یک‌شنبه 30 دی 1403

خاصیت کدام نوع فلفل بیشتر است؟

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
خاصیت کدام نوع فلفل بیشتر است؟

در این مطلب به بررسی خواص فلفل سیاه و فلفل دلمه ای میپردازیم، کدام فلفل خاصیت بیشتری دارد؟ و در مصرف کدام نوع فلف نباید زیاده روی کرد.

به گزارش مشرق، فلفل یکی از پرطرفدارترین گیاهانی است که به صورت چاشنی یا ادویه در فرهنگ های مختلف و غذاها و سالادهای گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد. در کشور ما نیز مانند سایر کشورها فلفل ها از انواع ملایم تا بسیار تند کشت می شوند و در تهیه غذاها از آنها استفاده می شود. در این مقاله به سوالاتی که درباره فلفل در ذهن دارید، پاسخ خواهیم داد و به شما می گوییم کدام نوع فلفل خاصیت بیشتری دارد.

خاصیت کدام فلفل بیشتر است؟

فلفل ها دارای انواع مختلفی هستند اما خاصیت انواع فلفل‌ها از فلفل سیاه و قرمز گرفته تا فلفل دلمه‌ای‌هایی با رنگ‌های متفاوت (قرمز، سبز، زرد، نارنجی و حتی سیاه) و فلفل سبزهای تند و شیرین، تفاوت چندانی با هم نمی‌کند و برخلاف باور عموم فلفل های شمشیری سبز رنگ در مقایسه با انواع فلفل های سیاه و دلمه ای خواص بیشتری ندارند.

تفاوت فلفل ها تنها در رنگ و طعم تند یا شیرین آنهاست، جالب است بدانید رنگ‌های مختلف فلفل به کاروتنوییدهای موجود در آنها مربوط می شود. ارزش تغذیه‌ای فلفل‌های مختلف با یکدیگرحتی با تفاوت کاروتنوییدهای موجود در آنها با یکدیگر تفاوت بارزی ندارد.

فلفل تند یا شیرین؟

هر دو فلفل، هم تند و هم شیرین خواص زیادی دارند که مشابه هم است و می‌توان گفت که تندی بیشتر فلفل ربطی به خاصیت بیشتر یا کمتر آن ندارد.

فلفل‌های تند، در واقع میوه بوته‌های فلفل تند هستند و احساس سوختن ما پس از خوردن فلفل تند، به دلیل وجود ماده‌ای به نام کپسایسین (Capsaicin) در آن است. کپسایسین، ترکیب گیاهی بی رنگی است که به انواعی از فلفل ها خاصیت تندی و تسکین درد می دهد.

مکانیسم اثر کپسایسین با اتصال به گیرنده های درد در بافت مورد نظر یا به سلول های چشایی زبان سبب ایجاد احساس سوختگی شده و مغز را وادار به آزاد کردن یک ماده مخدر طبیعی با نام اندورفین می کند که با تسکین درد، احساس خوشی ایجاد می کند، به همین خاطر از روغن گیاهی فلفل به صورت موضعی برای تسکین دردهای مزمن عضلات و مفاصل استفاده می کنند.

لاغری با فلفل؟

برخی از افراد دارای اضافه وزن همیشه دنبال خوراکی های لاغرکننده هستند. فلفل یکی از ادویه هایی است که به دلیل گرمازایی بالایی می تواند تا حدودی سبب افزایش متابولیسم بدن و کالری سوزی شود، اما متأسفانه برخی این خاصیت فلفل را خیلی اغراق‌آمیز مطرح می‌کنند و فکر می کنند بدون تغییر سبک زندگی با خوردن فلفل می توانند لاغر شوند. بهتر است بدانید که بالا رفتن سوخت‌وساز بدن در اثر مصرف فلفل به اندازه‌ای نیست که منجر به لاغر شدن افراد دچار اضافه وزن شود پس گول تبلیغات دروغین را نخورید و از کپسول هایی که به ادعای تولیدکنندگان آن حاوی فلفل تند هستند، استفاده نکنید. همچنین در مصرف فلفل نیز تعادل را رعایت کنید زیرا مصرف بیش از حد آن موجب عوارض گوارشی می شود.

توصیه طب سنتی برای مصرف فلفل

فلفل تند و سیاه در مقایسه با سایر انواع آن، طبع گرم تری دارد و قوی تر است و حرارت زیادی تولید می کند، به همین خاطر کارشناسان طب سنتی توصیه می کنند فلفل سیاه همراه غذاهای سرد و نفاخ خورده شود تا از سردی و مضرات آنها کاسته شود اما اگر به هر چه می خورید، فلفل سیاه بیافزایید، حرارت در بدن زیاد و رطوبت کم می شود و بدن رو به خشکی می رود و بتدریج پوست چروکیده و حساس و کدر می شود.

