حضور خانواده گرم و مذهبی در سینمای ایران بسیار کمرنگ است
جلسه نقد و برسی فیلم کوتاه «اتاق عقد» به کارگردانی حسن حبیب زاده در قالب برنامه یکشنبههای کوتاه به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح روز یکشنبه 6 شهریورماه در مجتمع فرهنگی و هنری اسوه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح، جلسه نقد و برسی فیلم کوتاه «اتاق عقد» در قالب برنامه یکشنبههای کوتاه به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح با حضور محمدرضا مقدسیان منتقدسینما، حسن حبیب زاده کارگردان و حسین محروقی کارشناس سینما روز یکشنبه 6 شهریورماه در مجتمع فرهنگی و هنری اسوه برگزار شد.
در این برنامه حسن حبیب زاده کارگردان فیلم ضمن تشریح از روند تولید فیلم گفت: ایده اولیه فیلم و دغدغه تولید آن قصه مفصلی دارد اما ایده از سال 1397 شروع شد که یک مجموعه داستانی به نام عطر عربی با محوریت مدافعان حرم ساخته شد که دو قصه از آن مجموعه من را جذب کرد، یکی پیرنگش و دیگر حال و هوایش که بر همان اساس طرح اولیه فیلمنامه اتاق عقد را نوشتم و با کمک خانم چیتساز فیلم را ساختیم.
کارگردان اتاق عقد همچنین در خصوص ساختار فیلم و فیلمنامه نیز عنوان کرد: روی فیلمنامه بحث اساسی دارم در خصوص زاویه نگاه من در آن مجموعهای که قصهها را از آن الهام گرفتیم همه نوع قصه اعم از جنگی، عاطفی وجود داشت اما برای من روایت درونی یک زن از اهمیت بیشتری برخوردار بود و به همین خاطر انتخاب شدند که درنهایت نسخه اولیه فیلمنامه را آماده و چند سال پیش برای پروژه چهل سال چهل فیلم فرستادم.
در ادامه نشست نقد و برسی فیلم کوتاه محمدرضا مقدسیان منتقد و کارشناس سینما نیز با اشاره به نکات مثبت و منفی فیلم گفت: در مواجهه با این فیلم دو زاویه دید را انتخاب کردم که هرکدام شیوه متفاوت دارد. بر اساس نقطه اول تجربه حسی که اتفاق میافتد و میتوان از این زاویه نگاهی کرد که اساساً چگونگی رزم مدافعان حرم مسئله نیست. آن چیزی است که آن رزمندهای که در تاریخ سینمای دفاع مقدس نشان داده میشود ولی آن همسر و زن فداکاری که پشت این مرد موفق است نشان داده نمیشود که از این منظر فیلم بسیار عالی شده است.
این منتقد سینما همچنین با اشاره به جمعیت مخاطبان سینما نیز گفت: نکته دومی که باید بدانیم مخاطب ما در سینما کجاست؟ من مخالف حضور در جشنوارههای خارجی نیستم اما باید بر اساس یک مبنا کارکرد و اصولی را رعایت کرد اما مسئله اینجاست که آیا تمام مخاطبان همانهایی هستند که به تماشای فیلم به سینما میروند؟ قطعاً خیر زیرا سینما نهایت 5 یا 6 میلیون مخاطب از 85 میلیون جمعیت کل کشور دارد. حال باید دید چند فیلم در سینمای ایران هستند که یک خانواده گرم و مذهبی را نشان میدهند؟ قطعاً خیلی کم و این ازجمله ویژگیهای مثبت فیلم است.
این کارشناس و منتقد جشنواره فیلم فجر همچنین در ادامه با اشاره به فیلمنامه این فیلم کوتاه نیز افزود: فیلم بدون پیشآگاهی قابلدرک نیست. شخصیتها هم همینطور. ما فقط دو نفر را میبینیم که عاشق هم هستند که این ابهامات را باید فیلم از ذهن مخاطب عام برطرف کند. وقتی با پیشآگاهی نگاه میشود یک زن را میبینیم که با اعتقادات همسر و خودش کنار میآید و از خودش میگذرد اما بدون پیشآگاهی به این نتیجه نمیرسیم. اساساً هدف از ساخت اینگونه فیلمها باید این باشد که باعث قوام و استحکام بین آحاد جامعه شود.
نشستهای هفتگی فیلم کوتاه با عنوان یکشنبههای کوتاه هر هفته روزهای یکشنبه ساعت 17:30 در مجتمع فرهنگی و هنری اسوه به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار و ورود برای عموم علاقهمندان آزاد است.
فتوتنامهها، میراث هنر معنوی گذشته ما هستند + فیلم در خانه سینما چهخبر است؟ ایستادگی بر عدالت محوری و توجه به ظرفیت سینمایی استانها