دوشنبه 5 آذر 1403

خبر خوش درباره جوجه ریزی | صادرات مرغ در چه حال است؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
خبر خوش درباره جوجه ریزی | صادرات مرغ در چه حال است؟

عظیمی، نایب رئیس اتحادیه مرغداران گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته جوجه‌ریزی خرداد بالای 140 میلیون قطعه خواهد بود.

با توجه به تولید بزرگ و کاهش درخواست، قیمت مرغ زنده در حال کاهش است که این باعث ضرر مرغداران شده است.

او متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده را 50 تا 52 هزارتومان اعلام کرد و افزود: برآوردها حاکی از آن است که طی روزهای آتی به کمتر از 50 هزارتومان برسد.

عظیمی ادامه داد: براساس برآوردهای صورت گرفته جوجه ریزی خرداد بالای 140 میلیون قطعه خواهد بود که براین اساس نه تنها مشکلی در تامین و تولید نداریم، بلکه برای مازاد عرضه در راستای کاهش زیان مرغداران باید تدابیری اتخاذ شود.

نایب رئیس اتحادیه مرغداران خرید حمایتی مرغ را راهکار موقتی تنظیم بازار دانست و افزود: با توجه به آنکه پشتیبانی امور دام در مقطعی به سبب نزدیک شدن به تاریخ انقضا مرغ‌های ذخیره شده ناچار به عرضه در بازار است، از این رو صادرات تنها راهکار حمایتی از مرغداران است که زیرساخت‌های آن باید ایجاد شود چراکه در برخی استان‌ها امکان دپوی مرغ هم وجود ندارد.

به گفته او، بنابر آمار روزانه هزارتن مرغ مازاد از سطح بازار توسط پشتیبانی امور دام خریداری و جمع آوری می‌شود، درحالیکه به سبب حجم جوجه ریزی‌ها باید به 2 تا 3 هزارتن افزایش یابد.

عظیمی با بیان اینکه پتانسیل تولید 3.5 میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد، گفت: با احتساب سرانه مصرف سالانه 2.5 میلیون تن مرغ مورد نیاز کشور است و امسال به سبب سیاست وزارت جهاد مبنی بر افزایش حجم جوجه ریزی‌ها پیش بینی می‌شود که تولید مرغ تا پایان سال به 2 میلیون و 800 هزارتن تا 3 میلیون تن برسد.

وضعیت صادرات مرغ

محمدعلی کمالی سروستانی گفت: با توجه به پیشی گرفتن روند عرضه در برابر تقاضا، مرغ زنده کمتر از نرخ مصوب عرضه می شود که براین اساس مرغداران در وضعیت سود قرار ندارند.

به گفته او، بنابر سیاست اخیر وزارت جهاد مبنی بر افزایش روند جوجه ریزی ها در تلاشیم تا بخشی از تولید مرغ را صادر کنیم چراکه ذخایر پشتیبانی از محل تولید داخل تامین است.

کمالی سروستانی از افزایش 35 درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: بنابر آمار در فروردین 137 میلیون قطعه، اردیبهشت 155 میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت و در خرداد ماه پیش بینی می شود که جوجه ریزی به 140 تا 150 میلیون قطعه برسد که از این محل بیش از 250 هزار تن مرغ تولید می شود.

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی صادرات مرغ را راهکار اساسی ایجاد تناسب و توازن عرضه و تقاضا دانست و افزود: صادرات مدون مرغ به بازارهای هدف باید در دستور کار قرار بگیرد به طوریکه امر صادرات تنظیم کننده بازار داخل باشد و شرایط به گونه ای نباشد که مصرف داخل تنظیم کننده صادرات باشد.

او با بیان اینکه مجوزهای صادرات کمتر از یک درصد تولید را شامل می شود، گفت: صادرات مرغ باید به گونه ای باشد که از لحاظ قیمت و کیفیت قابل رقابت با رقبا داشته باشیم، در غیراین صورت نباید بیش از مصرف داخل تولید داشته باشیم.

کمالی ادامه داد: براساس برنامه صورت گرفته بدنبال آن هستیم که ماهانه 10 میلیون قطعه جوجه ریزی به امر صادرات تخصیص یابد.

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی متوسط قیمت صادراتی مرغ ایران در عراق را 1.8 تا 2.3 دلار اعلام کرد و گفت: بنابر آمار از ابتدای سال 4 هزار و 300 تن مرغ از طریق اتحادیه و 2 هزار تن توسط زنجیره ها صادر شده است.

او درباره آینده بازار مرغ گفت: با توجه به شرایط مساعد تولید پیش بینی می شود که قیمت مرغ در همین محدوده باشد.