده است. هر یک از این رویکردها بر چگونگی کنش و جهتگیری بازیگران موثر در برجام نقش تعیین کننده ای خواهد داشت.
بینشهای علم سیاست به ما یادآور میکند تا در مورد آرزوهایمان بسیار بسیار مراقب باشیم. تمایل به تنبیه و حتی تحقیر پوتین قابل درک است، و آرزوی سقوط او به عنوان راهحلی سریع و آسان برای کل آشفتگی وحشتناک کنونی وسوسهانگیز است. اما راندن رهبر مستبد یک کشور مجهز به سلاح هستهای به یک گوشه، صرف نظر از اینکه اقدامات قبلی او چقدر شنیع بوده، بسیار خطرناک خواهد بود.
بایدن تا این لحظه به شکل استادانهای در حمایت از ائتلاف ناتو کوشیده و اعضای پراکراهی مانند آلمان را ترغیب به تحریمهای شدیدی علیه روسیه کرده است.