خاصیت پونه کوهی
طبع پونه کوهی گرم و خشک است و بهترین مصلح آن از نظر طب سنتی برای سبزی پونه، آرد بلوط، رب مورد و سرکه و برای ادویه پونه، کتیرا است.
به گزارش مشرق، پونه، فودنه، پودنه، فودنج یا فود (نام علمی: Mentha pulegium) از گیاهان خانواده نعنائیان است.
دم کرده پونه برای اسهال و ناراحتی های عصبی اختلالات گوارشی مفید و موثر است. برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است.
ضدعفونی کننده مجاری تنفسی است و مناسب برای درمان بیماری های ریوی از جمله تنگی تنفس، آسم و سرفه است. مؤثر در درمان سرماخوردگی است.
پونه کوهی برای ناراحتی های دستگاه تنفسی مانند (سرفه، آسم، کروپ و برونشیت) استفاده می شود همچنین برای اختلالات مانند سوزش سر دل و نفخ استفاده می شود.
سایر کاربردها شامل درمان اسپاسم قاعدگی، روماتیسم مفصلی، اختلالات دستگاه ادراری از جمله عفونت های دستگاه ادراری (UTI)، سردرد و ناراحتی های قلبی می باشد.
در مواد غذایی و نوشیدنی ها، پونه کوهی به عنوان یک ادویه مربوط به آشپزی و یک ماده نگهدارنده مواد غذایی استفاده می شود.
شاخ و برگ گیاهان برای درمان اختلالات دستگاه تنفسی، اختلالات دستگاه گوارش (GI)، اسپاسم های قاعدگی و اختلالات دستگاه ادراری استفاده می شود. شاخ و برگ گیاهان به صورت موضعی برای کمک به درمان تعدادی از بیماری های پوستی مانند آکنه و شوره سر استفاده می شود.
فیبر، آهن، منگنز، ویتامین E، آهن، کلسیم، اسیدهای چرب امگا و تیپتوفان است. پونه کوهی نیز یک منبع غنی از ویتامین K است که در رشد استخوان، حفظ تراکم استخوان و تولید پروتئین هایی برای لخته شدن خون موثر است.
آنتی اکسیدان ها در رژیم غذایی - پونه حاوی غلظت بسیار بالایی از آنتی اکسیدان (بیشتر از 75 میلی مول در 100 گرم) است.
منبع: ایسکانیوز