حسرت چه کسی از همه بیشتر است؟
امام علی (ع) فرمودند: کسی که اموال خود را در ترازوی سنجش اعمال دیگران ببیند خداوند او را به خاطر اموالش وارد دوزخ میکند.
حجت السلام والمسلمین بهاری، کارشناس مذهبی گفت: اینکه مسلمانی لباس فاخر بپوشد و در خانهای ویلایی سکونت کند به خودی خود اشکالی ندارد حتی سفارش دین این است که انسان تا آنجا که میتواند باید اسباب رفاه و آسایش را برای خانوادهاش فراهم کند. آنچه در اسلام مورد نکوهش است مالاندوزی طمعورزانه است که انسان را از آخرت غافل میکند.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: در قرآن آمده که حضرت سلیمان علیهالسلام از خداوند سلطنتی باشکوه درخواست کرد که هیچ یک از پیشینیان و آیندگان از آن برخوردار نبوده و نخواهند بود. اگر برخورداری از مواهب دنیوی، اشکال داشت پیامبر خدا که از مقام عصمت برخوردار است نباید چنین چیزی را از خدا درخواست میکرد.
وی افزود: همینطور قرآن کریم از ثروت با عنوان «خیر» نام برده است، مانند: «کتب علیکم اذا حضر احدکم الموت ان ترک خیرا...». (بقره:108) و نیز آیهی «و انه لحب الخیر لشدید». (عادیات:8) خداوند به پیامبر صل الله علیه و آله توصیه میکند خودش را از مواهب زندگی دنیا محروم نکند. (قصص:77)
این کارشناس مذهبی بیان کرد: در روایتی آمده که از امیرمؤمنان علی علیه السلام سؤال کردند: چه کسی حسرتش از همه بیشتر است؟ فرمودند: کسی که اموال خود را در ترازوی سنجش اعمال دیگران ببیند، خداوند او را به خاطر اموالش وارد دوزخ کند، و وارث او را به خاطر آن وارد بهشت سازد. (بحارالانوار، ج 73، ص 142)
حجت الاسلام والمسلمین بهاری میگوید: در اسلام مال و ثروت هیچ وقت تحقیر نشده است، نه تولیدش، نه مبادله اش، نه مصرف کردنش؛ بلکه همه اینها تأکید و توصیه شده است و برای آنها شرایط و موازین مقرر شده است و هرگز ثروت از نظر اسلام دور افکندنی نیست بلکه دور افکندنش (اسراف، تبذیر، تضییع مال) حرام قطعی است.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت