شنبه 3 آذر 1403

حذف جوان‌گرایی در انتخاب شهردارهای آینده با قانون 9 سال سابقه مدیریت ارشد / درخواست اصلاح آیین‌نامه هیئت‌وزیران صادر شد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
حذف جوان‌گرایی در انتخاب شهردارهای آینده با قانون 9 سال سابقه مدیریت ارشد / درخواست اصلاح آیین‌نامه هیئت‌وزیران صادر شد

آیین‌نامه جدید شرایط احراز تصدی سمت شهردار که توسط هیئت‌وزیران ابلاغ شده است شرایط سخت گیرانه‌ای را پیش روی شوراهای شهر برای انتخاب شهردار قرار داده است لذا در آستانه شروع به کار شوراهای شهر ضرورت اصلاح این آیین‌نامه بیش از پیش احساس می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس، با برگزاری انتخابات شورای شهر و مشخص شدن اعضای جدید آن در سراسر کشور، هم‌اکنون شوراها در آستانه شروع به کار خود با چالشی بزرگ مواجه شده‌اند. آیین‌نامه جدید شرایط احراز تصدی سمت شهردار که توسط هیئت‌وزیران ابلاغ شده است شرایط سخت گیرانه‌ای را پیش روی شوراها برای انتخاب شهردارها قرار داده است.

بر اساس آیین‌نامه هیئت‌وزیران نمی‌توانیم سراغ شهردار جوان برویم

در همین خصوص مجید طهوریان عسکری، منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد در گفت‌وگو با صبح توس، اظهار کرد: در درجه اول، احراز صلاحیت شهردار بر اساس آیین‌نامه هیئت‌وزیران باید سنجیده شود و با توجه به مهم‌ترین مشخصات آیین‌نامه فعلی، شهردار باید 9 سال سابقه مدیریت ارشد در نظام تصمیم‌سازی آن دستگاه داشته باشد لذا تفسیرهای متفاوتی از آن می‌شود.

وی افزود: وزارت کشور مدعی است معاون استاندار، نماینده مجلس و بالاتر از استاندار را می‌توان مسئول ارشد اطلاق کرد و فردی که سابقه مربوطه را دارد باید بررسی شود؛ ما تابع قانون هستیم و این احساس را داریم بر اساس این آیین‌نامه نمی‌توانیم سراغ فردی جوان برویم لذا بر اساس این آیین‌نامه باید صلاحیت شهردار آینده احراز شود.

در ادامه علی محمد الهیاری، نماینده خراسان رضوی در شورای عالی استان‌ها در گفت‌وگو با صبح توس، اظهار کرد: آیین‌نامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار که توسط هیئت‌وزیران با هدف به کارگیری افراد شایسته ابلاغ شد و در این آیین‌نامه شاخصه‌ها و معیارهای مورد نیاز برای تصدی این پست مشخص شده است اما به این آیین‌نامه اشکالاتی وارد است.

با آیین‌نامه هیئت‌وزیران افراد رغبتی برای تصدی پست شهردار ندارند

وی با تأکید بر اینکه انتخاب شهردار با شاخصه‌هایی که وزارت کشور اعلام کرده است برای شوراها دشوار شده است، افزود: یکی از ایرادهای آیین‌نامه این است که در صورت پیدا شدن فردی با آن شاخصه‌ها، پایه حقوق در نظر گرفته شده برای تصدی سمت شهردار بسیار پایین است و افراد رغبتی برای تصدی این پست ندارند.

شوراهای شهر برای انتخاب شهردار آینده با مشکل جدی مواجه شده‌اند

الهیاری تصریح کرد: این آیین‌نامه در واقع بر خلاف جوان‌گرایی است و به جای اینکه بر تخصص و سوابق تحصیلی افراد تأکید داشته باشد، بیشتر به دنبال سوابق مدیریتی افراد است از این رو در حال حاضر که شوراهای شهر تمام کشور دچار تغییر شده است، شاهد آن هستیم که با شاخص‌های ابلاغی بسیاری از گزینه‌های شایسته تصدی پست شهردار در سراسر کشور، رد می‌شوند و شوراهای شهر با مشکل جدی مواجه شده‌اند.

نماینده خراسان رضوی در شورای عالی استان‌ها ضمن اشاره به اینکه بیشترین مشکل برای انتخاب شهردار در کلان شهرها به وجود آمده است، گفت: در شورای عالی استان‌ها طرحی مبنی بر اصلاح آیین‌نامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار تهیه و به وزارت کشور ارائه شده است اما تاکنون جوابی یا اصلاحیه از سوی وزارت کشور ابلاغ نشده است.

