جمعه 9 آذر 1403

جوان گرایی پارلمان‌های ملی؛ ضرورت جهانی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
جوان گرایی پارلمان‌های ملی؛ ضرورت جهانی

تهران - ایرنا - بر اساس گزارش منتشر شده از سوی اتحادیه بین‌المجالس، سهم نمایندگان جوان زیر سی سال در پارلمان های ملی کشورها در سراسر جهان 2.6 درصد افزایش یافته است که حکایت از تمایل به جوان گرایی افزون تر پارلمان ها در جهان دارد.

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از تارنمای رسمی سازمان ملل متحد، دوآرت پاچکو، رئیس اتحادیه بین المجالس با تأکید بر جوان گرایی پارلمان های ملی کشورها بیان کرد: تحقق دموکراسی، مستلزم حضور افزون تر جوانان اعم از زن و مرد در پارلمان های ملی کشورهاست.

وی افزود: پارلمان ها با حضور نمایندگان جوان، کارآمدتر، خلاق تر و فراگیرتر خواهند بود.

پارلمان های عضو اتحادیه بین المجالس، ده سال پیش قطعنامه ای در مورد مشارکت جوانان در فرآیند دموکراسی در کشورها را به تصویب رساندند. در حال حاضر، فقط چهار کشور رواندا، مراکش، کنیا و اوگاندا کرسی های ویژه ای را برای نمایندگی جوانان اختصاص داده اند.

همچنین، ملون بووا رئیس شورای مجمع نمایندگان در اتحادیه بین المجالس تصریح کرد: جوانان باید نقش اساسی تری در توسعه ملت های ما داشته باشند، از این رو مشارکت آن ها در مجالس ملی کشورها باید تقویت شود.

در این گزارش، کشورها بر اساس تعداد نمایندگان جوان زیر 30، 40 و 45 سال طبقه بندی شده اند؛ اوسلو، ارمنستان، سان مارینو، گامبیا، ونزوئلا، سورینام، دانمارک، سوئد، جیبوتی و شیلی جزء ده کشوری هستند که به ترتیب جوان ترین پارلمان های ملی را دارند.

همچنین در این گزارش آمده است که در 25 درصد از پارلمان ها در جهان، نمایندگان زیر سی سال حضور ندارند؛ این رقم نسبت به سال 2018 که 30 درصد بوده، اندکی بهبود یافته است. همچنین شمار نمایندگان زیر 45 سال افزایش یافته و به 30,2 درصد رسیده؛ در حالی در سال 2018 این رقم 28,1 درصد بوده است.

رئیس اتحادیه بین المجالس تأکید کرد: کاهش حداقل سن نامزدی در انتخابات منجر به پایین آمدن میانگین سنی در پارلمان ها می شود.

بر اساس این گزارش، تعداد زنان در میان نمایندگان جوان بیشتر از مردان است. به عنوان مثال در گروه سنی 20 تا 30 سال، نسبت نمایندگان زن به مرد 60 به 40 است.

رئیس شورای مجمع نمایندگان در اتحادیه بین المجالس از رهبران سیاسی و به ویژه رهبران جوان خواست تا اراده سیاسی و اهتمام ویژه ای برای مشارکت جوانان در عرصه سیاسی به خصوص نمایندگی در پارلمان ها داشته باشند.

اتحادیه بین المجالس یک نهاد بین المللی است که پارلمان های 178 کشور عضو آن بوده و مقر آن در ژنو قرار دارد.

*س_برچسب‌ها_س*