حضور پررنگ مسجد در کمک به اقتصاد خانوادهها
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، تا لحظه خواندن این گزارش شاید شما هم تصور میکردید مسجد فقط محل سجده و نماز است، احتمالاً خاطره مراسم مذهبی یا ترحیم و چنین رویدادهایی هم در ذهن خیلیها به نام مسجد گره خورده باشد.
حالا اما در اسلامشهر، آن هم در گوشهای از شهرک «واوان»، در سکوت مطلق تبلیغاتی و خبری، به ابتکار یک روحانی خوش ذوق و همراهی بچههای خوب مسجد که اغلب آنها دختران و بانوان دلسوز و پای کار هستند، یک کار متفاوت در مسجد نوپای حضرت موسی بن جعفر (ع) پا گرفته است؛ پدیدهای کاملاً زنانه به نام «مسجد بازار».
وقتی «مسجد» محل عرضه تولیدات خانگی بانوان میشود
«مسجد بازار» عنوان این رویداد هفتگی است که شبیه به همان بازار روزهای قدیمی است اما با چند تفاوت اساسی.
اول اینکه پایگاه برگزاری این رویداد اقتصادی در محوطه مسجد است که آن را کاملاً متفاوت از تمامی بازارچههای مشابه میکند.
دوم، فضای کاملاً زنانه که هم فروشندگان و هم خریداران را بانوان تشکیل میدهند. اما آخری خیلی مهمتر است.
عمده محصولات عرضه شده در این بازارچه محلی، از پف فیل و تنقلات گرفته تا زیورآلات و لباس و محصولات و مصنوعات چرمی و سنگی، غالباً تولید همان بانوان هنرمند و صنعتگری است که حالا خودشان آستین همت بالا زده اند تا در کسب روزی حلال، حضوری پررنگ و اثرگذار داشته باشند.
البته لابه لای کالاها اجناس متفاوت و صنعتی هم وجود دارد که برای جوری جنس حتماً میتواند جذاب باشد و اتفاقاً زمینههای بیشتری را برای حضور فروشندگان و خریداران جدید فراهم کند
حضور پررنگ مسجد در کمک به اقتصاد خانوادهها سبب تألیف قلوب میشود
حجت الاسلام سید حسین موسوی، امام جماعت مسجد و بانی این رویداد متفاوت اظهار کرد: این «مسجد بازار» برای حمایت از تولیدات بانوان واوان چند ماهی است، در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» فعالیت خود را شروع کرده و خدا را شکر مورد اقبال قرار گرفته است.
وی در پاسخ به این سوال که «چاه شد به فکر راه اندازی مسجدبازار افتادید» گفت: خانمهایی بودند، که هنر داشتند، تولیداتی داشتند و میتوانستند، محصولاتی را تولید کنند، اما زمینه عرضه آن محصولات را نداشتند و میگفتند، توان مالی برای اجاره یک مغازه و عرضه محصولات خود را نیز نداریم و مسجد در واقع زمینه عرضه تولیدات خانگی این بانوان را فراهم کرده است.
این امام جماعت خوش ذوق با اظهار امیدواری برای جریان ساز شدن این اقدام گفت: ما معتقدیم مأموریت مسجد فقط پرداختن به نماز و مناسک نیست، اگر مسجد به اقتصاد خانواده نیز کمک کند، موجب انسجام ملی و تألیف قلوب خواهد شد و مسجد به رسالت واقعی خود و فعال کردن کارکردهایش کمک کرده است.
اینجا یک محیط زنانه است که محصولات خانگی را عرضه میکند
یکی از بانوانی که محصولاتش را در این «مسجد بازار» عرضه میکرد، نیز در توصیف این مسجدبازار به خبرگذاری اقتصاد ایران گفت: اینجا یک محیط زنانه است، که محصولات خانگی خانهها را به مردم عرضه میکنیم.
وی افزود: عمده محصولات این بازار صنایع دستی و محصول تولیدات خود بانوان است، که ارائه میشود.
قبلاً هیچ گاه فرصت عرضه محصولاتم را نداشتم
این بانوی اهل «واوان» افزود: قبلاً هیچ گاه فرصتی و یا مکانی برای عرضه این محصولات نبود، اما در حال حاضر فرصت و موقعیت مناسبی ایجاد شده تا بهتر دیده و شناخته شویم و کارهای عمده بگیریم.
بانوی دیگری که در حال عرضه پوشاک در این «مسجد بازار» بود نیز در گفتگو با اقتصاد ایران با بیان اینکه 45 سال است، بافندگی میکنم، اظهار کرد: زندگی من کلاً با بافندگی عجین است و عاشق این کار هستم.
یک بانوی دیگر که کارش عرضه تولیدات قند، نبات، محصولات رژیمی و ارگانیک تولید خودش است، هم با بیان اینکه این بازار روز یکشنبهها در خیابان هشت بهشت واوان برپا میشود، به اقتصاد ایران گفت: خدا را شکر فروش محصولات خوب بوده و امیدوارم استقبال نیز بیشتر شود.
به نظر میرسد، این خلاقیتها سبب افزایش نقش مساجد در اوضاع فعلی کشور شده و شاهد پاسخکویی مناسب مسجد، در زمان مناسب به نیاز جامعه خواهیم بود.