شنبه 3 آذر 1403

حرفهای ستاره‌ای که با او قهرمان جهان شدیم / ورزشکاران و قهرمانان نباید به جان هم بیفتند

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
حرفهای ستاره‌ای که با او قهرمان جهان شدیم / ورزشکاران و قهرمانان نباید به جان هم بیفتند

کشتی آزاد ایران به عنوان ورزش اول کشور تاکنون پنج بار عنوان قهرمانی جهان را به خود اختصاص داده که سه مرتبه ی آن خارج از مرزهای سرزمینمان به وقوع پیوسته است.

به گزارش ورزش سه، یوکوهامای ژاپن در 1961، منچستر 1965، تهران سالهای 1998 و 2002 و بوداپست در 2013 تنها سالها و مکانهایی به شمار می روند که کشتی گیران آزاد کشورمان در هفتاد و سه دوره برگزاری رقابتهای جهانی این رشته ورزشی، موفق به تاجگذاری در دنیا شده اند.

در سه دوره ی آخر این پنج قهرمانی تاریخی، نقش سه کشتی گیر آزادکار کشورمان پر رنگ بود و بزرگترین تأثیر ممکن را در کسب عنوان قهرمانی تیمی ایران در کشتی آزاد قهرمانی جهان ایفا کرد.

رسول خادم در 1998 با راهیابی به فینال وزن غیر تخصصی 130 کیلوگرم در مقابل رودریگرز کوبایی و شکست چهار رقیب سنگین تر از خود باعث قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد ایران در قهرمانی جهان و سرافرازی کشورمان به عنوان میزبان شد.

در میزبانی 2002 ایران در قهرمانی کشتی آزاد جهان، مهدی حاجی زاده با غوغایی که به پا کرد، توانست در فینال وزن 74 کیلوگرم مدال طلا را به گردن آویزد و ضمن کسب عنوان بهترین کشتی گیر این رقابتها کشورمان را با دو اختلاف امتیاز نسبت به روسها یعنی 44 بر 42 به پادشاهی جهان برساند.

و اما داستان قهرمانی کشتی آزاد 2013 بوداپست و آخرین تاج گذاری آزادکاران کشورمان در جهان را عزت الله اکبری کشتی گیر 74 کیلوگرم کشورمان نوشت.

پسر روستای زرین کلای شهرستان ساری مازندران، در وزن 74 کیلوگرم با شکست تاکاتانی ژاپنی و رشید قوربانف ازبک که قهرمان و نفر سوم جهان به حساب می آمدند به فینال و مصاف با جردن باروز افسانه ای راه یافت. با نقره ی عزت کشتی ایران توانست مثل سال 2002 روسها را با دو اختلاف در راه قهرمانی نقره داغ کند، جایی که کشتی آزاد کشورمان به سرمربیگری رسول خادم با کسب سه مدال طلا، یک نقره، دو برنز و کسب 46 امتیاز بر بام دنیا ایستاد و روسیه با 44 امتیاز به مقام دوم رسید. رقابتهای سال 2013 در روز آخر و تمامی وزن ها به جایی رسید که اگر عزت الله اکبری که در گروه سخت قرار داشت می توانست به فینال و مصاف جردن باروز برود ایران به مقام قهرمانی می رسید که همین انفاق هم با غیرت مثال زدنی پسر مازندرانی رقم خورد.

اکبری با یک نقره جهان، دو طلای جام جهانی، یک طلای بازیهای داخل سالن آسیا، یک نقره بازیهای آسیایی، یک طلا و برنز قهرمانی آسیا هنوز هم در 31 سالگی در لیگ برتر کشتی می گیرد و توانسته به تازگی بعد از پنج سال وعده و وعید به استخدام منابع طبیعی درآید، استخدامی با ماهی هفت میلیون و صد هزار تومان حقوق.

عزت الله اکبری در گفت و گو با ورزش سه در مورد اختلافات پیش آمده بین برخی ورزشکاران بویژه امیر محمد یزدانی و جواد کاظمیان که بحث میزان جوایز و توجه مدیران اجرایی به پاداش ها و جایزه های ورزشی را شامل می شود، گفت: این مباحث از اشتباهات تصمیم گیرندگان و وزارتخانه ها سر چشمه می گیرد، اشتباه مدیران ورزش است که بین ورزشکاران فوتبالی و غیر فوتبالی فرق می گذارد.

او ادامه داد: هیچ تفاوتی نباید بین ورزشکاران شکل بگیرد، نباید فرق گذاشت اما همه اینها هم دلیل نمی شود ما در رشته های مختلف به جان هم بیفتیم. باید همه ی ورزشکاران و قهرمانان حرمت هم دیگر را نگه دارند، برای چی ورزشکاران باید به جون هم بیفتند، ما وقتی در رشته های مختلف هم دیگر را بزنیم دیگران، علاقمندان، دنبال کنندگان و طرفداران احترام ما را نگه خواهند داشت.

اکبری با نام بردن محترمانه از علی دایی و دیگر بزرگان فوتبال گفت: همیشه در کشتی همه را حمایت کرده ایم اما در چنین اختلافاتی این شأن همه ورزشکاران و قهرمانان است که پایین می آید، مردم هم بی نهایت باهوش هستند و متوجه می شوند کار کی درست است و کی غلط. کاش مسئولان با فرق گذاشتن بین ورزشکاران و رشته های ورزشی شرایط این فضا را نمی‌ساختند.

پوریا تابان

حرفهای ستاره‌ای که با او قهرمان جهان شدیم / ورزشکاران و قهرمانان نباید به جان هم بیفتند 2
حرفهای ستاره‌ای که با او قهرمان جهان شدیم / ورزشکاران و قهرمانان نباید به جان هم بیفتند 3