پنج‌شنبه 18 بهمن 1403

حاشیه‌سازی اصلاح‌طلبان مانع سیاست‌های آسیامحوری دولت نمی‌شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
حاشیه‌سازی اصلاح‌طلبان مانع سیاست‌های آسیامحوری دولت نمی‌شود

محمود عباس‌زاده با اشاره به سفر رئیس جمهور به روسیه، گفت: تکه‌پراکنی و حاشیه‌سازی برخی اصلاح‌طلبان مانع اجرای سیاست‌های آسیامحوری و همسایه‌محوری دولت نمی‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه خبری تهران نیوز، از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم رسانه‌ها و شخصیت‌های وابسته و منتسب به دولت پیشین و جریان سیاسی اصلاح‌طلب به دنبال تضعیف عملکرد دولت در حوزه‌های مختلف هستند.

به این ترتیب در حالی رئیسی و دولتش در حوزه سیاست خارجی می‌کوشند با هر چه گسترده‌تر کردن روابط ایران با همسایگان و دیگر کشورهای دنیا، دستاوردهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را برای کشورمان رقم بزنند که هر از گاهی تکه‌پراکنی آقایان به اصلاح دلسوز حاشیه جدیدی را ایجاد می‌کند.

به طور مثال در روزهای اخیر و در آستانه سفر رئیس جمهور به روسیه، عده‌ای از روشنفکرنماهای وابسته به این جریان سیاسی کوشیدند با طرح شعار "نه شرقی نه غربی، جمهوری اسلامی" سفر رئیس جمهور را در تناقض و تضاد با این شعار قلمداد کنند.

در حقیقت این آقایان می‌کوشند با لفاظی‌ها و بازی با کلمات اذهان را از پرداختن به واقعیات دور کرده و لو به بهای راه انداختن حاشیه تازه‌ای، درپوشی بگذارند بر ناکارآمدی دولتی که هشت سال سنگش را به سینه می‌زدند.

در این باره با محمود عباس‌زاده عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به بحث و گفت‌وگو نشسته‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

واکنش اطلاح‌طلبان درباره روابط سیاسی ایران با چین و روسیه را چطور ارزیابی می‌کنید؟

عباس‌زاده: در وهله اول باید گفت واکنش منفی نیروهای منتسب به جناحی که تا هشت سال پیش دولت را در اختیار داشت در مقابل راهبرد دولت جدید مبتنی بر آسیامحوری و همسایه‌محوری، بسیار تلخ است.

اگرچه معتقدیم وجود سلایق مختلف سیاسی در کشور و فعالیت آن‌ها و تضارب آراء برآمده از آن موجب می‌شود از درون این اختلاف نظرات حکمت بیرون آید، اما افکار و واکنش‌هایی از این دست دیگر از تضارب آراء عبورکرده و کارشان مصداق این ضرب‌المثل "دیگی که برای من نجوشد...." شده است.

دولت پیشین در هشت سال عمر کاری‌اش همه تلاش خود را برای برقراری ارتباط با غرب به کار گرفت، اما در نهایت با افزایش تحریم‌ها و عدم ممانعت از ورود دارو به ایران آن هم در شرایط کرونایی چیزی جز آبروریزی عایدش نشد.

حال افراد منتسب به آن دولت و جریان سیاسی به جای عذرخواهی از مردم، به دنبال تخریب اقدامات دولت سیزدهم در ارتباطات آن در عرصه سیاست خارجی از جمله با دو کشور بزرگ و مقتدر چین و روسیه هستند.

آن‌ها با بر سر زبان‌ها انداختن شعار "نه شرقی نه غربی، جمهوری اسلامی" واکنشی بسیار کودکانه را در قبال روابط سیاسی و اقتصادی ایران با دو کشور چین و روسیه از خود نشان داده‌اند، این در حالی است که نیازها و ظرفیت‌های متقابل موجود در کشورها می‌تواند بسترساز تعامل و هم‌افزایی مطلوب بین سه کشور شود.

اصولا "شعار نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی" با شرایط کنونی همخوانی دارد؟

عباس‌زاده: در پاسخ به شعاری که برخی افراد منتسب به طیف سیاسی اصلاح‌طلب به راه انداخته‌اند، باید گفت این شعار امروزه دیگر محلی از اعراب ندارد و اکنون دیگر چین و روسیه را نمی‌توان به تنهایی شرق نامید.

به این ترتیب این شعار پس از فروپاشی شوروی سابق دیگر مفهوم سیاسی گذشته را ندارد، چرا که اکنون نه چین و نه روسیه مظهر شرق سیاسی به معنای آن زمانی که این شعار سر داده می‌شد، را ندارند.

در شرایطی که این احتمال می‌رود چین در آینده به قدرت نخست اقتصاد دنیا تبدیل شود، از طرفی به دلیل عضویت دائم روسیه در شورای ملل و مطرح بودن آن به عنوان یکی از قدرت‌های اتمی در دنیا، برقراری و تقویت روابط با این دو کشور می‌تواند در ابعاد سیاسی و اقتصادی عایدی‌های زیادی برای ایران به همراه داشته باشد.

در این راستا تفاهم نامه راهبردی بین ایران و چین به امضاء رسیده و کشورمان می‌کوشد چنین تفاهم‌نامه‌ای را نیز با کشور روسیه امضاء و نهایی کند.

دیدارهای سران سه کشور چه نتایج و آورده‌هایی خواهد داشت؟

عباس‌زاده: دیدارهای سران ایران، چین و روسیه و تقویت همکاری و هم‌افزایی بین آن‌ها منجر به افزایش ظرفیت‌های سیاسی و اقتصادی بین کشورها خواهد شد.

به طور مثال کشور روسیه بازار خوبی برای بسیاری از محصولات کشاورزی ایران بوده و تقویت مراودات اقتصادی با آن در راستای سیاست‌های همسایه‌محوری ایران، دستاوردهای اقتصادی بیشتری را نصیب کشورمان می‌کند.

به این ترتیب در حالی آمریکا به دنبال اجرای سیاست انزوای جمهوری اسلامی ایران است که کشورمان به تناسب جدیت و حسن نیت کشورهای منطقه‌ای و جهانی خواهان برقراری، تقویت و افزایش روابط با دیگر کشورها است.

به این ترتیب بر خلاف تلاش آمریکایی‌ها، ایران قدرتمندانه روابط و قراردادهای خود با دیگر کشورها را به سمت فوق‌العاده بالا، راهبردی و استراتژیک دنبال می‌کند که سفر رئیس جمهور کشورمان به مسکو نمونه و مصداقی از برقراری یک ارتباط موفق است.

انتهای پیام /*