دوشنبه 5 آذر 1403

حمله سنگین ارتش روسیه به توپخانه اوکراین / نابودی تسلیحات اهدایی غرب

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
حمله سنگین ارتش روسیه به توپخانه اوکراین / نابودی تسلیحات اهدایی غرب

طبق اعلام وزارت دفاع روسیه، ارتش این کشور در ادامه حملات خود در کشور اوکراین، انبار مهمات تیپ مکانیزه این کشور را منهدم کرده است. 7500 گلوله‌های توپخانه هم نابود شد.

سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه در نشست خبری از منهدم کردن یک انبار مهمات تیپ 14 مکانیزه اوکراین نزدیک «خارکیف» خبر داد.

به گزارش خبرگزاری «تاس» «ایگور کوناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت که طی این حمله بیش از 7500 گلوله‌های توپخانه اهدایی غرب به اوکراین منهدم شدند.

به گفته وی، همچنین سامانه‌های پدافند هوایی روسیه در 24 ساعت گذشته 8 فروند پهپاد اوکراین را در منطقه «خارکیف» و «دونتسک» سرنگون کردند. کوناشنکوف گفت که 8 موشک «هایمارس» نیز در منطقه «نوایا کاخوفکا» در شهر «خرسون» منهدم شد.

ایگور کوناشنکوف به خبرنگاران گفت که نیروهای مسلح روسیه بیش از 5000 تانک و سایر خودروهای زرهی نیروهای مسلح اوکراین را در جریان عملیات در اوکراین منهدم کردند.

طی این عملیات در مجموع 293 فروند هواپیما، 155 بالگرد، 1981 هواپیمای بدون سرنشین، 375 سامانه موشکی ضدهوایی، 5022 دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی رزمی، منهدم شده است.

در تحولی دیگر، یک رسانه فنلاندی از انتقال شماری از سامانه‌های دفاع هوایی «اس -300» روسیه از شهر «سنت پترزبورگ» به جبهه اوکراین خبر داد و نوشت، سرنگونی این موشک‌ها دشوار است.

روزنامه فنلاندی «ایل» نوشت که تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند سکوهای متحرک موشک انداز از پایگاهی در شمال غربی سنت پترزبورگ جابجا شده‌اند.

«مارکو اکلوند» کارشناس نظامی به این روزنامه گفت که چهار پایگاه ضد هوایی از تجهیزات خالی شده است. به گفته اکلوند، بعید است که انتقال تجهیزات به طور قابل توجهی باعث تضعیف پدافند هوایی سنت پترزبورگ شوند. این کارشناس نظامی عمده انتقال‌ها را مربوط به سامانه‌های پدافندی «اس -300» برشمرد و گفت که در جنگ اوکراین، حتی موشک‌های ضدهوایی قدیمی نیز کاربرد دارند.

وی گفت: «روسیه آنقدر سلاح دارد دارد که فکر نمی‌کنم سامانه‌های جدید اس -400 را قربانی کرند.»

«اولگ ژدانوف» از کارشناسان نظامی اوکراین نیز بر این باور است که سرنگونی موشک‌های ضد هوایی قدیمی نیز دشوار است، زیرا می‌توان آنها را هدایت کرد، یعنی مسیر حرکت آنها مانند موشک‌های کروز پر پیچ و خم است.

به گفته وی، هنگامی که موشک‌ها از فاصله 100 تا 200 کیلومتری پرتاب می‌شوند، پدافند هوایی زمان بسیار کمی برای واکنش به آن ها دارد.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.