یک‌شنبه 4 آذر 1403

حرکت خلاف جهت برای کاهش فاصله شمال و جنوب تهران / نگاه ویژه برای توسعه مناطق جنوبی پایتخت

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
حرکت خلاف جهت برای کاهش فاصله شمال و جنوب تهران / نگاه ویژه برای توسعه مناطق جنوبی پایتخت

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ وقتی نگاهی به مناطق 22 گانه تهران می‌اندازیم، اولین مسئله‌ای که از ذهنمان عبور می‌کند وجود بی‌عدالتی و تبعیضی است که در نقاط مختلف شهر کاملا قابل مشاهده است. هرچه به شمال تهران نزدیک می‌شویم، خدمات گسترده و با کیفیت‌تر می‌شود، اما هرچه به جنوب پایتخت می‌رویم میزان و کیفیت خدمات شهری کاهش می‌یابد. مسئله بی‌عدالتی در فضا‌های شهری موضوعی بود که...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ وقتی نگاهی به مناطق 22 گانه تهران می‌اندازیم، اولین مسئله‌ای که از ذهنمان عبور می‌کند وجود بی‌عدالتی و تبعیضی است که در نقاط مختلف شهر کاملا قابل مشاهده است. هرچه به شمال تهران نزدیک می‌شویم، خدمات گسترده و با کیفیت‌تر می‌شود، اما هرچه به جنوب پایتخت می‌رویم میزان و کیفیت خدمات شهری کاهش می‌یابد.

مسئله بی‌عدالتی در فضا‌های شهری موضوعی بود که علیرضا زاکانی شهردار تهران در اولین نشست خبری خود با رسانه‌ها به آن اشاره کردند. زاکانی بیان کرده بود که بی‌عدالتی در جنوب شهر موج می‌زند، وقتی از اتاق خودم به جنوب و شمال تهران نگاه میکنم تبعیض را کاملا متوجه می‌شوم.

وی در ادامه با اشاره به اقدامات مدیریت شهری در کاهش فاصله جنوب شهر با شمال تهران، گفت: در دوره جدید مدیریت شهر طرح‌هایی داریم که فاصله جنوب شهر با شمال پایتخت را کاهش خواهد داد و چهره جنوب شهر بهتر می‌شود.

رفع شکاف اجتماعی مناطق شمالی و جنوبی تهران در دستورکار شورای ششم شهر

در همین رابطه مهدی اقراریان عضو شورای شهر تهران نیز در گفت‌وگویی یکی از مهمترین علل ایجاد شکاف اجتماعی در تهران را عدم توجه جدی طرح تفصیلی تهران به فاصله شمال و جنوب دانست و اعلام کرد: به دلیل اینکه در شمال تهران امکانات متنوعی وجود دارد ناخودآگاه ثروت به سمت شمال حرکت کرده است و آن چیزی که می‌تواند فاصله شمال و جنوب تهران را تغییر بدهد برعکس کردن این هرم است.

اقراریان ادامه داد: برخلاف تصور حاکم بیشترین میزان زمین مناسب برای توسعه و ساخت و ساز در جنوب تهران و در محدوده مناطق 18 و 20 واقع شده است، می‌توان با الگو گرفتن از سایر کشور‌ها تلاش کنیم به این محلات که آسیب‌های مختلفی همچون بافت فرسوده، سرانه‌های پایین خدماتی و درمانی و طبقات متوسط پایین جامعه هستند کمک کنیم.

لزوم وجود عدالت فضایی در مناطق 22 گانه پایتخت

عدالت فضایی، شاخه‌ای از عدالت اجتماعی است که مرکز اصلی برنامه‌ریزی تأسیسات شهری نیز محسوب می‌شود. عدالت فضایی، وضعیت محلات را از نظر شیوه توزیع خدمات و میزان برخورداری از شاخص‌های مختلف اقتصادی اجتماعی و زیربنایی بررسی می‌کند.

این وعده شهردار تهران برای رفع بی‌عدالتی در فضای شهر در حد حرف باقی نماند، چراکه با رسیدن سومین شنبه «امید و افتخار» شاهدکلنگ زنی یک مجموعه رفاهی و خدماتی در یکی از محلات منطقه 20 پایتخت هستیم.

جزئیات یک کلنگ‌زنی در جنوبی‌ترین منطقه تهران!

در همین رابطه معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در گفت‌وگویی، درباره جزئیات کلنگ پروژه معاونت شهرسازی در سومین شنبه «امید و افتخار»، گفت: پروژه‌ای که امروز کلنگ زنی شد، در محله نفرآباد بوده و تاکنون چنین پروژه‌ای در شهرری و حرم شاه عبدالعظیم انجام نشده است.

