سه‌شنبه 6 آذر 1403

خاموشی سازهای ایران در قطر؟

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
خاموشی سازهای ایران در قطر؟

کمتر از 20 روز تا آغاز جام جهانی فوتبال مانده است. با وجود این، هنوز معلوم نیست چه خواننده‌ای چه سرودی را برای تیم میلی فوتبال ایران که در ان دوره از رقابت‌ها حاضر است، می‌خواند.

دو، سه روز پیش خبر رسید محمد معتمدی، خواننده شناخته‌شده ایرانی، قرار است سرود تیم ملی را در جام جهانی قطر بخواند، اما روز گذشته این خواننده با انتشار پیامی اینستاگرامی از این کار انصراف داد. تیم ملی ایران در جام جهانی حداقل در دوره‌های اخیر نتوانسته موسیقی کشورمان را به‌خوبی نمایندگی کند و آنچه به عنوان موسیقی ایرانی در قالب سرودهای رسمی و غیررسمی در این رویداد مهم ورزشی ارائه شده است، معرف تمام‌و‌کمال بضاعت موسیقایی کشورمان نبوده است. این در حالی است که جام جهانی همواره بستر مناسبی برای معرفی قطعات مشهور خواننده‌های شناخته‌شده جهان بوده و رقابت بر سر اجرای قطعات مراسم افتتاحیه هم برای خودش عالمی داشته است. ضمن اینکه اجرا در چنین رویدادهایی حتی برای بزرگان موسیقی و سرشناس‌ها هم یک دستاورد به شمار می‌رود.

با چنین مختصاتی و در شرایطی که فقط 19 روز به آغاز جام جهانی فوتبال باقی است، علاوه بر اینکه خیلی دیر برای ساخت سرود تیم ملی ایران در جام جهانی اقدام شد، حواشی و مشکلاتی به لحاظ انتخاب خواننده به وجود آمده است. چنان که ایسنا نوشته درحقیقت جریان از این قرار بوده که ششم آبان‌ماه فرهاد ولنجان، مسوول کارگروهی که در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه برای جام جهانی 2022 قطر در نظر گرفته شده است، اعلام کرده بود هنوز سرود نهایی انتخاب نشده است. اما فردای همان روز (هفتم آبان‌ماه)، برخی از رسانه‌های رسمی طی گفت‌وگویی با غلامحسین زمان‌آبادی، مشاور فرهنگی فدراسیون فوتبال کشور اعلام کردند محمد معتمدی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان خواننده سرود جام جهانی انتخاب شده است؛ خبری که البته در همان زمان هم در پی پیگیری‌های خبرنگار ایسنا به تایید رسمی نرسید.

حالا محمد معتمدی، خواننده‌ای که به عنوان اجراکننده سرود تیم ملی ایران در جام جهانی از او نام برده می‌شد، با انتشار مطلبی در فضای مجازی، گفته در این روزهای کشور، دل و دماغ خواندن ندارد و در ادامه نیز نوشته: «حدسم این است که قطعه‌ای که چند ماه پیش و قبل از ناآرامی‌ها به همت یکی از دوستان آهنگسازم تولید شده، از میان دیگر آثار تولیدشده برای همراهی تیم ملی انتخاب شده است. در این سال‌ها که جوانی‌ام را برای هنر و موسیقی گذاشتم فرازونشیب‌های زیاد و کم‌لطفی‌های مختلف و متفاوتی دیدم. اما اقرار می‌کنم اینکه خواندن برای تیم ملی فوتبال کشورم جرم باشد، مرحله جدیدی از فرآیند تاریخ سیاسی و اجتماعی ایران است! موسیقی...! عجب حرفه بدی...» حال پرسش اصلی در چند روز مانده به جام جهانی این است که سرانجام سرود تیم ملی جمهوری اسلامی ایران در جام جهانی که قاعدتا برای آن بودجه‌ای تعریف شده و یکی از دلایل تشکیل یک کارگروه ویژه هم همین بوده، بالاخره چه می‌شود؟

--> اخبار مرتبط