شنبه 3 آذر 1403

حقوق استادان حق‌التدریس در بودجه سایر فصول دانشگاه پیش‌بینی نشده است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
حقوق استادان حق‌التدریس در بودجه سایر فصول دانشگاه پیش‌بینی نشده است

تهران - ایرنا - رئیس دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای گفت: سازمان برنامه و بودجه میزان حقوق استادان حق‌التدریس را در بودجه سایر فصول دانشگاه پیش‌بینی نکرده است، اما امیدواریم در لایحه بودجه سال آینده هزینه حق‌التدریس هم ذکر شود.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، پرداخت دستمزد استادان حق التدریس به عنوان مهم ترین دغدغه این قشر تحصیل کرده دانشگاهی برای روسای دانشگاه‌ها نیز مساله مهمی است. استادانی که همانند هیات علمی ها در دانشگاه تدریس می کنند، اما حقوق آنها کمتر از اعضای هیات علمی است.

چندی پیش برخی استادان حق التدریس دانشگاه فنی و حرفه ای اعلام کردند با وجود پایان سال تحصیلی 1400- 1401 دانشگاه حقوق آنها را پرداخت نکرده است و آنها مجبور اند برای تامین معاش به مشاغل دیگری روی آورند. حتی برخی از آنها مدعی شدند میزان دستمزدشان به اندازه ای کم بوده که دیگر تصمیمی برای تدریس در سال تحصیلی جدید ندارند.

روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای نیز 5 مرداد سال 1401، اعلام کرد که با اهتمام و پیگیری معاونت اداری، مالی و منابع انسانی دانشگاه فنی و حرفه‌ای، بالغ بر 70 میلیارد تومان حقوق حق‌التدریسی‌ها پرداخت شده است.

حقوق استادان حق‌التدریس 90 میلیارد تومان در سال

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره آخرین وضعیت پرداخت حقوق به استادان حق التدریس گفت: هزینه پرداخت حقوق استادان حق التدریس حدود 90 میلیارد تومان بود که در دو قسط آن را واریز کرده ایم.

عرفان خسرویان، افزود: 90 میلیارد تومان در سال معادل تمام درآمد اختصاصی دانشگاه فنی و حرفه ای بوده و میزان آن بسیار بالاست، البته برای استادان به منزله پرداخت حقوق بسیار ناچیز است‌.

سازمان برنامه و بودجه میزان حقوق استادان حق التدریس را در بودجه سایر فصول دانشگاه پیش بینی نکرده است. اما امیدواریم در بودجه سال آینده هزینه حق التدریس ها هم ذکر شود تا بتوانیم خدمات بهتری ارائه کنیم.

معاون مالی و اداری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز پیشتر در گفت‌وگو با ایرنا از تلاش برای افزایش حقوق استادان حق‌التدریس خبر داد و گفت: حقوق این استادان مشمول قانون خاصی نیست و دانشگاه‌ها باید از محل اعتبارات مالی (بودجه تملک دارایی‌های مالی) خود آن را پرداخت کنند.

علی خطیبی اظهار داشت: استادان حق التدریس همانند اعضای هیات علمی فعالیت می‌کنند و 40 تا 50 درصد بار دانشگاه‌ها بر دوش آنها است؛ اما زمانی که حرف از پرداخت دستمزد آنها می شود، کسی حمایت نمی‌کند. این استادان هویت سازمانی و حقوق کافی ندارند و حتی با مشکلات گوناگون مانند فقدان امنیت شغلی، نداشتن بیمه و دستمزد پایین روبرو هستند.

افزایش کمک‌های مالی به دانشگاه‌ها برای پرداخت حقوق استادان حق‌التدریس

وی افزود: دانشگاه ها 10 درصد از منابع اختصاصی و داخلی خود را باید صرف حقوق استادان حق‌التدریس کنند. کمک‌های مالی به دانشگاه‌ها را در اولویت قرار داده‌ایم تا بتوانند افزایش حقوق حق التدریسی ها را پرداخت کنند و پیگیری این موضوع ربطی به مجلس ندارد.

نماینده کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز گفته بود: در هر دانشگاهی بودجه‌ای پیش بینی شده است که باید از آن طریق حقوق استادان حق التدریس پرداخت شود. طبق قانون برنامه و بودجه هر ساله بودجه تدوین می‌شود و دانشگاه ها پس از واریزی می توانند حقوق استادان حق التدریس را پرداخت کنند.

علیرضا منادی سفیدان تصریح کرد: استادان حق التدریس حقوق مناسبی ندارند و دریافتی آنها با ساعات کاریشان قابل قبول نیست. در این زمینه میزان حقوق ها را افزایش می دهیم و بودجه ای را نیز پیش بینی خواهیم کرد.

برچسب‌ها

حقوق استادان حق‌التدریس در بودجه سایر فصول دانشگاه پیش‌بینی نشده است 2