شنبه 10 آذر 1403

خام‌فروشی ضربه بزرگی به صنعت گیاهان دارویی می‌زند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
خام‌فروشی ضربه بزرگی به صنعت گیاهان دارویی می‌زند

تهران - ایرنا - مدیرعامل اتحادیه گیاهان دارویی گفت: یکی از صدمات جبران‌ناپذیر در حوزه کشت گیاهان دارویی، خام‌فروشی محصولات به سایر کشورها و عدم وجود صنایع فرآوری مناسب برای تکمیل زنجیره ارزش این گیاهان است.

به گزارش روز یکشنبه سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران (پات)، «میثم مجیدی‌زاده» افزود: استفاده روزافزون از گیاهان دارویی برای مصارف مختلف ازجمله داروسازی، طب سنتی، صنایع غذایی و نقش این گیاهان را در چرخه اقتصاد جهانی پررنگ‌تر کرده است. به‌همین دلیل، تجارت و صادرات گیاهان دارویی، یکی از مؤلفه‌های تعیین‌کننده برای حضور در بازارهای جهانی است و در این راستا نیز در کشورمان تلاش‌های زیادی برای رشد کشت این گیاهان انجام شده است.

وی درباره سطح زیرکشت گیاهان دارویی اظهارداشت: سطح زیر کشت گیاهان دارویی بر اساس آمار دفتر طرح ملی گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی، در سال97 حدود 250 هزار هکتار بوده که در برنامه‌ریزی سال جاری، توسعه کشت به میزان 25 هزار هکتار دیگر نیز در دستور کار قرار دارد؛ البته این سطح مربوط به آن دسته از گیاهان دارویی است که توسط بهره‌برداران به‌صورت زراعی تولید می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه گیاهان دارویی تصریح کرد: اگر بخواهیم اشاره‌ای به سطح زیر کشت داشته باشیم، می‌توانیم بگوییم حدود 57 درصد از سطح زیر کشت گیاهان دارویی به محصول زعفران، 11درصد به گل محمدی و 32درصد به سایر محصولات گیاهان دارویی اختصاص دارد.

مجیدی زاده گفت: طبق سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی، سطح زیر کشت گیاهان دارویی تا افق1404 باید به 500 هزار هکتار برسد که این سطح با توجه به پتانسیل‌های موجود در کشور، خیلی دور از ذهن نیست.

به گزارش ایرنا، اکنون دو هزار و 200 گونه گیاهان دارویی در کشور مغفول واقع شده اند که تنها سه گیاه دارویی زعفران، گل محمدی و زیره سبز مورد توجه قرار دارند که سالانه ارز آوری خوبی از این محل برای کشور دارد.

*س_برچسب‌ها_س*