شنبه 3 آذر 1403

خانواده‌های خوشبخت از دیگران موفق‌ترند؟/ رضایت زوج‌ها در زندگی مشترک به چیست؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
خانواده‌های خوشبخت از دیگران موفق‌ترند؟/ رضایت زوج‌ها در زندگی مشترک به چیست؟

فارس نوشت: یک مشاوره خانواده گفت: بین گروه‌های مختلف مردم داریم کسانیکه موفق هستند اما احساس رضایت و خوشبختی ندارند؛ وقتی کسی احساس خوشبختی می‌کند که نسبت به دارایی‌ها، سرمایه‌ها و ظرفیت‌هایش به میزان و حدی که باید تلاش کرده باشد اما اگر کمتر تلاش کرده باشد این احساس را نخواهد داشت.

علیرضا لاور در «سلام تهران» با بیان تفاوت خوشبختی و موفقیت، گفت: از نظر روانشناسی اجتماعی موارد دوگانه‌ای داریم که در گفتمان عمومی جامعه با یکدیگر ترکیب می‌شوند و پس‌ازآن اتفاقاتی می‌افتد که مشکلاتی را ایجاد می‌کند مثلاً در فضاهای عمومی معمولاً افرادی که رتبه‌های برتر کنکور را به دست می‌آورند میگوییم افراد موفقی هستند یا کسانی که درجه درآمدی بالایی داشته باشند می‌گوییم از نظر اقتصادی افراد موفقی هستند اما با گروه بسیار زیادی از مردم مواجه هستیم که لزوماً رتبه برتر کنکور را به دست نیاورده‌اند، درآمد بالایی ندارند و غیره اما احساس رضایت خوبی از زندگی خود دارند و سطح رضایتمندی آن‌ها از زندگی بالا است.

وی با اشاره به مثالی در این تفاوت، عنوان کرد: بین گروه‌های مختلف مردم داریم کسانیکه موفق هستند اما احساس رضایت و خوشبختی ندارند؛ وقتی کسی احساس خوشبختی می‌کند که نسبت به دارایی‌ها، سرمایه‌ها و ظرفیت‌هایش به میزان و حدی که باید تلاش کرده باشد اما اگر کمتر تلاش کرده باشد این احساس را نخواهد داشت. مثلاً اگر کسی برای کنکور توان دارد که روزی 4 ساعت درس بخواند و 3 ساعت و نیم درس خوانده باشد و رتبه‌اش نیز 2000 شود احساس خوشبختی می‌کند اما اگر کسی توانش این باشد که روزی 10 ساعت درس بخواند اما فقط روزی 6 ساعت مطالعه کند حتی اگر رتبه زیر 100 را به دست بیاورد آن احساس رضایت و خوشبختی را نخواهد داشت.

استاد دانشگاه با بیان اینکه شاخص ما نسبت به خوشبختی و موفقیت این است که نسبت به فضاهای عمومی جامعه گزینه‌هایی را برای ما پررنگ می‌کنند، ابراز داشت: ممکن است در فضاهای هنری با افرادی مواجه شویم که مشهور هستند اما از آن فضای هنری خود احساس رضایت نداشته باشند. از طرفی افرادی از هنرمندان را داریم که توان هنری خود را به کار می‌گیرند و از آن اثر هنری که دارند احساس رضایت می‌کنند. در فضای مادی نیز به همین صورت است مثلاً افرادی را داریم که به‌صورت معمولی زندگی می‌کنند اما سطح رضایتمندی و خوشبختی آن‌ها بالا است مثلاً جوانی داریم که غذای ساده خود را به پارک برده و با یکدیگر می‌خورند و لذت می‌برند از طرفی زوج‌هایی نیز هستند که با وجود داشتن خودروهای گران‌قیمت اما رضایت زیادی ندارند.

لاور با اشاره به اهمیت تغییر نوع نگاه در زندگی و رسیدن به خوشبختی، مطرح کرد: باید دید چه اتفاقاتی در فضای اجتماعی ما رقم می‌خورد که وقتی ما به تصمیم‌های فردی می‌رسیم دستگاه‌های محاسباتی ما درست کار نمی‌کند اگر ما نگاهمان را شفاف‌تر و دقیق‌تر کرده و منطق عقلانی داشته باشیم حتماً خوشبختی بسیار دست‌یافتنی‌تر خواهد بود. اصولاً عقلانیت نیز با دانش فرق می‌کند بسیاری از افراد قدیمی عقلانیت در زندگی‌شان بیشتر از امروز بوده است شاید امروزه مواجه هستیم با افرادی که از نظر تحصیلی سطح بالاتری دارند اما عقلانیت و مفهوم متفاوتی از دانش است.

وی با بیان مفهوم شادکامی، گفت: تعریف شادکامی نشاط مستمر پایا و ماندگار است یعنی مثلاً اگر در یک مراسم و جشن شرکت می‌کنیم و لبخندی به چهره‌مان آمده و شاد می‌شویم مقطعی است و پس‌ازآن همچنان احساس ناراحتی برای ما وجود دارد یعنی به آن شادکامی نرسیده‌ایم. شادکامی نشاطی است که مبتنی بر سعه‌صدر اتفاق می‌افتد و مبتنی بر شادی ماندگار رقم می‌خورد؛ یعنی آن‌هایی که حال دلشان خوب است و با فرازوفرودهای زندگی تکانه‌های سنگین وارد زندگی‌شان نمی‌شود.

مشاور خانواده با اشاره به مفهوم شادی؛ اظهار داشت: شادی آن است که وقتی در محیط شاد و جشن قرار گرفته یا مثلاً لطیفه شنیده می‌شود و به‌صورت مقطعی خوشحال اتفاق می‌افتد. شادی حتماً خوب است و باید وجود داشته باشد اما اساس زندگی انسان‌ها با شادکامی است؛ شادکامی وقتی اتفاق می‌افتد که ما شادی‌های زندگی‌مان پایدار و مانا باشد. شادکامی نیز به حال دل افراد برمی‌گردد و بستگی به نگاه افراد به زندگی دارد و همان نگرش است که باعث شادکامی می‌شود.

بیشتر بخوانید:

مهارت‌آموزی سبب رونق اقتصاد خانواده‌ها می‌شود

چهره پنهان خشونت خانگی علیه مردان / پدرها از دایره عاطفی خانواده کنار گذاشته می‌شوند

235231

کد خبر 1607149