سه‌شنبه 3 مهر 1403

جوان ابهری واژه امانت‌داری را دوباره معنا کرد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
جوان ابهری واژه امانت‌داری را دوباره معنا کرد

در روزهایی که کرونا سایه غربت بر جهان انداخته، خنده از لب‌ها ربوده شده و مردم همه روزه شاهد پرپر شدن عزیزان خود هستند. شنیدن اخباری که نشان از راستی و درستی افراد، حتی در دورانی که تیغ تیز کرونا برنده‌تر از هر روزی بر سر اقتصاد و معیشت مردم فرود می‌آید، شیرینی خاصی درپی دارد. «خبر امانت‌داری جوان ابهری».

داستان امانت‌داری راننده ابهری که یک میلیارد تومان پول و یک کیلو طلا را به صاحب آن بازگرداند، از آن دسته از خبرهایی است که نشان می‌دهد در این روزهای کرونایی نیز، هستند کسانی که هنوز هم فریاد انسانیت را با تک‌تک سلول‌های‌شان سر می‌دهند. مردانی که با وجود دست‌های خالی و مشکلات ریز و درشت معیشتی حاضر نیستند، انسانیت زیر پا گذاشته و سرمایه دیگران را سکوی پرش خود کنند.

امانت به عنوان یکی از صفات اخلاقی و ملکوتی، دارای معنای زیبا و مقدسی است. وجود این واژه‌ها نشان‌دهنده قداست و شایستگی خارق‌العاده‌ای است که در متن امانت نهفته است.

بر اساس آیات و روایات اسلامی، کسب روزی حلال یکی از مهم‌ترین زمینه‌های تقویت دین‌داری شمرده شده است، به گونه‌ای که امام صادق (ع) به یکی از یارانش فرمودند: «کسب روزی حلال را رها مکن؛ چرا که تو را در دینت کمک می‌کند». از دیدگاه اسلام، انسان دارای دو بعد جسم و روح است؛ اما اصالت از آن روح است و باید همه برنامه‌ها و تلاش‌های انسان در مسیر دست‌یابی به کمال شایسته روح باشد.

محمد ترکی از آن دسته جوانانی است که این روزها با اخلاق و کردارش بار دیگر چهره زیبای انسانیت را به رخ کشید و نشان داد مردی و مردانگی هنوز هم در رگ‌های جامعه جریان داشته و می‌توان به آمدن روزهای بهتر امیدوار بود.

این جوان ابهری نیز با تکیه بر این اصل و اینکه روزی حلال می‌تواند ضامن زندگی‌اش باشد، کاری کرد کارستان و با پس دادن مقدار زیادی پول و طلا به صاحبش، بر نان حلالی که پدرش بر سفره آن‌ها آورده بود، صحه گذاشت تا سر خود و پدر و مادرش در پیشگاه خدا و خلقش بالا باشد.

برای شنیدن ماجرای این راننده جوان ابهری، پای حرف‌هایش می‌نشینم. محمد ترکی درباره اقدام خداپسندانه‌اش به خبرنگار ایسنا می‌گوید: در ابهر مسافری را سوار کردم. این مسافر در تاکستان پیاده شد. بعد از اینکه همه مسافرها پیاده شدند، برای سرکشی و کشیدن پرده‌ها داخل اتوبوس رفتم که متوجه جا ماندن کیفی در داخل اتوبوس شدم.

وی با بیان اینکه چون مسافر را تازه پیاده کرده بودم به قصد پیدا کردن شماره، درون کیف را باز کردم، ادامه می‌دهد: وقتی کیف را باز کردم متوجه تعداد زیادی طلا و دلار در کیف شدم، اما شماره تماسی پیدا نکردم.

این راننده امین ابهری، با تاکید بر اینکه با توجه به اینکه شماره‌ای پیدا نکردم، تصمیم گرفتم که ساعتی منتظر باشم تا شاید آن مسافر با توجه به مبلغ بالا برای پیدا کردن کیفش مراجعه کند، تصریح می‌کند: خوشبختانه بعد از نیم ساعت آن مسافر با حالت بسیار پریشان و نگران به دنبال کیفش آمد و من هم برای اینکه مطمئن شوم کیف متعلق به اوست، نشانه‌های محتویات کیف را پرسیده سپس به وی تحویل دادم.

محمد ترکی که متاهل نیز است، با بیان اینکه از کودکی در خانواده‌ای بزرگ شده‌ام که همواره بر خوردن لقمه حلال تاکید داشته‌اند، می‌افزاید: هر چند در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که همه با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کنند اما علی‌رغم این مشکلات مالی که این روزها گریبان همه را گرفته، ذره‌ای در برگرداندن پول و طلاها به صاحبش تردید نداشتم.

وی با تاکید بر اینکه با تحویل پول، من تنها به وظیفه انسانی خود عمل کردم، می‌گوید: از کودکی آموخته‌ام که پول حرام، خوردن ندارد. حال آن لحظه که کیف مسافر را پس دادم، قابل توصیف نیست، آن مسافر گفت که پول مال خودش بوده اما طلاها امانت مردم در دستش است.

این راننده امانت‌دار در پاسخ به این پرسش که آیا این اتفاق برای خودش نیز افتاده است یا نه، بیان می‌کند: مدتی پیش گوشی همراه من در خودروی یک راننده تاکسی جا ماند و بیش از ارزش تلفن همراهم به شدت نگران محتوای آن و فیلم‌ها و عکس‌های شخصی و خانوادگی خود بودم و آبروی خود را در خطر می‌دیدم اما با دریافت تماسی از سوی راننده تاکسی درون‌شهری ابهر به سرعت گوشی همراهم به دستم رسید و آرام گرفتم. پس از آن حادثه همواره در صورت یافتن مالی از اموال دیگران همه تلاش خود را انجام می‌دهم تا آن را سریع‌تر به دست صاحب و مالک آن برسانم.

ترکی با بیان اینکه این روزها مردم حال و روز خوشی ندارند و بارها کیف و گوشی همراه مسافران در اتوبوس جا می‌ماند و این موضوع به یک اتفاق معمول تبدیل شده که هر بار همه تلاش خود را می‌کنم تا آن را به صاحب خود برسانم، خاطرنشان می‌کند: در روزهایی که همه مردم زخم‌خورده کرونا هستند، باید تلاش کنیم بیش از هر زمانی هوای یکدیگر را داشته باشیم.

انتهای پیام

جوان ابهری واژه امانت‌داری را دوباره معنا کرد 2
جوان ابهری واژه امانت‌داری را دوباره معنا کرد 3
جوان ابهری واژه امانت‌داری را دوباره معنا کرد 4