حذف شهرک های صنعتی تخصصی نیروگاهی خورشیدی
در دیدار معاون وزیر صمت با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، حذف شهرکهای صنعتی تخصصی نیروگاهی خورشیدی و مولدهای مقیاس کوچک از فهرست طرحهای مشمول ارزیابی زیست محیطی مورد تأکید قرار گرفت و دو طرف ضمن اذعان به عدم نیاز به ضرورت انجام ارزیابی برای این طرحها به عنوان پروژههای کاملا سازگار با محیط زیست، بر رفع موانع موجود تاکید کردند.
علی رسولیان به همراه تنی چند از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دیدار با معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست بر ضرورت توسعه پایدار شهرک ها و نواحی صنعتی کشور و هماهنگی و همگرایی در انجام وظایف دستگاهها تأکید کرد.
وی همچنین گزارشی از اهم اقدامات زیست محیطی انجام شده در شهرک ها و نواحی صنعتی را ارائه داد و ضمن قدردانی از ارتباط موثر موجود بین دو سازمان و تاکید بر استمرار فعالیتهای همسو با محیط زیست، خواستار تسریع در بررسیها و صدور مجوزهای زیست محیطی تعدادی از شهرک ها و نواحی صنعتی شد.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در این دیدار به گسترش شهرها و افزایش حرایم آنها به عنوان عامل محدودکننده برای ردههای قابل استقرار در شهرکها و نواحی صنعتی اشارهکرد و افزود: ضوابط استقرار زیست محیطی واحدهای تولیدی باید به نحوی اصلاح شود که شهرکهای موجود قبل از تصویب این ضوابط از احکام مربوطه مستثنا شوند و امکان استقرار صنایع با ردههای مختلف زیستمحیطی کما فی السابق و بر اساس مجوز اولیه در آنها وجود داشته باشد.
رسولیان در این دیدار به شهرک های واقع شده در مناطق چهارگانه نیز اشاره کرد و برای امکان ادامه فعالیت واحدهای مستقر در آنها درخواست انتزاع اراضی این شهرک ها و نواحی صنعتی که تعداد آنها به زیر 5 شهرک و ناحیه میرسد را از مناطق چهارگانه مطرح کرد که با توجه به اختیارات شورایعالی حفاظت محیط زیست، مقرر شد در این شورا مورد بررسی قرار گیرد.
از دیگر موضوعات مطرح شده در این دیدار، درخواست حذف شهرک های صنعتی تخصصی نیروگاهی خورشیدی و مولدهای مقیاس کوچک (CHP ها) از فهرست طرحهای مشمول ارزیابی بود که دو طرف ضمن اذعان به عدم نیاز به ضرورت انجام ارزیابی برای این طرحها به عنوان پروژههای کاملا سازگار با محیط زیست، بر رفع موانع موجود تاکید کردند و مقرر شد این موضوع در دستور کار شورایعالی حفاظت محیطزیست قرار گیرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در این دیدار بر تداوم همکاریهای موثر فی مابین و تقویت آن تاکید کردند.
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و شرکتهای استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن 509 شهرک و 338 ناحیه صنعتی و 5 منطقه ویژه اقتصادی درحال بهرهبرداری، 84 شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، 6 شهرک فناوری، 40 مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، 2مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری، 99 هزار و 143 قرارداد منعقده و بهرهبرداری از 49 هزار و 529 واحد صنعتی و سه هزار و 245 واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم 987 هزار و 75 نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.