بهترین زمان برای افزودن پودر فلفل سیاه به غذا

فلفل با تمامی خواص بی نظیرش به غذا طعم مطلوب، تند و خوشایندی می بخشد اما بهتر است این ادویه خوشمزه را در ابتدای غذا اضافه نکنید زیرا افزودن زودهنگام آن منجر به آزاد شدن روغن های فرار و عطر و طعم آن می شود پس فلفل را در اواخر غذا به آن اضافه کنید.

این نوع فلفل را بپزید!

شاید تعجب کنید اگر بگوییم بهتر است فلفل دلمه ای سبزز و رنگی را پیش از مصرف در میزان کمی روغن تفت دهید یا به سیخ بکشید و کبابی کنید. فلفل های رنگی دارای ترکیبات فلاونوئیدی و آنتی اکسیدانی (ضدسرطانی) هستند که با قرار گرفتن در معرض حرارت به میزان بیشتری آزاد شده و قابلیت جذب و اثرات سلامت بخش بهتری می یابند.

فلفل دلمه ای سبز یا رنگی؟

از رسیده شدن فلفل دلمه ای سبز فلفل دلمه ای رنگین به دست می آید. فلفل دلمه ای رنگی دارای طعمی ملایم تر بوده و ویتامینC و ترکیبات ضد سرطان آن کمی بیشتر است. انواع نارنجی فلفل دلمه ای دارای بتاکاروتن است که در سلول های بینایی تبدیل به ویتامین A می شود.

فلفل دلمه ای سبز، نیز خاصیت زیادی داشته و حاوی مقادیر بیشتر منیزیم است. فلفل هایی که چهار برجستگی دارند ماده و آن هایی که سه برجستگی دارند نر هستند. فلفل ماده پر از دانه است، اما شیرین تر و برای خام خوردن بهتر است و فلفل نر برای پخت و پز بهتر است.

فلفل دلمه ای دارای رنگ شفاف تر و پوست سفت تری تازه تر بوده و فلفل دلمه ای دارای رنگ کدر و چروکیده به مرحله فساد نزدیک تر است.

شناسایی فلفل اصل

در بازار و ادویه فروشی ها حتما پودر فلفل به رنگ های مختلف را دیده اید که به صورت فله ای و گاهی توسط تولیدکنندگان بی نام و نشان بسته بندی شده اند.

پودر فلفل های فله ای تهیه شده از ترکیب افزودنی های غیربهداشتی، رنگ های غیرمجاز شیمیایی و حتی نان خشک کپک زده می باشند که می توانند حاوی سم سرطانزای آفلاتوکسین باشند. برای رنگ بخشیدن به پودر فلفل قرمز تقلبی بسیاری از تولیدکنندگان غیرمتعهد از پودر گوجه خشک شده، پودر پوست فندق خشک و بلوط یا رنگ های غیرمجاز شیمیایی استفاده می کنند که هیچ خاصیت و طعم تندی ندارد و تنها رنگ غذا را تغییر می دهد.

برای تشخیص اصل بودن پودر فلفل کمی از آن را کف دست خود بریزید و استشمام کنید، فلفلی اصل است که تند و تیزی آن باعث سوزش مجرای بینی و گلو و خارش پوست دست شود. در کل بهتر است دانه های فلفل را به صورت ساییده نشده تهیه و در منزل اقدام به ساییدن آن کنید.

عوارض افراط در مصرف فلفل

توجه داشته باشید که افراط در مصرف فلفل به دلیل اینکه محرک اسید معده می باشد، باعث ابتلا به التهاب معده یا حتی گاستریت می شود. خوردن فلفل‌های تند به همه افراد، به‌خصوص افرادی که دچار مشکلات گوارشی بوده، به ویژه افراد مبتلا به هموروئید، به هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود، چون باعث وخیم‌تر شدن حال‌شان می‌شود.

اگر فلفل به‌خصوص انواع تند و قرمز آن متناسب با مزاج غذا استفاده نشود، چون حرارت غذا را بالاتر می برد، نه تنها موجب مشکلات گوارشی می گردد، بلکه می تواند منجر به عوارض کوتاه مدت نظیر داغی بدن، جوش، کهیر، سوزش ادرار، خارش پوست و در بلندمدت، سبب بروز لک های پوستی شود. فلفل دلمه ای، جزو مواد غذایی آلرژی زاست و افراد دچار آلرژی نباید این ماده خوراکی را استفاده کنند.

منبع: بیتوته