دوشنبه 5 آذر 1403

حذف دفترچه درمانی، اقدامی به نفع مردم و دولت / اجرای کامل‌تر نسخه الکترونیک مستلزم آماده سازی زیرساخت‌ها

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
حذف دفترچه درمانی، اقدامی به نفع مردم و دولت / اجرای کامل‌تر نسخه الکترونیک مستلزم آماده سازی زیرساخت‌ها

حذف دفترچه کاغذی درمان با هدف کاهش هزینه ها اقدام بسیار خوب و موثری به نفع مردم و بیمه‌ها بود که از یک طرف جلو سوءاستفاده‌ها را گرفت و از سوی دیگر نگرانی بیماران را برطرف کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، حذف دفترچه‌های بیمه با هدف کاهش هزینه ها اقدام بسیار خوب و موثری بود که بیمار دیگر نگران دفترچه نبود و از خدمات درمانی در هر نقطه ای از کشور با کد ملی می توانست بهره مند شود.

دیگر مزیتی که می توان بر شمرد امکان تقلب در نسخه های دفترچه های کاغذی وجود داشت که با این طرح و حذف این دفترچه ها عملا این امکان به حداقل خود رسیده است. اگر چه کاهش خطا در ارائه دارو به بیمار از دیگر فواید این طرح است و در کل طرح بسیار مهم بود اما نقطه ضعف هایی هم به دنبال داشت که توجیه نبودن افراد و یا آماده نبودن زیرساخت کافی یکی از آنها به شمار می رفت. شهریار شهرکی، مدیرکل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در راستای حذف دفترچه های کاغذی بنا بر تکلیفی که قانون بودجه 1400 بر عهده ما و وزارت بهداشت گذاشته بود که یک طرح ملی و کشوری می باشد سیستان وبلوچستان جزو استان‌هایی بود که در اول دیماه 1400 طرح نسخه الکترونیک را به صورت 100 درصد اجرایی کرد. وی بیان کرد: یکی از استان هایی بودیم که در مقطع قانونی این طرح را اجرایی کردیم، البته این طرح یکسری چالش هایی به دنبال داشت چرا که تغییر شیوه سنتی نسخه نویسی به شیوه الکترونیکی باید زیرساخت هایش آماده می بود؛ هم اینک در سیستان وبلوچستان کلیه پزشکانی که طرف قرارداد بیمه سلامت هستند به طور کامل نسخه الکترونیکی تجویز می کنند. به گفته این مقام مسئول؛ حذف دفترچه های کاغذی پیش درآمد این طرح بود قبل از آن طرح استحقاق سنجی اجرا شد، در گام اول دفترچه دارندگان صندوق سلامت اقشار و کارکنان را از این چرخه حذف کردیم و در گام دوم نیز دفترچه کاغذی دارندگان دفترچه صندوق روستایی در این پروسه مورد توجه قرار گرفتند تا اینکه توانستیم به همت همکاران استانی و کشوری این وظیفه قانونی را در موعد مقرر در بخش دولتی و خصوصی اجرایی کنیم، البته چالش هایی دارد که باید زیرساخت ها فراهم و مشکلات سامانه برطرف شود. وی ادامه داد: در بستر الکترونیکیِ انجام شده در مطب پزشکان، بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها، سونوگرافی‌، آزمایشگاه‌ها و سایر مراکز دارندگان بیمه سلامت با ارائه کد ملی می‌توانند از خدمات جامع و کامل بهره‌مند شوند. شهریاری اضافه کرد: در قبال خدماتی که ارائه می‌شود کد رهگیری به دارندگان بیمه و سرپرستان خانوارها ارسال می‌شود که از طریق کد رهگیری می‌توانند با مراجعه به داروخانه‌ها و مراکز ارائه‌کننده خدمات از خدمات مورد نظر استفاده کنند. انتهای پیام /