وی بیان کرد: موافق نظام‌مند شدن روند انتخاب شهردارها هستیم اما با این ابلاغیه جدید، شانس دادن مدیریت شهری به جوانان، سلب شده است و در واقع کار برای فرد دانشگاهی که بخواهد مستقیما وارد مدیریت شهری شود، بسیار دشوار شده و این فرد تنها می‌تواند در شهرهای بسیار کوچک شهردار شود.

موافقت ضمنی وزارت کشور برای اصلاح آیین‌نامه تصدی پست شهردار

الهیاری خاطر نشان شد: بیش از یک سال است که در شورای عالی استان‌ها به دنبال اصلاح آیین‌نامه هیئت‌وزیران در خصوص تصدی پست شهردار هستیم اما علی‌رغم موافقت ضمنی وزارت کشور در خصوص ضرورت اصلاح این آیین‌نامه، اصلاحیه‌ای در این خصوص صادر نشده است.

ضرورت ابلاغ هرچه سریعتر اصلاحیه آیین‌نامه هیئت‌وزیران

نماینده خراسان رضوی در شورای عالی استان‌ها با تأکید بر اینکه اصلاحیه آیین‌نامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار باید هرچه سریع‌تر ابلاغ شود، گفت: یک تیم کارشناسی متشکل از افراد متخصص و نمایندگان شهرها و استان‌ها باید این آیین‌نامه را مورد بررسی قرار دهند و در پایان اصلاحیه‌ای را در خصوص این آیین‌نامه تهیه کنند و این اقدام باید هرچه سریع‌تر انجام شود.

آیین‌نامه هیئت‌وزیران با واقعیت فاصله دارد

در همین راستا، اکبر صابری فر، شهردار اسبق مشهد در گفت‌وگو با صبح توس، اظهار کرد: شرایطی که برای انتخاب شهردار در آیین‌نامه هیئت‌وزیران به آن اشاره شده است، یک سری شرایط ایده‌آل است که با واقعیت فاصله دارد.

وی افزود: باید در کشور دانشگاه شهرداری احداث شود بدین معنی که هر فردی که بخواهد کوچک‌ترین کاری در مدیریت شهری انجام دهد باید در این دانشگاه تحصیل کرده باشد و این دانشگاه باید رشته‌های مورد نیاز شهرداری را به صورت علمی و آکادمیک آموزش دهد.

صابری فر ضمن انتقاد از آیین‌نامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار که توسط وزارت کشور و هیئت‌وزیران ابلاغ شده است، گفت: 9 سال سابقه مدیریت ارشد در نظام تصمیم‌سازی زمان کمی نیست و در واقع با اعمال این تبصره جلوی ورود نیروهای متخصص و شایسته جوان گرفته می‌شود.

شهردار اسبق مشهد تصریح کرد: امکان دارد با شرایطی که وزارت کشور و هیئت‌وزیران تعیین کرده‌اند فردی برای تصدی سمت شهردار پیدا شود اما دیگر خصوصیات شهردار اصلح که شامل اخلاق خوب و روحیه جهادی است را نداشته باشد.

شهردار فعلی مشهد نیز با آیین‌نامه جدید تائید صلاحیت نمی‌شود

وی در پایان ضمن اشاره به اینکه شهردار فعلی مشهد نیز با آیین‌نامه جدید تائید صلاحیت نمی‌شود، گفت: لذا از هیئت وزرا و وزارت کشور درخواست داریم تا در این آیین‌نامه تجدیدنظر کنند زیرا شاید فردی باشد که دارای دو سال سابقه مدیریت ارشد باشد اما کارایی آن از افرادی که دارای 9 سال سابقه مدیریت ارشد هستند بیشتر باشد.

انتهای پیام /

حذف جوان‌گرایی در انتخاب شهردارهای آینده با قانون 9 سال سابقه مدیریت ارشد / درخواست اصلاح آیین‌نامه هیئت‌وزیران صادر شد 2
حذف جوان‌گرایی در انتخاب شهردارهای آینده با قانون 9 سال سابقه مدیریت ارشد / درخواست اصلاح آیین‌نامه هیئت‌وزیران صادر شد 3
حذف جوان‌گرایی در انتخاب شهردارهای آینده با قانون 9 سال سابقه مدیریت ارشد / درخواست اصلاح آیین‌نامه هیئت‌وزیران صادر شد 4