یک‌شنبه 30 دی 1403

خاطرات شنیدنی یک نفوذی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
خاطرات شنیدنی یک نفوذی

"سیطره" روایتی دست اول و تکان‌دهنده از مناسبات میان اعضای گروهک کومله و حزب دموکرات از زبان یک نفوذی است.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب صوتی "سیطره" با صدای میلاد فتوحی از سوی موسسه سماوا منتشر شد و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت. "سیطره" از جمله آثار کیانوش گلزار راغب است که با نگاهی به عملکرد گروهک‌ها از جمله کومله از زاویه دید یک نفوذی نوشته شده است.

"سیطره" که سال گذشته از سوی سوره مهر به چاپ دوم هم رسید، دربردارنده خاطرات نفوذ جوانی به نام نادر کیانی است که هفت سال در حزب کومله و دموکرات حضور می‌یابد و موفق می‌شود به رده‌های بالای امنیتی نفوذ کند.

کیانی در این کتاب اطلاعات دقیق و خوبی از مناسبات این گروهک‌ها ارائه می‌دهد؛ از رویکرد و باور این گروهک‌ها درباره زنان گرفته تا ارتباط آنها با آمریکا و اسرائیل، روابط میان اعضای گروهک‌ها، کشتار و سرانجام جوانانی که از پیوستن به این گروهک‌ها پشیمان شده بودند.

کیانی پیش‌تر در گفت‌وگویی با تسنیم با اشاره به جایگاه زنان در این گروهک‌ها گفت: زنان در کومله فقط یک وسیله هستند، یک وسیله و کالا برای جذب داوطلب، وسیله تبلیغ در رسانه‌ها باز هم با هدف جذب بیشتر زنان، چون تعداد مردان بیشتر از زنان است، معمولا هر زنی با هر سابقه‌ای وارد گروه شود پذیرفته می‌شود. تنها چیزی که از این زنان ندیدم، جنگجویی بود. اکثر زنان، زنان فراری، معتاد و سابقه‌دار و یا زنانی بودند که به همسر خود خیانت کرده و بچه و خانه خود را رها کرده و به کومله فرار کرده بودند. از زنان فقط برای تبلیغات رسانه‌ای استفاده می‌شد.

«سیطره» روایتی نفس‌گیر و جذاب از نفوذ به قلب کومله‌ها 

به گفته راوی "سیطره"؛ در طول هفت سال به خاطر ندارم یک زن، مسئولیتی در کومله داشته باشد، از اعضای رهبری کومله، فقط همسر سیدابراهیم علیزاده (سروه ناصری) و همسر صدیق کمانگر (اختر کمانگر) از کشته‌شدگان رهبری کومله در دهه 60 را به خاطر دارم که از اعضای رهبری باشند، این‌ها هم بخاطر سوابق همسرانشان و فرمالیته حضور داشتند، قدرت بیان و سخنوری نداشتند، همیشه از روی کاغذی که ابراهیم علیزاده می نوشت، سخنرانی می‌کرد.

کتاب صوتی "سیطره" با صدای میلاد فتوحی در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.