حمایت از کسب وکارهای خوشه محور با طرح «کهکشان تعاون» / 6 استان پایلوت اجرای طرح شدند
معاون تعاون وزیرکار از اجرای طرح «کهکشان تعاون» در سراسر کشور خبر داد و گفت: نرخ رشد صادرات بخش تعاون نسبت به سایر بخش ها دوبرابر بوده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، یکی از موضوعاتی که طی سال های اخیر مورد توجه قرارگرفته است, بحث کسب و کارهای خوشه محور و گرایش به خوشه سازی در حوزه تعاون است. رشد و توسعه فرصت های شغلی از طریق گسترش خوشه های کسب وکار, نقش مشخصی در سیاست های اقتصادی برای کاهش نرخ بیکاری در مناطق شهری و روستایی ایفا می کند. یکی از راهکارهایی که بسیاری از کشورها در مناطق مختلف دنبال می کنند بحث حمایت از توسعه خوشه های کسب و کار است.
در حال حاضر بخش تعاون از ظرفیتهای اقتصادی و اجتماعی بسیاری در زمینه کسب و کارهای خوشه محور برخوردار است. منظور از خوشه های کسب و کار واحدهای کسب و کاری است که در یک منطقه جغرافیایی متمرکز است و با همکاری و تکمیل فعالیتهای یکدیگر، محصولات و یا خدمات مشابه و مشترکی را تولید و ارائه می کنند. این خوشه ها می توانند در بخش های مختلف تولیدی از جمله صنعتی, خدماتی, کشاورزی, هنری و صنایع دستی فعال باشند.
دی ماه سال 1401 بود که مهدی مسکنی, معاون امور تعاون وزارت کار از تصویب طرح کهکشان تعاون در سازمان برنامه و بودجه و اختصاص 1100میلیارد تومان اعتبار به این طرح خبر داد.
در همان موقع مسکنی گفت: طرح کهکشان در راستای توسعه کسب و کارهای خوشهمحور و شبکهای است. در بخش تعاون شبکهای از تعاونیهای تولیدی، تامین اعتبار مورد نیاز و اتحادیهها را داریم که طبق این مصوبه، 1100میلیارد تومان بودجه برای آن مصوب شده و تاکنون چهار استان برای اجرای این طرح هدفگذاری شده است.
مسکنی با اشاره به دو برابری نرخ رشد صادرات بخش تعاون نسبت به سایر بخشها گفت: این مسئله نشان میدهد تعاونیها و اقتصاد خُرد، در مشکلات کمتر دچار تلاطم شده و پایدارتر هستند.
اما روز گذشته مسکنی با اشاره به اجرای طرح کهکشان تعاون در استان کرمان گفت: استان کرمان با بهرهگیری از 5 هزار و 400 تعاونی فعال، نقش جدی در کسبوکار تعاونمحور ایفا میکند و از استانهای برتر در صادرات تعاونی است.
معاون امور تعاون ادامه داد: در طرح «کهکشان تعاون» در راستای ایجاد زنجیره ارزش در ظرفیت تولیدی تعاونیها اقداماتی آغاز شده و مدنظر است چرخه تأمین و نیاز لجستیکی تعاونیها، منابع و خدمات مورد نیاز، سرمایهگذاری، بازار فروش و... دنبال شود.
مسکنی گفت: 25 زنجیره در کهکشان تعاون هدفگذاری شده و شش استان را پایلوت کردیم و در استان کرمان که امروز تفاهمنامه آن امضاء میشود، در حوزه صنایع دستی کار دنبال خواهد شد.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر مشارکت مردم در اقتصاد افزود: این امر مسئولیت ما را سنگینتر کرده و دنبال ارتقای سهم تعاون هستیم.
مسکنی با بیان اینکه اولین تعاونی پلتفرمی را در کشور ثبت کردهایم، گفت: در این تعاونی با حضور افراد زیادی تقسیم کار شده و پروژههای بزرگ در کشور را کدنویسی میکنند.
وی تصریح کرد: مجوز تشکیل تعاونیهای دانشآموزی از سوی قوهقضاییه صادر شده که میتوانند تمرین کسبوکار تعاونمحور داشته باشند. ضمن اینکه تعاونی دانشجویی در استان کرمانشاه بهصورت پایلوت اجرا میشود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگر سخنانش اظهار کرد: نرخ تسهیلات توسعه تعاون را دو درصد کاهش پیدا کرد و خطوط اعتباری جدید تعریف و سال قبل 2 هزار میلیارد تومان از این طریق به تعاونیها تزریق شد.
وی با اشاره به لزوم استفاده تعاونیها از بازار سرمایه تصریح کرد: برای حفظ تعاونیهای بزرگ و حفظ تولید ناخالص داخلی تلاش میکنیم.
مسکنی با بیان اینکه اتاق تعاون کشور فعال و چابک است، گفت: بعد از 130 سال اتاق تعاون کشور در اتحادیه بینالمللی تعاون (ICA) عضو شده و شهریورماه امسال نشست جهانی این نهاد در تهران برگزار میشود.
وی با تاکید بر لزوم توجه سیاستگذاران به حوزه تعاون افزود: کرمان از استانهای سرآمد در تعاون است و هر چه استان از نظر اعتباری و رفع موانع سر راه تعاونیها کمک کند، به همان میزان همکاری خواهیم داشت. در دولت سیزدهم حوزه تعاون با رویکرد 100 درصد مردمی کار میکند.