حمیدرضا صارمی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته همواره بیشتر نگاه‌ها به توسعه شمال شهر تهران بود، گفت: متاسفانه در پایتخت شاهد یک بی عدالتی در سازمان‌های فضای شهر هستیم.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران افزود: یکی از سیاست‌هایی که شورای ششم شهر تهران و مدیریت فعلی شهری داشته این بوده که به سمت کاهش فاصله طبقاتی شمال و جنوب تهران برویم، این کاهش فاصله با حرف که صورت نمی‌گیرد باید سرمایه گذاری انجام دهیم.

صارمی با اشاره به کلنگ زنی در محله نفرآباد، تصریح کرد: امروز عملیات اجرایی پروژ‌های خدماتی، رفاهی، ورزشی و پارکینگ در نفرآباد شهرری با مبلغ 2 هزار و 500 میلیارد ریال انجام شد.

وی بیان کرد: همچنین یک پروژه اقامتی_ورزشی با مشارکت آستان حرم شاه عبدالعظیم با اعتبار 50 میلیارد تومان، کلنگ زنی شد. مجوز تمام این پروژه‌ها به طور کامل تهیه شده است.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران درباره زمان تکمیل پروژه‌ها، گفت: تلاش ما این است که پروژه‌های زیرساختی را تا دوسال به پایان برسانیم. منابع مالی آن در اختیار سازمان نوسازی قرار گرفته است، اما برخی از پروژه‌ها ممکن است 6 ماهه هم به پایان برسد. درواقع 6 ماه تا دو سال، تمام پروژه‌های خدماتی و زیرساختی به بهره برداری خواهد رسید.

تحقق وعده‌های شهردار تهران به مردم محله نفرآباد

شایان ذکر است شورای ششم تهران در اولین روز‌های فعالیتش از مصوبات شورای شهر برای نوسازی بافت فرسوده محله نفرآباد در منطقه 20 تهران در حریم حرم مطهر حضرت عبدالعظیم کمک گرفت و مشوق‌هایی را برای روشن شدن دوباره موتور ساخت و ساز در نظر گرفتند. حال با گذشت حدود یکسال از آغاز به کار مدیریت شهری جدید، شاهد کلنگ‌زنی ساخت 336 واحد مسکونی در این محله هستیم.

سرپرست سازمان نوسازی شهرداری تهران در این باره می‌گوید: شهردار تهران به مردم محله نفرآباد 2 وعده داده بود، یکی از وعده‌ها مربوط به ساخت یک طبقه تشویقی است تا روند نوسازی در این محله تسریع شود و هفته گذشته این موضوع مصوب و ابلاغ شد. وعده دوم آغاز پروژه‌های محرک توسعه و خدمات پشتیبان سکوت بود که منابع آن را از طریق اوراق مشارکت تامین کردیم.

سید مهدی هدایت بیان کرد: برای تحقق شعار نزدیک شدن جنوب به شمال تهران شهرداری تهران در محله نفرآباد سرمایه گذاری کرده است.

به گزارش خبرنگار دانشجو، علاوه بر کلنگ‌زنی مراکز خدماتی و رفاهی در منطقه 20 تهران، کلنگ‌زنی 5 هزار واحد مسکونی از پروژه‌های قرارگاه جهادی مسکن شهرداری تهران نیز در سومین شنبه «امید و افتخار» صورت گرفت. این 5 هزار واحد ذیل تفاهم نامه شهرداری تهران با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار است ساخته شود.

در این باره معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران، گفت: امروز کلنگ‌زنی 5 هزار واحد مسکونی از پروژه‌های قرارگاه جهادی مسکن با محوریت بخش خصوصی و بنیاد مسکن نیز آغاز شد. آورده شهرداری در بحث مسکن زمین و پروانه است و ساخت نیز توسط بخش خصوصی انجام می‌شود.

حرکت خلاف جهت در کاهش فاصله شمال تا جنوب پایتخت و رونق ساخت و ساز در محله نفرآباد، از جمله برنامه‌های مدیریت شهری فعلی بود که گام‌های ابتدایی آن با رسیدن سومین شنبه «امید و افتخار» محقق شد. به گفته برخی از جامعه‌شناسان درست است که توسعه مدرن شهری با خود نابرابری همراه دارد، ولی شهر می‌تواند این نابرابری را به صورتی قانونمند و قابل قبول مدیریت کند و این امر مستلزم برنامه‌ریزی منظم مدیران شهری است.