چهارشنبه 17 بهمن 1403

فرهنگی وب‌گاه خبر آنلاین

فرهنگی وب‌گاه خبر آنلاین

دکتر فضه خاتمی نیا با اشاره به سادگی و وضوح شعر فلسطین و عدم تقلید از پیچیدگی‌های زبانی شعر مدرنیسم، میگوید: ایزابلا حامد نویسنده‌ی معاصر فلسطینی بر این باور است که ترویج گفتمان رنج در ادبیات فلسطین، در نهایت به حذف قومیتی فلسطین منجر می‌شود.

محسن شایان فر تهیه کنند سینما و تلویزیون و بازرس سابق جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما طی نامه ای سرگشاده به سید ضیا هاشمی رئیس جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما از شیوه مدیریت فعلی گلایه و اظهار داشت: میدان رقابت را برای جوانان باز بگذارید تا صنف قدرتمند و جریان‌ساز باشد.

فایل رایگان کتاب «حکومت‌ها چگونه به دنیا می‌نگرند؟» با هماهنگی مترجم این کتاب، که از پژوهشگران پویش فکری توسعه است، در سایت پویش فکری توسعه در دسترس عموم قرار گرفته که می‌توانید از بینش آن بهره‌مند شوید.

در ادامه برنامه آغازبه‌کار بیست‌وچهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران که با حضور وزیر ارشاد برگزار شد، از جلد دوم «دانشنامه مطبوعات ایران» نیز رونمایی شد.

فیلم «آخر شب با شیطان» (Late Night with the Devil) که روز سوم فروردین اکران عمومی آن آغاز خواهد شد، یکی از مورد انتظارترین فیلم‌های ژانر ترسناک در سال 2024 است. تقریبا همه منتقدانی که این فیلم را دیده‌اند، آن را یک شاهکار میخکوب‌کننده توصیف کرده‌اند.

شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین در جایی گفته است: «چین فاقد تکنیک‌های داستان‌سرایی و روایت‌گری مؤثر برای توجیه موقعیت / وضعیت خود است و حتی اگر برای جهان، داستانی تعریف کند، کانال‌ها و ابزارهایی برای انتشار فراگیر روایت‌های خود یا تقویتِ تأثیر آن‌ها ندارد»

مشاور بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در برنامه «صمیمانه» گفت: درخواست می‌کنیم سکوهای داخلی و سکوهای دارای مجوز از ساترا تلاش کنند منتشر کننده بازی‌هایی باشند که جوانان و هم‌وطنان خودمان آنها را می‌سازند.

«هیث لجر»، «پیتر فینچ» و والت دیزنی از جمله مشهورترین ستارگانی هستند که پس از مرگشان برنده اسکار شدند، اما معادله اعطای جایزه به چهره‌های درگذشته همواره ساده نبوده است.

فیلم سینمایی «هتل» رتبه سوم پرمخاطب‌ترین فیلم تاریخ سینما را به نام خود کرد.

متاسفانه در جوامع در حال گذار و جوامعی نظیر ایران یکی از مسائل مهم، فاصله‌ها و شکاف‌هایی است که میان نهادهای رسانه‌ای و نهادهای علمی و مدنی با نهادهای اجرایی وجود دارد. باید بین این گزاره‌ها، مسائل مشترک را تعریف کرد تا آن‌ها بین حلقه‌ها و حوزه‌های مشترک ابتدا به فهم مسئله و سپس به راه‌حل‌های مسائل برسند.

اینکه هنر در شکل عام و هنر نمایش به‌طور خاص چه سیر تحولی داشته و از روزگاری پیش از مشروطه تا امروز چه مسیری را آمده، محور گفت‌وگوی من با عبدالحسین لاله بود. از زمانی که نهضت ترجمه نمایشنامه‌های فرنگی شکل گرفت تا زمانی که نمایشنامه‌نویسانی همچون علی نصیریان بلبل سرگشته را نوشتند و پس از او نمایشنامه‌نویسانی همچون بهرام بیضایی بر اساس ساختار نمایش‌های ایرانی تئاتر خلق کردند، راه بسیاری...

پس بی جهت نیست ما ایرانی ها سال به سال پوست کلفت تر می شویم؛ چون این روزها سخن گفتن از حقوق شهروندی و تحقق فرهنگ آن؛ قانون اساسی، عرف، اخلاق، دین و شرعیات حکم کیمیا را پیدا کرده و گاهی بین مردم به شوخی از آن یادمی کنند. با این وصف فرهنگ و حقوق شهروندی، کم کم این نگره در بین مردم شکل گرفته که «چون کتک می خوریم پس هستیم!»

به منظور پایان دادن به روابط آشکار و پنهانی و غیرقانونی رژیم سابق با اسرائیل، امروز صبح [یک‌شنبه 29 بهمن 57] تعداد 32 نفر از کارکنان دفتر آژانس یهود و هواپیمایی اسرائیلی ال - آل و دیگر کارشناسان اسرائیلی از ایران خارج شدند. در جهت اجرای دقیق این سیاست، حکومت موقت انقلاب ایران هم‌چنین به کلیه‌ی کارمندان ایرانی نمایندگی رژیم سابق در اسرائیل دستور داده شد در اولین فرصت و هرچه زودتر خاک...

فروش سینمای ایران از 21 تا 27 بهمن بدون احتساب فروش جشنواره فیلم فجر به بیش از 26 میلیارد و 757 میلیون تومان رسید، همچنین در این هفته 547 هزار و 246 نفر به تماشای فیلم‌های اکران شده نشستند.

یک فارغ‌التحصیل رشته فلسفه علم دانشگاه شریف می نویسد: در فلسفه قاعده ای هست بنام قاعده الواحد که بر اساس آن از واحد جز واحد صادر نمی شود. در ریاضیات هم همه اعداد بر اساس واحد تعریف می شوند. تمام تلاش فیزیک دان ها در دنیای علم بر آن است که چهار نیروی اصلی را در یک نیرو پیدا کنند که البته هنوز قادر به این کار نشده اند.

هنگامی که مارکس می‌گوید: «در یک جامعه طبقاتی ثروت در سویی انباشته می‌شود و فقر و گرسنگی و فلاکت در سویی دیگر، در حالی که مولد ثروت طبقه محروم است.» و مولا علی می‌گوید: «قصری برپا نمی‌شود مگر آن‌که هزاران نفر فقیر گردند.» نزدیکی‌های بسیاری وجود دارد، چنین است که می‌توان در این تاریخ از مولا علی به عنوان نخستین سوسیالیست جهان نام برد و نیز از سلمان پارسی‌ها و اباذر غفاری‌ها.